Calpe is een prachtige kustgemeente aan de Costa Blanca, op 63 kilometer van Alicante. Dankzij het benijdenswaardige klimaat dat het grootste deel van het jaar vergezelt, de heerlijke gastronomie en de fantastische stranden badend in het water van de Middellandse Zee, is Calpe een gemeente geworden die zeer gevraagd wordt door kopers, hetzij om er hun gewone verblijfplaats in te vestigen en het hele jaar door in Calpe te wonen of om de vakantie door te brengen.

Wat betreft de urbanisaties van Calpe, kunnen we zeggen dat deze gemeente een geweldig vastgoedaanbod heeft. In dit artikel gaan we ons concentreren op de bekendste en best gewaardeerde.

De beste gebieden om het hele jaar door in Calpe te wonen

Havengebied

Het havengebied biedt meerdere attracties en is daarom één van de meest gevraagde door kopers. De nabijheid van het Arenal-Bol strand en de rots van Ifach is één van de grootste attracties. Bovendien ligt het strand naast de uitgebreide Infanta Elena-promenade, die een grote diversiteit aan restaurants en bars biedt die betaalbaar zijn voor alle budgetten. Het is zonder twijfel één van de meest bevoorrechte gebieden van Calpe om een huis te verwerven.

Oude stad

Door het hele jaar door in het oude centrum van Calpe te wonen, kunt u alle voordelen van een stad bij de hand hebben. De meeste huizen in dit gebied zijn oude gebouwen, hoewel veel zijn gerenoveerd. In het historische centrum zijn de straten smal en meestal voetgangersgebied, zodat u kunt genieten van een rustige sfeer weg van het verkeer. Het heeft een groot aantal commerciële vestigingen, scholen, supermarkten, medische centra, enz., En we kunnen ook het bruisende nachtleven benadrukken dankzij de vele bars en restaurants. 

urbanisaties Calpe

La Fossa Strand

Dit gebied van Calpe wordt beschouwd als het meest toeristische. In de zomermaanden en in de vakantieseizoenen ontvangt het een groot aantal toeristen, maar de rest van het jaar is het een zeer rustige urbanisatie. Eén van de grootste attracties is het strand van La Fossa, met goudkleurig zand en kristalhelder water, gelegen tussen de rots van Ifach en de zoutvlakten van Calpe. Daarnaast heeft het een verscheidenheid aan uitgaansgelegenheden, zoals bars, winkels en restaurants, en een prachtige promenade naast het strand. Het is een gebied van nieuwere en modernere gebouwen.

Las Salinas

Las Salinas is één van de rustigste gebieden van Calpe, waar een groot aantal woningen, villa’s en gebouwen zich bevinden, waardoor het ideaal is voor kopers die op zoek zijn naar een meer ontspannen sfeer zonder alle essentiële diensten op te geven. De belangrijkste attractie is het prachtige landschap gevormd door uitgestrekte zoutvlakten, die worden beschermd door hun grote natuurlijke rijkdom en door het bewonen van een grote verscheidenheid aan vogelsoorten, zoals de prachtige flamingo’s.  

Binnenland van Calpe, naast de Sierra de Oltá

Dit gebied van Calpe is zonder twijfel het rustigste, gelegen in een natuurlijke omgeving, in de Sierra de Oltá. Het is perfect voor gezinnen met kinderen die op zoek zijn naar de rust die deze plek biedt. Daarin overheersen residentiële urbanisaties, evenals villa’s, hoewel het prestige de prijzen van dit gebied een beetje hoger maakt. 

Waar een huis kopen in Calpe?

Als u overweegt een huis in Calpe te kopen en enkele van de verschillende opties op de vastgoedmarkt wilt weten, laten we u bij Sonneil een reeks eigenschappen zien die we tot uw beschikking hebben.

Appartementen

Wij bieden prachtige appartementen op 50, 100 en 200 meter van de stranden van Calpe, met alle benodigde voorzieningen binnen handbereik. We hebben appartementen met 1, 2 en 3 slaapkamers vanaf € 160.000, met grote terrassen met uitzicht op zee, evenals prachtige penthouses met een terras. Met airconditioning, verwarming en gemeenschappelijk zwembad.

urbanisaties Calpe

Vanaf € 266.000 hebben we een project van 2 en 3 slaapkamer appartementen op slechts 350 meter van het Arenal strand, met uitzicht op de zee en de rots van Ifach. Ze zijn uitgerust met grote terrassen, begane grond met tuin en er zijn ook prachtige duplexen. Het is een privé urbanisatie met grote gemeenschappelijke tuinen en zwembad. Parkeerplaatsen en bergingen zijn bij de prijs inbegrepen. 

Villas

Als u op zoek bent naar exclusiviteit en luxe, hebben we villa’s tot uw beschikking waar u zult genieten van een bevoorrechte omgeving en veel rust. Vanaf € 731.000 hebben deze villa’s een bevoorrecht uitzicht op de zee, en u bent slechts 650 meter van het Arenal strand. Ze hebben een privé garage en zwembad, en zijn omgeven door alle nodige diensten.

Voor een extra luxe staat deze prachtige villa in Calpe in het teken van exclusiviteit. Met 4 slaapkamers, 4 badkamers en een perceel van 1.601 m2 en 411 m2 bebouwd. Het heeft een privézwembad en tuinen, en het uitzicht op de baai, de rots en de stad Calpe is buitengewoon.

Wil je meer hoeken van de Costa Blanca ontdekken? 👇👇👇