Contents

De mooiste baaien van de Costa Blanca zijn kleine paradijsjes om het hele jaar door van het goede weer te genieten.

De provincie Alicante heeft 218 km kustlijn, bestaande uit enkele van de mooiste stranden en baaien die je je kunt voorstellen. De regio krijgt elk jaar het hoogste aantal blauwe vlaggen vanwege de goede kwaliteit van het water, het zand en het brede aanbod aan voorzieningen. In feite staat Costa Blanca wereldwijd bekend om het aanbieden van de beste stranden aan de Middellandse Zee.

Tijdens de hete zomermaanden treft de regio soms temperaturen die oplopen tot meer dan 40 graden Celsius, wat is er dan beter dan een verfrissende duik in het prachtige blauwe water van de Costa Blanca?

Wat volgt is een selectie van de meest verbazingwekkende baaien.

Cala Granadella in Jávea

Een inham aan de rotsen omgeven door een uniek natuurlijk landschap. Het kristalheldere water en de zeegrasvelden maken het een paradijs voor liefhebbers van duiken en snorkelen.  Er is een fantastisch wandelpad dat begint bij de kloof die naar Cala Granadella leidt.

De mooiste baaien van de Costa Blanca

La Caleta, Villajoyosa

Een klein kiezelstrand dat wordt gewassen door helder water. Het valt op door de transparantie van het wáter en door zijn ligging. Het is genesteld tussen kliffen, weg van de drukte van de stad. Het is een perfecte optie voor degenen die niet erg geïnteresseerd zijn in drukke stranden.

De mooiste baaien van de Costa Blanca

Strand van het eiland Tabarca

Een klein idyllisch strandje gelegen op het eiland Tabarca. Een zand-kiezelstrand dat bekend staat om zijn rijke zeebodem en beschermd zeereservaat. Het fascinerende turquoise water zal je verrassen.

De mooiste baaien van de Costa Blanca

Cala de Moraig, Benitachel

Een kiezelstrand met kristalhelder water gelegen tussen de klif Morro Falquí en de Moraig-breuk. Het is de thuisbasis van Cova dels Arcs en kent een enorm zee- en onderwaterecosysteem dat het perfect maakt om te duiken.

De mooiste baaien van de Costa Blanca

El Racó, Calpe

El Racó is gelegen aan El Peñón de Ifach, de grote rots van Ifach, een uitzonderlijk natuurreservaat omringd door de Middellandse Zee.  Er is een prachtige wandelroute tot hoog op de rots en aan het startpunt beneden zijn er zelfs informatiepanelen voorzien.

Tío Ximo, Benidorm

Tío Ximo heeft niets te maken met de drukke stranden die zich uitstrekken langs de kust van Benidorm. Deze kleine baai met helder water maakt het perfect om te duiken. Je gaat verliefd worden!

El Portet, Moraira

Dit kleine strand met helder water is een ideale plek om te duiken en te kajakken. Gelegen in een uitzonderlijke omgeving tussen de zee en de bergen.

El Mascarat, Poble Mascarat

Mooie verborgen baai naast Poble Mascarat. Het is alleen per boot bereikbaar en biedt een fantastisch landschap. Ideaal voor ontdekkingsreizigers en duikliefhebbers.

Las Calas, Torrevieja

Las Calas is een rotsachtig gebied aan de kust van Torrevieja. Kust erosie heeft deze prachtige baaien gevormd.  Ze zijn perfect om te ontspannen en te genieten van een prachtig uitzicht over de zee. Het rijke ecosysteem maakt het een perfect gebied voor duikliefhebbers.

Cantalar, Cabo de las Huertas

Cabo de las Huertas bestaat uit verschillende baaien. De meest gekende is Cantalar, een kleine zanderige inham nabij el Camino del Faro. Geniet van een ontspannen wandeling langs de zee.

En hier zijn de Blauwe Vlag-stranden waar we het meest van houden!

Als het je droom is om aan zee te wonen, bij Sonneil helpen we je om het waar te maken. Vind de ruimte die het beste bij u past en geniet van het leven aan de kust.

Wil je meer hoeken van de Costa Blanca ontdekken? 👇👇👇