Welkom bij Torrevieja: waar alle ansichtkaarten een realiteit zijn.

Paradijselijke stranden die alles wat u nodig hebt verzamelen; stranden die ver verwijderd zijn van de drukte; perfecte stranden om de dag al surfend door te brengen… Dit is slechts een voorbeeld van wat u kunt verwachten van de beste stranden van Torrevieja.

Wilt u meer weten? Volg ons dan, want vandaag brengen wij van Sonneil u naar onze beste stranden van Torrevieja. Pak uw zonnebrand en … kom mee! 

Want het goede leven smaakt lekker zout.

De beste stranden en baaitjes van Torrevieja

Playa del Acequion, een zomers prentje

Als we het over een “stadsstrand aan de Middellandse Zee” hebben, denkt u toch aan een fijn zandstrand met een achtergrond van gebouwen? Playa del Acequion is precies wat u dacht en biedt u alles wat u nodig hebt om te ontspannen. Bovendien, kunt u hier natuurlijk genieten van een goede paella uit Alicante bij een chiringuito. 

Want clichés zijn ook positief. En dit strand is het paradigma van de zomeressentie

En als u even pauze wilt nemen van de stedelijke omgeving, is de wilde natuur van Doña Sinforosa Park ook lekker dichtbij.

Playa de la Mata, kilometers rust

Meer dan 2 kilometer strand, waar het fijne zand een groot ligbed is om uit te rusten. Met een lange boulevard, en minder hoge gebouwen aan zee, is het een van de beste stranden in Torrevieja en tevens een van onze favorieten.

La playa de la Mata is verdeeld in drie delen: Pueblo, Europeos en Dulce.

Playa de los Náufragos: een Caribisch-Mediterraans mengsel

Op Playa de los Náufragos, wordt de chill-outfantasie van de Middellandse Zee werkelijkheid: paradijselijke palmbomen, oranje zonsondergangen en sfeer, een zeer goede sfeer… Wat wilt u nog meer?

(Trouwens, als je verder wilt gaan dan Torrevieja, kun je hier de mooiste strandsteden van Alicante zien).

Cala Ferris, een Mediterrane oase

In tegenstelling tot de stadsstranden biedt cala Ferris een oase van ontspanning: alleen zand, palmbomen en kristalhelder water. Binnen enkele kilometers geen bar of restaurant te verkennen.

© Lenny Van Camp

Cala Piteras, beschermde fauna

Als u van snorkelen of duiken houdt, is deze kleine baai perfect voor u: op de bodem is er een posidoniaweide… Wat is dat? Niets meer en niets minder dan het zeegras. Want onder het water van Torrevieja bestaat er nog een wereld, die net zo indrukwekkend is.

Natuurbaden in Torrevieja, weer eens iets anders

En tussen al die stranden, vinden we natuurbaden die ontstaan zijn tussen de rotsen. Ze liggen vaak dicht bij de baai of bepaalde stranden en bieden oases aan rust.

(Oh, een geheim: aan de Costa Blanca zijn er een aantal prachtige eilanden. Wil je ze leren kennen?).

Playa de la Mata: blauw, beige en chiringuitos

De rust van de monochrome massa’s op het strand van La Mata wordt alleen onderbroken door het leven van de strandbars: er zijn er meer dan 15 over de bijna 3 kilometers.

Of het nu gaat om uw lichaam te showen tijdens het volleyballen, een biertje in de zon te drinken of te surfen alsof u zich in Hawaii zou bevinden, op Playa de la Mata kan alles wat u zich kunt voorstellen werkelijkheid worden.

Playa de los Locos (het gekkenstrand) en het verhaal hierachter

Patiënten van het nabijgelegen psychiatrisch ziekenhuis liepen hier vroeger naartoe om te genezen… en u kunt hetzelfde doen. Gewoon om te relaxen en te genieten.

Op het bijna 800 meter lange strand kunt u enkele van de beste zonsondergangen zien en, als u wilt, zonsopgangen die u nog nooit hebt meegemaakt, zonder te vergeten dat het perfect is om te windsurfen.

Maar niet alles is strand. Speel een spelletje op een van de Costa Blanca golfbanen. Hoewel…  Waarom zou u eigenlijk een keuze maken? Aan de Costa Blanca is alles mogelijk!

En als u elke zomer uw eigen plekje wilt hebben in het paradijs, dan bieden wij van Sonneil appartementen in Torrevieja. Kom! De Mediterraanse zeebries staat op u te wachten!

Wil je meer hoeken van de Costa Blanca ontdekken? 👇👇👇