Hoewel de stranden en baaien het meest bekend zijn van het eiland Mallorca, heeft het bergachtige landschap de levensstijl van vele generaties gevormd en maakt het een uitzonderlijke bestemming voor liefhebbers van wandelen. Kliffen, rotsen, pieken, valleien en pure mediterrane vegetatie. De bergen van Mallorca is onvergetelijk.

Bergen van Mallorca: wat er te zien is

Tramuntana bergketen

De Serra de Tramuntana is een paradijs. Deze indrukwekkende bergketen strekt zich uit langs de noordwestkust en biedt wandelroutes met adembenemende uitzichten. Van Andratx tot Formentor opent zich een landschap dat het massatoerisme weerstaat en het evenwicht tussen natuur en menselijke invloed bewaart. Romantische landschappen, uitzicht op zee, olijfgaarden, stenen dorpjes, citrusboomgaarden en vriendelijke, gastvrije mensen. Wandel naar Puig Major, de hoogste top van het eiland, of verken charmante dorpjes zoals Valldemossa en Deià. Het Tramuntana-gebergte is een must voor liefhebbers van een band met het heilige.

Vuurtoren van Formentor

Het meest noordelijke punt van Mallorca is een wild en betoverend natuurwonder. Een ruig schiereiland met voorgebergten die in zee uitsteken. Cap de Formentor is een toevluchtsoord voor zeevogels die nestelen langs de rotsachtige kliffen en precaire pijnbomen. De hoge Mirador des Colomer biedt een duizelingwekkend uitzicht over de havens van Pollença en Alcudia en tot aan het naburige Menorca. En als kroon op de kaap staat de vuurtoren Faro de Formentor, gebouwd aan het begin van de 20e eeuw en met het meest indrukwekkende uitzicht in de omgeving.

bergen van Mallorca

Natuurparken op Mallorca: diversiteit en frisse lucht

Natuurpark Mondragó

Aan de zuidwestkust van het eiland ligt het natuurpark Mondragó, met 95 hectare openbaar domein. Het is een van de natuurlijke juwelen van Mallorca, met baaien, droogdokken, steengroeven en een flora die het tot een oase van groen maakt. Er zijn vier routes om het te voet of op de fiets te ontdekken, zowel langs de kust om van het turquoise water te genieten als de bergen in om oude nederzettingen, waterraderen, irrigatiekanalen en zelfs militaire schuilplaatsen te ontdekken. Dierenliefhebbers zullen genieten van vogels zoals tortelduiven, torenvalken en zelfs gieren.

Natuurpark La Albufera

De Albufera van Mallorca is indrukwekkend. De rijkdom ervan maakt het tot het grootste waterrijke gebied van de Balearen en een bezoek eraan is een intense staat van ontspanning en verbondenheid met de natuur. Lagunes, zoutmoerassen, wetlands, watervogels, inheemse flora… alles komt samen in een landschap waarin water de hoofdrol speelt. Leer het kennen door over de houten paden te wandelen of door het gebied te fietsen. En opgelet, fotografen! Het vastleggen van de prachtige roze flamingo’s die de lagune bevolken zal je voornaamste doel zijn.

Extra: Grotten van Drach en Sa Dragonera

Grotten van Drach

Een van de spectaculairste bestemmingen zijn de Cuevas del Drach, in Porto Cristo. Dit is een enorm complex van met elkaar verbonden grotten, vol stalactieten en met het grootste ondergrondse meer van Europa. De route, meer dan 1 kilometer lang, is alsof je op een verre planeet loopt, en lijkt bijna te zijn uitgesneden door een kunstenaar. Iets heel bijzonders is om vanaf de oever van het meer te genieten van een concert met klassieke muziek, terwijl de muzikanten in verlichte boten over het meer varen. Een onvergetelijke ervaring.

bergen van Mallorca

Sa Dragonera

Dit kleine eilandje wordt van het vasteland gescheiden door een klein kanaal en maakt samen met de eilandjes Pantaleu en Mitjana deel uit van het Sa Dragonera Natuurpark. Steile kliffen, verborgen baaien en een weelde aan vegetatie maken Sa Dragonera tot een symbool van het milieu op het eiland, aangezien de bouw van een toeristisch complex werd verboden dankzij de druk van de bevolking. De wandelpaden doorkruisen het eiland en stellen je in staat om het in alle rust te verkennen en te genieten van het uitzicht en de biodiversiteit.

Zoals je kunt zien, is Mallorca veel meer dan alleen stranden en spectaculaire baaien. Kun je je voorstellen dat je op een plek als deze woont, omringd door al deze charmes? Als u op Mallorca wilt wonen, bieden wij u bij Sonneil de beste nieuwbouwwoningen op Mallorca.