Altea is een charmant stadje  dat uitkijkt over de Middellandse Zee vanaf het spectaculaire balkon dat de oude binnenstad is, de mooiste van de provincie Alicante. Met zijn smetteloos witte huizen, zijn smalle straatjes met kinderkopjes en zijn uitkijkpunten over de zee, is de zeevaardersoorsprong nog steeds merkbaar in elke uithoek van de stad.

Door de vreedzame en gastvrije sfeer, de cultuur en het erfgoed is Altea ook een muze voor kunstenaars. En dat alles gekruid met zijn heerlijke klimaat, zijn verrukkelijke gastronomie en zijn prachtige stranden.

Om al deze redenen is het een idyllische plek om te wonen en bij Sonneil hebben we luxe villa’s en appartementen in Altea, zodat jij kan genieten van het beste uitzicht op de Middellandse Zee.

Hier volgt een overzicht van de beste stranden van Altea waar je lekker kan ontspannen en uitrusten.

Strand La Olla

Het strand van La Olla is een van de meest charmante stranden. Het is bijna een kilometer lang en ligt heel dicht bij het stadscentrum van Altea. Ideaal voor diegenen die van een meer ontspannen omgeving en met prachtig uitzicht willen genieten, want vanaf dit strand kun je het eiland Olla en de Ifach-rots van Calpe zien.

Het bestaat uit rotsblokken, rotsen en zand, en het water is kalm en kristalhelder, perfect om te duiken en te snorkelen. Vermeldenswaard is de verscheidenheid aan diensten die het strand biedt, zoals schoonmaak en beveiliging, maar ook faciliteiten als toiletten, parkeerplaatsen en zelfs een strandbar waar op vele zomeravonden evenementen worden gehouden met livemuziek.

mejores playas altea

Strand van Barreta-Mascarat

Het strand van Barreta ligt ten noorden van Altea, op ongeveer vier kilometer van het stadscentrum, naast de jachthaven en het strand van Mascarat. Het is een mooi strand met kristalhelder water, ongeveer honderd meter lang, en het is er niet erg druk, dus ideaal om te ontspannen en uit te rusten.

Het strand van Mascarat ligt naast de jachthaven, naast het strand van Barreta, en is een prachtige ongerepte baai van zand en stenen, met een rotswand die de zee ingaat en een van de ruigste en mooiste plekjes van Altea vormt. De zeebodem is rotsachtig en er zijn grote gebieden met posidonia, waardoor het water kristalhelder is en perfect is voor watersporten zoals duiken of snorkelen.

Het strand van Mascarat ligt naast de jachthaven, naast het strand van Barreta, en is een prachtige ongerepte baai van zand en stenen, met een rotswand die de zee ingaat en een van de ruigste en mooiste plekjes van Altea vormt. De zeebodem is rotsachtig en er zijn grote gebieden met posidonia, waardoor het water kristalhelder is en perfect is voor watersporten zoals duiken of snorkelen.

Er zijn goede schoonmaakdiensten, parkeerplaatsen en openbare toiletten, en aangezien het dicht bij de haven ligt, zijn er ook restaurants in de buurt. Tot slot is het vermeldenswaard dat de baai nudistisch is, hoewel er ook veel mensen zijn die niet aan nudisme doen.

Strand Cap-Blanch

Dit strand ligt tussen de jachtclub van Altea en het strand van Albir. Het is ongeveer een kilometer lang en bestaat uit fijn grind en kiezels. Het is voorzien van alle noodzakelijke diensten en faciliteiten. Grenzend aan het strand is een mooie promenade met palmbomen, restaurants, terrasjes en winkeltjes.

De wateren zijn van goede kwaliteit, gewoonlijk schoon en kalm. Het is een ideaal strand voor een dagje uit met het gezin.

beste stranden van Altea

Strand Cap-Negret

Het ligt ten noorden van Altea en is twee kilometer lang. Het bestaat uit zand en kiezels. De kwaliteit van het water is uitstekend, en omdat de stranden van Altea niet overbevolkt zijn, zijn ze ideaal om zich af te zonderen en te ontspannen.

Een van de belangrijkste attracties is dat het naast de monding van de rivier Algar ligt, met een mooi pad om langs te wandelen. Er zijn ook picknickplaatsen en een restaurant waar je de heerlijke gastronomie van Altea kunt proberen. Het is ook ideaal voor watersporten zoals diepzeeduiken, snorkelen en surfen.

Strand La Roda

Het strand van La Roda is in de zomer het drukst bezochte strand, omdat het naast het centrum van Altea ligt. Het is ongeveer 1.400 meter lang en bestaat uit zand, wit grind en kiezels. Het komt na het Cap-Negret strand en wordt afgebakend door de mooie promenade omringd door palmbomen die zich uitstrekt tot aan de jachthaven.

Het water is kristalhelder en kalm, perfect om te zwemmen, en het heeft alle noodzakelijke diensten en faciliteiten, evenals een groot aantal restaurants, winkels en ijssalons op een steenworp afstand.

beste stranden van Altea

Strand van L’Espigó

Dit strand ligt naast de monding van de rivier Algar, is ongeveer 300 meter lang en bestaat uit grind en kiezels. Het is verbonden met het strand van Cap-Negret, en heeft twee golfbrekers, waardoor het water kristalhelder en zeer kalm is.

Dit strand ligt naast de monding van de rivier Algar, is ongeveer 300 meter lang en bestaat uit grind en kiezels. Het is verbonden met het strand van Cap-Negret, en heeft twee golfbrekers, waardoor het water kristalhelder en zeer kalm is.

Nu je de beste stranden van Altea kent, ben je klaar om meer hoeken van de Costa Blanca te ontdekken? 👇👇👇