De Costa Blanca ligt in de provincie Alicante, ten zuiden van Valencia, aan de kust van de Middellandse Zee.

Met een gemiddelde temperatuur van 20 °C en 300 dagen zon per jaar, is de Costa Blanca een van de drukstbezochte bestemmingen aan de kust in Spanje. Ook wonen hier veel buitenlanders het hele jaar door, de meeste van hen aangetrokken door de 235 km kustlijn die de Costa Blanca biedt.

Hieronder vindt u een aantal van de beste stranden aan de Costa Blanca volgens Sonneil.

La Caleta in Villajoyosa

Een strand met zowel zand als stenen en kristalhelder, turquoise water zonder al te veel golven, afgezonderd van de andere stranden van Alicante. Dit is de perfecte plek om de dag door te brengen en te genieten van het aangename klimaat van Alicante. Zoals de meeste populaire stranden zijn er parasols en ligbedden te huur, evenals scooters en andere verhuurdiensten en er zijn strandtentjes om wat te eten of te drinken.

Aan het strand in Villajoyosa ligt het wooncomplex AllonBay. Er zijn 3 soorten woningen: appartementen, penthouses en herenhuizen van 1 tot 4 slaapkamers, met grote terrassen en een spectaculair uitzicht op zee. Ontworpen om in te wonen, van een vakantie te genieten of als vakantie-investering.

  • Ruime terrassen met uitzicht op zee.
  • Modern design en afwerkingen van maximaal comfort.
  • Volledig ingerichte keukens
  • Complete installatie van airconditioning in het hele pand.
  • Een unieke kans om een nieuw leven te beginnen.

Tabarca

Nog een van onze favoriete stranden aan de Costa Blanca. Dit ligt vlak bij Alicante. Het eiland Tabarca is het enige bewoonde eiland in de autonome deelstaat Valencia en is tevens een natuurreservaat/paradijs voor toeristen. Het is toegankelijk met de boot vanaf Alicante, Santa Pola en Benidorm. Het grootste strand, bekend als Tanarca of Levanteis, is een van de beste in de omgeving van Alicante. U vindt hier alle services die u nodig hebt voor een dagje zon en zee, waaronder restaurants en scooters om te huren. Het strand zelf bestaat uit goudkleurig zand en kiezel, met een perfect zichtbare flora en fauna op de zeebodem, een must om al zwemmend of snorkelend te ontdekken.

Granadella in Jávea

Granadella, een kleine baai in Jávea, wordt omgeven door natuur en wordt beschouwd als een van de juweeltjes aan de kust. Het kiezelstrand is maar 200 meter lang en iets meer dan 20 meter breed en heeft al bijna 30 jaar een blauwe vlag. Het is dan ook een favoriet onder de duikers.

Cantal Roig in Calpe

Calpe is een van de mooiste steden aan de Costa Blanca, en een van de meest bezochte in de zomermaanden. De spectaculaire Peñón de Ifach – een enorme kalkstenen rots die uitsteekt uit zee – kijkt uit over de in totaal 11 stranden en kleine baaien. Een van de gezelligste is Cantal Roig. Dit is een van de kleinere stranden aan de voet van de Peñón naast de vissershaven, hier komen minder toeristen. Het rustige, volledig transparante water is perfect om de onderwaterwereld gade te slaan. Er zijn een aantal rotsachtige gebieden in het water, dus als u graag op verkenning uitgaat, raden we u aan geschikt schoeisel te dragen.

Carabassí in Elche

In tegenstelling tot de meeste stranden op onze lijst die (deels) worden gekenmerkt door grind of kiezel, onderscheidt Carabassí in Elche zich door het fijne goudkleurige zand, evenals de duinen en dennenbossen eromheen. Het strand van Carabassí wordt ook gekarakteriseerd door het speciale deel dat als naaktstrand wordt gebruikt. Als u dus graag volledig door de natuur wordt omringd, ga dan naar Carabassí!

Wil je meer hoeken van de Costa Blanca ontdekken? 👇👇👇