Contents

Een streek vol attractieparken, toonaangevende nationale speelgoedfabrieken, parel van de Costa Blanca… we zouden nog tal van dingen kunnen opnoemen die het de moeite waard maken om een paar dagen met de familie door te brengen in Alicante. 

Wilt u weten wat er te doen is in Alicante met kinderen? Vandaag informeren wij u bij Sonneil over de musts zodat de kleintjes – en volwassenen ook natuurlijk – kunnen genieten van een paar geweldige dagen. Loop ze niet mis!

Alicante met kinderen | Leukste tips

Behalve de betoverende omgeving biedt Alicante ook aangename gemiddelde temperaturen: zo kunt u een paar leuke dagen doorbrengen met uw gezin, ongeacht het seizoen. 

Of het nu herfst, lente of zelfs winter is… Alicante en de Costa Blanca bieden over het algemeen meer dan 300 dagen zon per jaar. Met die wetenschap blijft er niets anders over dan met uw kinderen te genieten van Alicante. Bekijk onze tips zodat u van alles kunt doen en er volop van kunt genieten.

Duik de natuur in op kinderboerderij Granja Escola Riera d’Agrés

Ontdek hoe een koe gemolken wordt, raap eieren of ontdek spelenderwijs de flora van het gebied. Dit zijn slechts enkele dingen die er op deze kinderboerderij gedaan kunnen worden. 

Een paar dagen in een landelijke omgeving, ver weg van alles en leren wat echt belangrijk is… Wat wilt u nog meer?

Op avontuur naar het eiland Tabarca

Op een paar kilometer voor de kust van Alicante ligt dit prachtige eiland waar beschermde soorten leven. 

Alicante met kinderen

Een uitstekende gelegenheid om een boottochtje te maken… en van het varen een heus piratenavontuur te maken. Waarom niet?

Uitrusten en spelen op het strand van Alicante

Wie het heeft over Alicante, heeft het over uitgestrekte stranden: kilometers fijn zand en kalme zee om wateractiviteiten uit te proberen, zoals snorkelen, bodyboarden… of gewoon waterfietsen.

Het leukste? Op het strand hebben de ouders ook hun rust.

  • Aanbevolen stranden van Alicante| Het strand van San Juan, Albufereta en Postiguet, Cabo de las Huertas, Saladares de Urbanova en het eiland Tabarca.

En de mooiste baaien zijn die van Cala Granadella of Cala Moraig, verborgen achter de rotsen en perfect om voor dagje op het strand in privacy. Als het tenminste geen hoogseizoen is.

Wandelroutes voor het hele gezin

Alicante biedt perfecte wandelroutes voor het hele gezin: een echte must als u zich afvraagt wat er in Alicante met kinderen te doen is.

  • Topaanbevelingen in Alicante| Wandel naar de Cova Tallada bij Denia via het wandelpad van Les Rotes/ Serra Gelada, over de weg van het vuurtoren Faro de Albir, met een indrukwekkend uitzicht/ Natuurpark La Marjal: een rustige route om eendjes te voeren/ Vía verde del Maigmó: eenvoudige toegang tot de bergen

Het ene museum na het andere… het leven is net ganzenbord

Alicante heeft niet alleen heel veel natuurschoon te bieden, de kleintjes kunnen er op vakantie ook heel veel leren.

Neem bijvoorbeeld het brandweermuseum, het poppenmuseum of het speelgoedmuseum in de ‘speelgoedvallei’: vergeet niet dat u zich midden in het gebied van Spanje bevindt waar het meeste speelgoed geproduceerd wordt. Een van de vele redenen waarom Alicante een perfecte bestemming is om een paar dagen met het hele gezin door te brengen.

Reis terug in de tijd in het Kasteel van Santa Bárbara

Het Kasteel van Santa Bárbara is een van de verplichte uitjes: op dit fort en zijn verdedigingsmuren waant u zich in een ander tijdperk.

Het is een echte belevenis om met de lift naar boven te gaan en mee te doen met de leerzame activiteiten die het kasteel voor kids te bieden heeft.

Pretparken: het toppunt van Alicante

Natuurlijk kunnen we het toppunt van Alicante niet vergeten: de veelheid aan attractieparken, van Terra Mítica, Mundomar, Aqualandia tot Río Safari, die allemaal andere ervaringen bieden.

Alicante met kinderen

En om af te sluiten, wat is er beter dan een goede rijst proberen in Santa Pola? Nu weet u waar u in Alicante naartoe moet met kinderen en is het aan u om deze onvergetelijke ervaringen te gaan beleven of niet.

Waar wacht u nog op om samen met uw gezin de omgeving van Alicante te komen verkennen?

En als u hierna elke zomer terug wilt komen met uw gezin, dan biedt Sonneil u appartementen in Alicante. Zodat elke zomer onvergetelijk wordt.