Goed weer. Vriendelijke mensen. Goed eten. Rust. Sociaal leven. Natuurlijke landschappen. Geluk kan verschillende vormen aannemen, afhankelijk van elk van hen. Maar er zijn bepaalde dingen waar we allemaal van genieten.

Om de Internationale Dag van het Geluk te herdenken, die op 20 maart wordt gevierd, hebben we in Sonneil de Spain Happy Index gelanceerd, een tool die de gelukkigste plaatsen in Spanje in kaart brengt op basis van kwantitatieve gegevens van bronnen zoals het Spaanse Meteorologisch Agentschap en het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Het doel? Het dient als een gids voor diegenen die op zoek zijn naar een nieuwe bestemming om zich te vestigen. Zoals onze CEO, Alfredo Millá, heeft opgemerkt in media zoals El Mundo: “We identificeerden de behoeften van onze klanten wanneer ze een gebied moesten kiezen om te verhuizen, en we realiseerden ons dat er geen bron was die de informatie verzamelde die ze ons vroegen, dus besloten we er één te maken. De Spain Happy Index laat hen op een zeer visuele en directe manier zien waar men een comfortabel en gelukkig leven kan leiden.”

Na het meten van al deze parameters heeft de Spain Happy Index vastgesteld dat de gelukkigste plaatsen in Spanje: Alicante, Almeria, Malaga en de eilanden zijn. In de schaal, ontwikkeld door Sonneil, bereikt de kust van Almeria, 84 punten, de Costa del Sol 83,8 en de Costa Blanca 81. Op de eilanden valt Formentera op met meer dan 91 punten en het zuiden van Tenerife met 90,5 punten.

Zonnige dagen per jaar

De gegevens die in de index worden weergegeven, zijn onder andere: blauwe vlag-stranden, internationale scholen, ziekenhuizen, afstand tot luchthavens, meteorologische gegevens zoals gemiddelde temperaturen, winderige dagen, regen en zonnige dagen per jaar.

Er bestaan studies die ons fysieke en mentale welzijn in verband brengen met de hoeveelheid zonlicht dat we ontvangen.  Zonlicht activeert bijvoorbeeld in ons lichaam de productie van serotonine, het zogenaamde “gelukshormoon”, dat onze stemming en slaapkwaliteit reguleert.

De Costa de Valencia, Costa Blanca, Costa Cálida, de kust van Almeria en Granada en Costa del Sol, genieten van ongeveer 300 dagen zon per jaar. Ook de eilanden, zowel balearen als Canarische eilanden, en de Atlantische kustgebieden Cádiz en Huelva behoren tot de bestemmingen met een betere score in de index op het gebied van zonnige dagen.

Goede temperaturen en diensten

De welwillendheid van het klimaat is één van de factoren die zijn opgenomen in de Spain Happy Index, die gemiddelde temperaturen hebben tot 22ºC in sommige gebieden van de Canarische archipel, 19ºC aan de kust van Murcia en Andalusië, 18ºC aan de Valenciaanse kust en 17ºC op de Balearen.

Diensten en infrastructuur heeft de bevordering van het toerisme aan de Costa Blanca en de Costa del Sol ertoe geleid dat in de afgelopen decennia de nabijheid en toegankelijkheid van faciliteiten zoals ziekenhuizen, winkelcentra, luchthavens en scholen onder andere prioriteit heeft, zelfs op de plaatsen die het verst van stedelijke centra liggen. Dit is een pluspunt bij het kiezen van hun locaties als woonplaats.  

Daarom is de Spain Happy Index een zeer interessant hulpmiddel als je op zoek bent naar een gebied om een tweede verblijf te vestigen of het hele jaar door te verblijven, omdat je kan zoeken afhankelijk van de factoren waaraan je meer belang hecht.

Wil je ook weten welke woningbouwprojecten wij bij Sonneil hebben? Misschien vind je bij ons je nieuwe plek waar je kan genieten van het goede leven. 👇