Santa Pola, de zomerse hotspot aan de kust van Alicante, biedt liefhebbers van zon, zand en zee een groot aantal paradijselijke en oogverblindende stranden en verschillende activiteiten in dat turquoise water. Tijdens deze reis presenteren we je de vijf beste stranden in Santa Pola, waar je adembenemende landschappen, goudkleurig zand en vooral rust en plezier vindt langs deze opwindende hoek van de Middellandse Zeekust. Zet je parasols, zwemkleding en zonnebrandcrème maar klaar… Welkom in Santa Pola!

Beste stranden in Santa Pola

Zoals hierboven vermeld, laten we je kennismaken met de vijf beste stranden van Santa Pola. Wees voorzichtig, want elk strand is een wereld op zich en ze hebben allemaal hun eigen charme.

Strand Levante

Beste stranden in Santa Pola

420 meter fijn zand om van een duik in het water te genieten, iets te drinken in een van de strandbars die langs dit strand verspreid liggen en te genieten van de beste tapas die de gastronomie van icositana biedt. Ongetwijfeld het beste strand als je zin hebt om de dag door te brengen aan de strandbar en te genieten van het prachtige uitzicht.

Strand van Varadero

Het strand van Varadero biedt een indrukwekkende promenade voor ontspannende wandelingen bij zonsondergang, maar ook de mogelijkheid om watersporten te beoefenen zoals windsurfen en kitesurfen. Het ondiepe water zorgt voor een interessante dag vol activiteiten. We raden je aan om je dag op dit opwindende strand aan te vullen met een bezoek aan het Varadero Restaurant, dat op slechts een paar meter van de kust ligt en waar je kunt genieten van een van de beste restaurants van de stad. Zonder twijfel, als je een liefhebber bent van zeesporten, is dit het strand voor jou.

Geweldig strand

Het langste en rustigste strand van de kust van Santa Pola, met anderhalve kilometer lang voor wandelingen op blote voeten op het zand, herbergt ook het hoofdkwartier van de Santa Pola Windsurfing Club (een wereldkampioenschap in deze sport werd hier gehouden in 2009). Met parasols en ligbedden, volleybalnetten en miniparkjes om een spelletje te spelen, restaurants en meer is dit strand een echte aanrader bij een bezoek aan Santa Pola.

Baaien van Santiago Bernabéu

Deze rotsstranden danken hun naam aan de voormalige voorzitter van Real Madrid, die zijn zomervakantie doorbracht aan deze laan. Het is de perfecte plek om het unieke landschap van de kust van Santa Pola te fotograferen. Op de achtergrond, in het midden van de zee, vinden we het eilandje Tabarca, waar we ook aanraden een dag door te brengen op het eiland zelf en te genieten van de plaatselijke cultuur en gastronomie. Je zult ook genieten van prachtige uitzichten over de hele Costa Blanca. Als je van fotografie houdt, kun je bij zonsondergang prachtige kiekjes maken.

Strand van Carabassí

Beste stranden in Santa Pola

We mogen niet eindigen zonder het strand van Carabassí te noemen, een paradijselijke hoek met zandduinen en beschermde plaatselijke vegetatie, met fijn goudkleurig zand en benijdenswaardig mooi water. Een perfecte natuurlijke omgeving voor diegenen die het meest van de natuur houden, een unieke plek om te snorkelen of te zwemmen. Het ligt ook vlakbij de stad Arenales del Sol, die ook culturele en gastronomische mogelijkheden biedt langs de beroemde promenade van San Bartolomé de Tirajana. Het strand van Carabassí, dat onder de kliffen van de vuurtoren van Santa Pola ligt, biedt een iconische plek om van een onvergetelijke dag te genieten.

Zoals je ziet, zijn de mogelijkheden van de stranden van Santa Pola eindeloos, van een dag absolute ontspanning tot avontuurlijke dagen vol watersporten, met voor elk wat wils. Ben je klaar voor de beste zomers van je leven? Want wie Santa Pola leert kennen, zal voor altijd getekend zijn…

Nu je de beste stranden van Santa Pola kent, kun je je voorstellen dat je in de buurt ervan woont? In Sonneil bieden we de beste woningen in Santa Pola, aangepast aan jouw behoeften.