Marbella is een van de bekendste steden in het zuiden van Spanje en een bevoorrechte bestemming voor wie op zoek is naar een exclusieve mediterrane sfeer. Het goede weer het hele jaar door, de ontspannen levensstijl, de stranden en de vele vrijetijds- en winkelmogelijkheden zijn enkele van de redenen. En natuurlijk de mogelijkheid om het beste van de mediterrane en internationale gastronomie te proeven. In dit bericht presenteren wij u de beste luxe restaurants in Marbella. Voorname etablissementen waar u smaken kunt proeven die u nergens anders zult vinden.

Beste luxe restaurants in Marbella

Dit zijn slechts enkele van de beste luxe restaurants in Marbella. Pas op: u kunt er grote honger van krijgen!

Skina

Skina, gelegen in de oude stad van Marbella, biedt een zeer exclusieve ervaring. Met slechts vier tafels beschikbaar, is het proeven van chef Mario Cachinero’s creaties een voorrecht. De zorg voor het product onderscheidt Skina, dat bovendien twee Michelinsterren heeft gekregen.

Critici omschrijven zijn keuken als creatief en oprecht en benadrukken de manier waarop hij traditionele Andalusische recepten heroverweegt. Wilde Galicische vis, op traditionele wijze gevangen, of bergolie uit Jaén zijn enkele van zijn meest indrukwekkende producten. Bovendien verandert het menu regelmatig om de seizoensgebonden producten te weerspiegelen.

Lobito de Mar

Lobito de Mar, van de prestigieuze chef Dani García, ligt aan de luxueuze Golden Mile van Marbella. Hier vindt u het beste op het gebied van vis, zeevruchten en rijstgerechten, met een combinatie van traditionele en moderne gerechten. De chef omschrijft het als een “chiringuito zonder strand, een restaurant dat even informeel als geraffineerd is”.

Speciale vermelding verdient de blauwvintonijn, die een eigen afdeling op het menu heeft. Mis niet de plakjes ventresca tonijnbuik – een onbeschrijfelijke smaak!

Beste luxe restaurants in Marbella

Leña

De naam maakt het duidelijk. Leña, eveneens van Dani García, is een steakhouse dat zich toelegt op een zeer zorgvuldige techniek bij het bereiden van zijn vlees, en een product dat met eerlijkheid en respect wordt behandeld.

De pekel is de steunpilaar van dit restaurant, met een persoonlijke toets waarin de chef zijn invloeden uit de internationale keuken probeert weer te geven, zoals bijvoorbeeld in de yakipinchos, een bewerking van de Japanse yakitori. De ambiance is elegant en modern, de bediening is uitstekend en het personeel heeft veel kennis van de gerechten en de wijnen.

Nobu Marbella

Ook aan de Golden Mile, Nobu Marbella is het eerste restaurant in Spanje van de Japanse chef Nobu Matsuhisa, internationaal erkend als de schepper van de fusion keuken.

De keten heeft dezelfde normen die u zou verwachten in elk Nobu restaurant in de wereld opnieuw gecreëerd, met gerechten die de traditionele Japanse keuken combineren met Peruaanse ingrediënten en recepten. Mis niet de tartaar van goudvis met kaviaar, de zwarte kabeljauw met miso of de beroemde Japanse Wagyu entrecote.

Beste luxe restaurants in Marbella

El Lago

Het gebouw El Lago is al een prachtige plek om rust te vinden in het drukke Marbella, en een goed menu met uitzicht op het meer op het zomerterras zal ieders batterijen opladen! De keuken van chef-kok Fernando Villasclaras heeft een Michelin-ster, respecteert de Andalusische traditie en gebruikt lokale producten met een slow food filosofie, en zijn wijnkelder heeft meer dan 300 wijnreferenties!

Messina

Messina is een van de meest exclusieve restaurants in Marbella, bekroond met een Michelinster. Onder leiding van de Argentijnse chef Mauricio Giovanini biedt het restaurant een non-conformistische en verfijnde keuken die vooral put uit Libanese recepten en ook uit de Europese en Latijns-Amerikaanse gastronomie. De crèmes en sappen van de gerechten zijn de hoofdrolspelers, evenals de aandacht voor techniek en presentatie, die een uniek verhaal wil vertellen.

Bovendien is de service onberispelijk, met een hoog opgeleid team dat persoonlijke en professionele aandacht biedt. Messina is zonder twijfel een van de beste plaatsen om te genieten van haute cuisine in Marbella.

Nu u de beste luxe restaurants in Marbella kent, kunt u zich voorstellen ze in de buurt te hebben en ervan te kunnen genieten wanneer u maar wilt? La Morera Playa is een exclusief project aan het strand in een van de beste wijken van Marbella. Ontdek het en leef het goede leven aan de Costa del Sol.

restaurantes de lujo en Marbella
Luxe huizen in Marbella

Wilt u meer verbazingwekkende plaatsen aan de Costa del Sol ontdekken? 👇👇👇