Er is zo veel keus dat we er een blog aan zouden kunnen wijden. (Ja, we hebben het graag over eten). Wilt u weten waar kunt u eten in Santa Pola? Want het goede leven smaakt naar wat u wilt.

De gastronomie van Santa Pola is een samenspel tussen traditie, legende en de zee. Zeevruchtenpaella met een perfecte textuur, schelpjessoep met uitzicht op zee en, durven we wel te zeggen, de lekkerste kroketjes die u ooit heeft geproefd… dit zijn slechts enkele van de delicatessen die u op deze zonovergoten locatie kunt verorberen.

Wilt u weten waar u terecht kunt voor een maaltijd in Santa Pola? Vandaag nemen wij van Sonneil u mee op een tour langs de beste eetgelegenheden. 

Culinair genieten in Santa Pola, tussen traditie en de Middellandse Zee

Alles in Santa Pola is doordrenkt van de mediterrane legende: het is de plek waar de Costa Blanca het best tot haar recht komt, waar de kalme zee een opmerkelijk contrast vormt met de rotsachtige kust. Om niet voorbij te gaan aan historische gebouwen zoals vuurtorens, kerkjes of middeleeuwse torens, die de aandacht trekken van de reiziger die de streek Alicante bezoekt.

Het is daarom geen wonder dat de lokale keuken deze rustige, ontspannen context in de smaken weerspiegelt. Een plek waar de manier van eten, in de zon en als gezin, net zo belangrijk is als het voedsel zelf. Eten is welhaast een ritueel.

Tussen de heerlijkste gerechten van Santa Pola zitten veel visgerechten: zeevruchten en veel rijstgerechten met vis. Want, dames en heren, we hebben het hier over het land van de paella!

De belangrijkste producten van Santa Pola zijn gepekelde vis, rode garnalen en vis met een eigen herkomstaanduiding: Peix de Santa Pola (‘Vis uit Santa Pola’).

Culinaire traditie als garantie

Gastronomie is niets nieuws voor Santa Pola. Dat heeft het te danken aan de oude vissershaven waarvan men denkt dat hier de Romeinse Portus Ilicitanus heeft gelegen.

Dankzij de unieke vissoorten en de manier waarop ze verkocht en geserveerd worden, werd het kwaliteitszegel Peix de Santa Pola gecreëerd. Dat betekent elke dag verse producten in de restaurants van de stad: van vertrouwde traditionele gerechten tot de nieuwste culinaire creaties.

Als Santa Pola ergens om bekend staat, dan is het ongetwijfeld de gastronomie en de zee. En het liefst allebei!

Waar kunt u eten in Santa Pola? Een belevenis voor de 5 zintuigen

Bij Sonneil kennen we de Costa Blanca op ons duimpje en kunnen wij u helpen mooie ontdekkingen te doen en volop te genieten van deze prachtige kuststreek. Daarom laten we u graag weten waar u uit eten kunt gaan in Santa Pola, zodat u kunt smullen en niets hoeft te missen…

Nueva Casa del Mar, geschiedenis op uw bord

Dit restaurant, gelegen in het briesje van de haven, biedt niets meer en niets minder dan het oudste rijstrecept van de stad.

Dit wordt op traditionele wijze langzaam gekookt zodat u kunt genieten van een heerlijke arroz a banda, ketelvis of rijst met zeeduivel en groenten, en nog meer delicatessen.

Mesón Cervantes, een uniek karakter

De naam Cervantes zegt u vast wel wat. Zo ja, dan komen er vast beelden (en smaken) bij u op die bevestigd worden zodra u dit restaurant in Iberische traditie binnentreedt.

Kroketjes, kokkels, hors d’oeuvres van krokante kreeft of de specialiteit van het huis: Villaroy-garnalen met zeevruchtencrème. We zouden erover kunnen blijven praten, maar we willen u niet al te jaloers maken. U kunt het beter zelf komen proeven.

En u mag Mesón Cervantes niet verlaten zonder de kroketjes te bestellen, de beste de we ooit hebben geproefd (sorry oma).

Capricho Bar, een culinair hoogstandje

In tegenstelling tot Casa Cervantes vindt u bij Capricho Bar meer eigentijdse gerechten. Tonijnspiesjes of dagverse makreel geserveerd met guacamolemousse, olijven en rode paprika’s… Wat wilt u nog meer?

Zoals u kunt zien, zijn dit slechts een paar musthaves uit de restaurantscene van Santa Pola. Uiteraard is het nog mooier om deze lijst aan te vullen met uw eigen ontdekkingen tijdens een wandeling langs de kust. Geniet vervolgens van een verrukkelijke maaltijd in de mediterrane zon en ervaar zelf het briesje en de smaken van de zee.

En als u een goed restaurant ontdekt… laat u het ons dan weten?

Want u geniet nóg meer van het Middellandse Zeegebied door het met anderen te delen.

Waar wacht u nog op om te genieten van het betoverende Santa Pola?

En als u graag vaak wilt genieten van de gastronomie van dit gebied, dan hebben wij bij Sonneil veel te bieden op het gebied van appartementen in Santa Pola. Zo kunt u steeds weer terugkomen.

Wil je meer hoeken van de Costa Blanca ontdekken? 👇👇👇