De kust van Almería is een van de favoriete bestemmingen voor wie op zoek is naar adembenemende natuur en ongerepte stranden en baaien waar zwemmers het milieu respecteren. Als er iets is waar Almería bekend om staat, dan is het wel de rijkdom en variatie van de kustlijn, die lange, gouden stranden afwisselt met baaien die piraten en schatzoekers in verrukking zouden brengen. Enclaves waar de natuur nauwelijks is veranderd en het enige geluid dat van de golven is. Wij presenteren je de beste stranden van Almeria.

De beste stranden van Almeria: kristalhelder water en verborgen baaien

Kiezen is moeilijk, dit zijn slechts enkele van de stranden en baaien die we het mooist vinden aan de kust van Almeria. Kom en ontdek deze en andere zelf!

Los Muertos Strand, Carboneras

Dit prachtige strand is de afgelopen jaren erg beroemd geworden en staat vaak op lijsten van de mooiste stranden van Spanje. De ligging aan de voet van een klif heeft ervoor gezorgd dat het ongerept is gebleven. Het is meer dan 1 kilometer lang en nodigt je uit om de hele dag frisse lucht in te ademen. Maar wees voorzichtig als je het water in gaat, want het is vrij steil.

Strand van Mónsul, Níjar

Het strand van de inham van Mónsul is een van de populairste in Almería. Met zijn karakteristieke donkere zand en 300 meter lengte is het het decor geweest voor films als Indiana Jones, The Neverending Story en Talk to Her. Een vulkanische formatie verdeelt het strand in tweeën en er is ook een grote duin van lichter zand die het strand beschermt.

La Isleta del Moro Strand

La Isleta del Moro is een klein vissersdorpje in Cabo de Gata, een idyllische ansichtkaart van witte huizen en zee. Het strand, 400 meter lang, ligt vlak bij de ingang van de stad en is zeer toegankelijk, maar het behoudt ook de natuurlijke charme van de kust van Almería. Mis de beste vis van de omgeving niet in de restaurants die eraan grenzen!

beste stranden van Almeria

Baai van San Pedro, Las Negras

De baai van San Pedro staat bekend als een van de laatste hippiebolwerken van ons land. Je kunt het te voet bereiken op 5 kilometer van Las Negras of per boot voor 6 euro. Een paradijselijke zeebodem, een vruchtbare groene vallei, een zoetwaterbron en een ontspannen sfeer waar niets te belangrijk is, wachten op je.

Los Genoveses strand, Nijar

In het hart van Cabo de Gata, in Campillo del Genoveses, is het strand Los Genoveses een van de indrukwekkendste stranden aan de kust van Almeria. Een landschap waar de natuur hoogtij viert, met gouden zandduinen, inheemse flora zoals cactusvijgen en meer dan 1 kilometer lang. En een klein bos ideaal voor zomerse siësta’s.

beste stranden van Almeria

Strand van Sombrerico, Mojácar

Het strand van El Sombrerico, net buiten Mojácar, is niet alleen beroemd vanwege de badgasten. Want dit strand is zo spectaculair dat het het decor is geweest voor belangrijke films als Treasure Island van Orson Welles. Het is een volledig ongerepte en beschermde plek en de naam komt van de rotsformatie die het kenmerkt. Het behoort tot het natuurpark van Cabo de Gata en is de beste optie om jezelf te verfrissen in schoon water terwijl je geniet van een ongeëvenaard landschap.

Kun je je voorstellen dat je in de buurt van deze prachtige stranden woont en elke dag van de week in de Middellandse Zee kunt zwemmen? Ontdek Mojácar Breeze, de urbanisatie aan het strand in Mojácar aangeboden door Sonneil Homes, en begin een nieuw leven.