Een van de vele fantastische facetten van het leven aan de Costa Blanca is het zinderende culturele aanbod. Naast de talloze feesten en feestdagen die plaatselijke bezoekers trekken, zijn er ook grotere muziekfestivals. Deze worden meestal in de zomer georganiseerd, hier vindt u acts en bezoekers uit Spanje en ver daarbuiten. Dit is Sonneils top vijf van muziekfestivals aan de Costa Blanca.

Lentefestival Alicante

Het lentefestival van Alicante, dat op twee dagen in de laatste week van mei wordt georganiseerd, brengt het beste aan indie, pop en urban naar Alicante. Op de nieuwe locatie op de parkeerplaats van het Fairtrade-instituut heeft het lentefestival dezelfde ontspannen sfeer weten te behouden als op in de haven van Alicante. Ook trekt het nog steeds de coolste muziekliefhebbers. 

Datum: 24-25 mei

Prijzen voor kaartjes vanaf € 22,-. 200 kinderen tot 11 jaar hebben gratis toegang.

Reggaeton-strandfestival

Na het succes van de twee Reggaeton Beach Festivals in 2018 in Benidorm en Barcelona, blijft het grootste Urban Beach Festival in Europa groeien, en biedt het een podium aan de grootste namen in urban music en reggaeton. Naast fantastische concerten biedt het festival ook een reeks andere culturele, gastronomische en sportactiviteiten die geschikt zijn voor alle leeftijden. 

Datum: 13 juli

Kaartjes vanaf € 30. Kinderen onder de 14 mogen het festival bezoeken onder begeleiding.

Low Festival 

Van 26-28 juli is Benidorm wederom de locatie voor het Low Festival, dat plaatsvindt in het sportpark Guillermo Amor.

Dit festival, dat is gespecialiseerd in indie-pop, vond voor het eerst plaats in 2008 en heeft sindsdien een plaatsje weten te veroveren onder de populairste zomerfestivals in het land, met meer dan 70 bands en artiesten. Het festival heeft vier podia en er heerst een geweldige sfeer, het is een van de populairste evenementen op de kalender van Alicante. Er zijn 3 soorten toegangsbewijzen beschikbaar: het driedaagse ticket, het driedaagse VIP-ticket en het driedaagse VIP Pool ticket, waarmee je toegang krijgt tot een exclusieve ruimte met een olympisch zwembad.

Jazz Festival Denia

Voor degenen die het liever wat rustiger aan doen, is het Jazz Festival van Denia wellicht een uitkomst. De muziek, met artiesten uit de internationale jazz scene, wordt aangevuld door een scala aan activiteiten zodat heel Denia meeswingt op het ritme, zoals Lindy Hop-lessen en gratis optredens in het stadscentrum. In tegenstelling tot de meeste festivals die op aaneensluitende dagen plaatsvinden, wordt het jazzfestival van Denia georganiseerd op 1, 8 en 22 augustus, in de tuinen van Torrecremada.

Tickets kosten 15 euro per dag.

Zomerfestival Benidorm

Tijdens dit festival, dat de eerste week van juli plaatsvindt, wordt Benidorm de Europese hoofdstad van Bachata, Kizomba, Cubano en Salsa. Naast concerten, shows en lessen, worden verschillende activiteiten georganiseerd om beginners kennis te laten maken met de fantastische wereld van de dans.