Fuengirola is een prachtige kustplaats in de provincie Malaga en een van de populairste bestemmingen voor toeristen, omdat het de beste infrastructuur heeft aan de Costa del Sol. Het is ook een fantastische plek om te reizen met het gezin dankzij de brede, fijne zandstranden die zich uitstrekken langs een kustlijn van zeven kilometer. En voor het plezier van de kleintjes biedt het ook een dierentuin, een mini-pretpark en een waterpark. Of u nu uw vakantie wilt doorbrengen, een tweede huis wilt vestigen of wilt verhuizen naar deze prachtige kustplaats, Fuengirola is de perfecte plaats om te genieten van alle noodzakelijke diensten zonder de drukte van de grote stad. Daarom gaan we het in dit bericht hebben over de beste wijken in Fuengirola. Daartoe hebben wij onze selectie gebaseerd op aspecten als communicatie, toeristische attracties en het commerciële en dienstenaanbod.

Centrum

Zonder twijfel is het centrum van Fuengirola een van de beste wijken om te wonen. Het is het hart van de stad en een van de mooiste en aantrekkelijkste plekken van de stad. In het centrum ligt het Plaza de la Constitución. Dit is een van de meest emblematische plaatsen van Fuengirola, dankzij het monument dat ervoor is opgericht, de honderdjarige ficusboom die bekend staat als Árbol de las Pelotillas, en de kerk van de Virgen del Rosario. Alle sociale activiteit van Fuengirola draait om het Plaza de la Constitución.

Omgeven door charismatische voetgangersstraten, vindt u in al deze straten een groot aantal restaurants en terrassen die gegroepeerd zijn in het gebied dat bekend staat als Calle del Hambre (Hongerstraat). Er is ook een breed scala aan winkels, winkels, supermarkten, enz. Een ander groot pluspunt is dat het op een steenworp afstand van de boulevard ligt, op slechts tien minuten lopen van de stranden en de jachthaven. Het is de langste promenade van de Costa del Sol, zeven kilometer lang, en is omgeven door strandbars, bars en restaurants waar u de uitstekende gastronomie kunt proeven. Anderzijds ligt het centrum zeer dicht bij het plaatselijke treinstation, dat Fuengirola verbindt met Malaga en Torremolinos, en is het ook zeer goed bereikbaar met de bus. Ongetwijfeld een van de beste urbanisaties in Fuengirola.

beste wijken Fuengirola

Boliches

Een andere van de beste urbanisaties in Fuengirola om te wonen is Los Boliches, dat in het noordoosten van de gemeente ligt. Dit is het havengebied van de stad, want het is gebouwd rond de oude haven. In vroeger tijden was Boliches een gehucht dat door de stedelijke groei uiteindelijk deel ging uitmaken van Fuengirola, zodat men kan zeggen dat Boliches een vissersdorp is met een haven die binnen de stad ligt. Een van de belangrijkste attracties zijn de smalle straatjes en de pittoreske huisjes die zo typerend zijn voor de visserswijken. Het is een zeer levendige en drukke wijk, met talloze restaurants, bars en winkels.

Het ligt ook direct naast een van de beste stranden van Fuengirola, namelijk het strand van Los Boliches, een prachtig stuk fijn, donker zand dat is bekroond met de Blauwe Vlag en de Q voor toeristische kwaliteit. Maar naast de traditionele vissershuisjes heeft deze buurt ook nieuw gebouwde huizen. Het is ook zeer goed verbonden met Malaga, want het heeft zijn eigen Renfe voorstadstrein en intercity bushalte.

Miramar Park

In het westen van Fuengirola vinden we nog een van de beste wijken om te wonen. Het is het gebied dat bekend staat als Parque Miramar en Playa del Castillo. Precies in dit gebied ligt het beroemde kasteel Sohail, een van de meest bezochte toeristische attracties. Het is een imposante vesting met torens van waaruit u het meest fascinerende uitzicht heeft op het strand, de monding van de rivier Fuengirola en de stad in het algemeen. Vlakbij het kasteel ligt ook het winkelcentrum Miramar, het grootste van Fuengirola. Parque Miramar onderscheidt zich daarentegen door zijn strategische ligging, want het ligt vrij dicht bij het centrum en het populaire strand van het kasteel, dat ook de blauwe vlag en de Q voor toeristische kwaliteit heeft gekregen. Parque Miramar heeft ook nieuw gebouwde woningen, met goede diensten en goede verbindingen.

beste wijken Fuengirola

Wat is de beste wijk om te wonen in Fuengirola?

Kiezen tussen de beste urbanisaties in Fuengirola is een moeilijke taak, want de drie door ons genoemde gebieden zijn geweldig en de keuze hangt af van de behoeften en smaak van elke persoon. Wij hebben echter gekozen voor het centrum, omdat dit het hart van de stad en de essentie van de gemeente is.

Sonneil heeft het grootste aanbod van woningen aan de Costa Blanca en Costa del Sol, als u op zoek bent naar een woning, hebben wij meer dan honderd vastgoedprojecten in onze portefeuille. Bezoek onze woningen in Fuengirola en maak uw dromen waar.

Wilt u meer hoeken van de Costa del Sol ontdekken? 👇👇👇