Als er iets is waar de Costa del Sol goed in is, dan is het koken. Met lokale en diverse grondstoffen van onovertroffen kwaliteit, zullen de vis-, groente- en groentegerechten je doen watertanden. Wij vertellen je over de beste restaurants waar je kunt eten in Malaga, zodat je het beste van de mediterrane keuken kunt proberen. Kom met honger, want je zult ALLES willen proberen.

Waar te eten in Malaga

Groenten, peulvruchten, peulvruchten, vis, vlees van topkwaliteit… Dit zijn slechts enkele van de beste restaurants in Malaga, waar de grondstoffen en de precisie van de koks de sterren zijn.

Restaurant Amador, Malaga

De verleidelijke gerechten van de getalenteerde chef-kok, Amador Fernández, kunnen geen betere aanvulling hebben: de locatie in het Villa Guadalupe hotel. Met een ongeëvenaard uitzicht over Málaga en de Middellandse Zee en kunstwerken van Irene van Vlijmen (de moeder van de chef-kok) die de muren sieren, heeft dit restaurant het allemaal en daarom wordt het beschouwd als een van de beste restaurants in Málaga. De Repsol Gids raadt aan om de lamsschouder, de biologische artisjokken en de foie gras met appelemulsie niet te missen. We zullen naar ze moeten luisteren!

Restaurant José Carlos García, Málaga

Chef José Carlos García omschrijft zichzelf als een “liefhebber van de lokale keuken” die het traditionele Andalusische receptenboek uitdaagt. Elke dag gebruikt de chef groenten uit het nabijgelegen dorp Churriana en bezoekt hij de Atarazanas-markt en de vismarkt van Vélez-Málaga. Verse producten staan altijd op zijn repertoire, met respect voor de klassieke keuken die hij als kind leerde. Gelegen in de haven van Málaga met uitzicht op de zee en de kathedraal, is het een gastronomische ervaring.

Waar te eten in Malaga

El Lago, Marbella

Het El Lago gebouw is al een prachtige plek om tot rust te komen in het drukke Marbella, en een goed menu met uitzicht op het meer op het zomerterras zal ieders batterijen opladen! De keuken van chef-kok Fernando Villasclaras heeft een Michelin-ster en respecteert de Andalusische traditie en gebruikt lokale producten met een slow food-filosofie, en zijn wijnkelder heeft meer dan 300 wijnreferenties!

Skina, Marbella

Met twee Michelinsterren op zijn naam is Skina het geesteskind van chef-kok Mario Cachinero en zijn creatieve keuken die put uit traditionele Andalusische recepten, allemaal in een van de kleinste Michelinrestaurants ter wereld! Genesteld in de oude binnenstad van Marbella, kon Skina geen betere naam hebben. Wilde Galicische vis, eersteklas oliën uit Jaén, uniek vlees… de ajoblanco met makreel en koriander is een must.

Sollo, Fuengirola

Diego Gallegos heeft het duidelijk: aquacultuur en duurzaamheid. Hij is een van de openbaringschefs die onlangs is toegetreden tot de lijst met Michelinsterren aan de Costa del Sol. Hij staat bekend als de kaviaarchef (de Andalusische steur is zijn sterproduct) en gebruikt in zijn creaties vooral zoetwatervis. Zo’n 90% van wat hij serveert is door hemzelf gekweekt! Sollo is een must-visite als je wilt genieten van een verrassende ervaring, zoals het aperitief in zijn R&D-werkplaats.

Waar te eten in Malaga

Bardal, Ronda

Met twee Michelinsterren is het restaurant van chef-kok Benito Gómez het vlaggenschip van de horeca in Ronda. Zijn keuken onderscheidt zich door niet te bedriegen, door schrilheid te vermijden en een creatieve keuken te bieden, maar altijd gebaseerd op de smaken en producten van de regio, die op de best mogelijke manier worden gepresenteerd. Zoals ze zeggen, alles in Bardal is herkenbaar, en het menu maakt duidelijk dat het diner zich in Ronda bevindt, wat ook een van de mooiste steden van Andalusië is.

Nu je weet waar je kunt eten in Malaga, kun je je voorstellen dat je van deze culinaire paradijzen kunt genieten wanneer je maar wilt? Bij Sonneil bieden we de beste woningen aan de Costa del Sol, dicht bij stranden, natuur, mooie steden en natuurlijk de beste restaurants in Malaga.

Wilt u meer prachtige plekjes aan de Costa del Sol ontdekken? 👇👇👇