Estepona is een gemeente gelegen in de provincie Malaga, tussen Manilva en Marbella, aan de Costa del Sol, die geleidelijk is uitgegroeid tot een van de meest populaire toeristische bestemmingen dankzij het charmante historische centrum, de prachtige stranden, het goede klimaat en een zeer gevarieerd aanbod van zowel culturele als diensten en accommodatie. De kustlijn is een van de mooiste aan de Costa del Sol. Het heeft drieëntwintig kilometer aan stranden van fijn goudkleurig zand, schoon en kalm water, waarvan er vele zijn bekroond met de gewenste Blauwe Vlag. In deze post geven we een rondleiding langs de beste stranden in Estepona. Zoals je zal zien, zijn het rustige stranden, met alle noodzakelijke diensten binnen handbereik en met een grote landschappelijke schoonheid.

De 7 beste stranden in Estepona

Strand van Cristo

Het strand van Cristo ligt zeer dicht bij de jachthaven en is een van de meest bezochte en geliefd bij toeristen. De enclave is spectaculair, want het vormt een baai van ongeveer zevenhonderd meter lang van waaruit je een spectaculair uitzicht kan aanschouwen. Dit strand in Estepona heeft kristalhelder water en fijn zand en wordt beschermd door de wind, waardoor het ideaal is voor een dagje met het gezin. Het heeft alle essentiële diensten en faciliteiten, zoals vuilnisbakken, douches, badkamers, strandbars en hangmatten, huurparasols en wateruitrusting zoals motorfietsen en boten.

beste stranden Estepona

Playa bahía Dorada

Het strand Bahía Dorada is ongeveer zevenhonderd meter lang. De enclave, in een prachtig rotsachtig landschap, maakt het een van de meest aantrekkelijke stranden voor toeristen. Het valt ook op omdat het perfect is om te vissen of te duiken. Het heeft alle essentiële diensten en faciliteiten, zoals douches, openbare toiletten, parasols en hangmatten, enz.

Playa de la Rada

Het is het strand van Estepona dat ligt in het centrum van de gemeente, dus het is ideaal voor diegenen die het strand binnen handbereik willen hebben. Het is het meest bezocht door inwoners en toeristen. Het zand is fijn en grijs, en wordt begrensd door een prachtige promenade van meer dan twee en een halve kilometer..

Naaktstrand van Costa Natura

Het is een zeer populair strand onder de inwoners en toeristen uit heel Europa die graag nudisme beoefenen. Het ligt tussen Guadalobón en Arroyo Vaquero. Het is ongeveer 850 meter lang en het zand is fijn en grijs, met wat rotsen. Het is perfect uitgerust met faciliteiten en diensten die nodig zijn om de dag door te brengen, zoals douches, ligbedden, parasols, enz.

beste stranden Estepona

Het strand Padrón

Het is een van de meest populaire stranden in Estepona omdat het ook zeer dicht bij de gemeente ligt. Het strand heeft een grote parkeerplaats, die de toegang veel gemakkelijker maakt, en heeft ook twee strandbars. Het ligt tegenover het winkelcentrum Laguna Village, met zijn exclusieve winkels, zijn elegante cafés en restaurants en de kenmerkende Puro Beach Club. Net als de rest van de stranden heeft het douches, openbare toiletten, verhuur van ligstoelen, parasols en jetski’s onder andere.

Strand Saladillo

Van de stranden in Estepona is het strand van Saladillo een van de grootste, omdat het zes kilometer lang is. Gezien de rust en netheid van het water, evenals het fijne grijze zand, is het ideaal om de dag met het gezin door te brengen. Een van de grootste attracties is dat het is ondergedompeld tussen zandduinen en dennenbossen die schaduw bieden. Het is ook ideaal voor lange wandelingen langs de kust en heeft alle noodzakelijke diensten zoals badkamers, douches, strandbars, verhuur van hangmatten en jetski’s, enz.

Playa de Guadalmansa

Het is het ideale strand om een beetje rust te zoeken weg van de meest drukke stranden, hoewel het iets meer teruggetrokken is uit het stedelijke centrum van Estepona. Het heeft een fantastische kustlijn waar je lange wandelingen kan maken langs de kust en het water is zo schoon dat er nauwelijks algen zijn. Op het strand van Guadalmansa kan je een van de meest modieuze sporten beoefenen, kitesurfen, naast vissen. Net als de rest van de beste stranden in Estepona heeft het essentiële diensten zoals douches, strandbars, badkamers en ligbedden en parasols te huur.

beste stranden Estepona

Bij Sonneil hebben we een ontwikkeling van nieuwbouw appartementen in Estepona gelegen in een van de meest exclusieve wijken van de stad, Aby Estepona. Een exclusieve woonwijk met unieke woningen waar je verliefd op zult worden. Een kleine oase omgeven door natuur, perfect om te genieten van de rust, met veiligheid en bescherming. 90 unieke woningen in Estepona met 2 en 3 slaapkamers, allemaal met parkeerplaats en berging.

De urbanisatie beschikt over twee zwembaden, sportterreinen, berging en garage-optie, en groene ruimtes binnen de gemeenschap. De flats zijn nieuw gebouwd en zijn al in aanbouw, met meer dan 70% gebouwd.

Wil je meer uithoeken van de Costa del Sol ontdekken? 👇👇👇