In deze ongewone tijden is het altijd fijn om er even tussenuit te gaan en andere plaatsen te ontdekken door middel van kunst, literatuur, film of muziek.

Op dit moment kunt u ons niet bezoeken, maar… wat dacht u ervan om deze tijd aan te grijpen om Spanje te ontdekken vanuit het comfort van uw huis? Bij Sonneil hebben we een lijst opgesteld met interessante opties zodat u zich niet hoeft te vervelen.

Want er valt veel te leren van het goede leven in Spanje.

Ontdek Spanje met boeken

Wat is een betere manier om een plek te leren kennen dan door erover te lezen? Het is nog lastig om te kiezen, maar we hebben vijf boeken voor u over diverse onderwerpen die u een beetje dichter bij Spanje zullen brengen. 📚

 • El gran libro de la cocina tradicional (Het grote boek van de traditionele keuken), door Sergio Fernández. De titel zegt genoeg, nietwaar? Ontdek Spanje via zijn smaken, gerechten en ingrediënten. Niets meer en niets minder dan 500 recepten uit de traditionele Spaanse keuken! En het mooiste? U perfectioneert tegelijkertijd uw Spaans! Mocht u de taal nog niet machtig zijn, dan raden wij u ‘De traditionele Spaanse keuken’ van Margit Proebst aan.
 • De schaduw van de wind, door Carlos Ruiz Zafón. Een van de meest geprezen romans uit de hedendaagse Spaanse literatuur. Een perfecte manier om het 20e-eeuwse Barcelona te ontdekken, omfloerst door mysterie.
 • Handboek voor reizigers in Spanje en lezers thuis, door Richard Ford. Beschikbaar in het Engels (Handbook for travellers in Spain and readers at home) en Spaans (Manual para viajeros por España y lectores en casa). Ford ontdekte Spanje in 1831 bij zijn aankomst in Sevilla. Van daaruit reisde hij te paard door het hele land. Dankzij zijn aantekeningen beschikken we over een van de eerste reisgidsen voor Spanje ooit.
 • Spaanse spoken, door Giles Tremlett. Ook verkrijgbaar in het Engels (Ghosts of Spain) en Spaans (España ante sus fantasmas). Een buitenlander die over Spanje schrijft? Ja, en hij doet het alsof hij er geboren is. Tremlett geeft een haarfijne uitleg en analyse van de Spaanse politiek, maatschappij en cultuur. Een echte must!
 • The Prado Masterpieces, of in het Spaans: El Libro del Prado, van het Prado Museum. Een verzameling van de belangrijkste werken uit de universele kunstgeschiedenis via een chronologische rondleiding door de collectie van het Prado Museum. Velázquez, Goya, El Gredo, Murillo… Schoonheid op zijn best!
Museo del Prado

O ja! In onze blog kunt u verder lezen over paradijselijke plekjes aan de Costa Blanca en de Costa del Sol. We kunnen het ook niet helpen, maar we vinden het geweldig om dicht bij de zee te zijn!

De grootste hits van vroeger en nu

Ontdek Spanje met zijn muziek is het leukst. Muziek begeleidt ons altijd, op mooie en minder mooie momenten. Beluister onze Spotify-playlist om Spanje te ontdekken via de mooiste nummers. Creëer thuis uw eigen dansvloer en laat uw voeten de rest doen! 🎉

Hier vindt u een paar van de meest legendarische nummers uit de Spaanse muziek (en de favorieten van Sonneil):

 • Mediterráneo, van Joan Manuel Serrat. Voor wie van de kust en het zeebriesje houdt.
 • La vida sigue igual, van Julio Iglesias. Voor verstokte oldschoolers.
 • Bailando, van Alaska en Los Pegamoides. Voor hyperactievelingen.
 • Libre, van Nino Bravo. Voor wie droomt van vliegen.
 • Rufino, van Luz Casal. Voor wie met nostalgie terugdenkt aan de jaren tachtig.
alaska y los pegamoides
Alaska y Los Pegamoides
 • La Puerta de Alcalá, van Ana Belén en Víctor Manuel. Voor liefhebbers van monumenten.
 • ¡Qué bonito!, van Rosario Flores. Voor emo’s.
 • Me colé en una fiesta, van Mecano. Voor wie altijd en overal wil feesten.
 • No puedo vivir sin ti, van Los Ronaldos. Voor wie hopeloos verliefd is.
 • Malamente, van Rosalía. Voor hippe mensen.

Reis via documentaires

We kunnen nu niet door Spanje reizen, maar waarom zou u het land niet op een andere manier beter leren kennen? We hebben een lijst van documentaires opgesteld waarmee u de meest indrukwekkende landschappen en steden in ons land kunt ontdekken. Dus noteer de mooiste plekjes en bezoek ze zodra het weer kan! 🌁🌄

 • Spaanse werelderfgoedsteden. De Spaanse publieke televisiezender RTVE streamt een documentaireserie om de mooiste steden uit de Spaanse geschiedenis te ontdekken. Córdoba, Salamanca, Ibiza en Santiago de Compostela zijn een paar voorbeelden.
 • Mi querida España vertelt de geschiedenis van het land aan de hand van interviews verzorgd door Jesús Quintero, een van de beroemdste Spaanse interviewers uit de recente geschiedenis.
 • Diario de un nómada. Miquel Silvestre reist op de motor door Spanje om ons een land van contrasten te laten zien: grote steden en eindeloze vlakten. Een andere manier van reizen!
 • Mar de Levante. In deze aflevering van de documentairereeks España, entre el cielo y la tierra (Spanje, tussen hemel en aarde), speelt de Valenciaanse kust de hoofdrol. Heeft u al zin om een duik te nemen?
Córdoba

Ontdek Spanje met zijn bioscoop

Er zijn Spaanse films die de geschiedenis in zullen gaan om hun kunstzinnige uitbeelding van de Spaanse cultuur, het gezinsleven of de eigenheid van de Spanjaarden. Er zijn er veel (heel veel), maar hier heeft u een paar echte musts 🎞 :

 • La lengua de las mariposas (Butterfly’s Tongue), door José Luis Cuerda. De donkerste periode uit de recente Spaanse geschiedenis, gezien door de ogen van een kind.
 • Ocho Apellidos Vascos (Spanish Affair), door Emilio Martínez-Lázaro. Regionale verschillen in Spanje worden met veel humor behandeld.
 • Abre los ojos (Open Your Eyes), door Alejandro Amenábar. Het meesterwerk van Amenábar. We zeggen liever niets. Deze film moet u zelf zien!
 • Volver, door Pedro Almodóvar. Een rauw, realistisch portret van landelijk Spanje.
Volver (2006) - Filmaffinity
Volver, door Almodóvar

Nu weet u waar u moet beginnen op uw verkenningstocht door Spanje. Als u nog meer prachtige plekken wilt ontdekken, kunt u ons volgen op Instagram en Facebook. Bij Sonneil staan we klaar voor iedereen die ervan droomt om aan de Spaanse kust te wonen en die een plek wil vinden om te genieten van het licht en de zee in deze prachtige uithoek van de wereld.