Contents

Orihuela is zonder twijfel een van de beste opties om aan de Costa Blanca te wonen. Het ligt in de gemeente Alicante en is een perfecte plek voor zowel vakantie als om een permanente woning te vestigen. Het klimaat is uitstekend, met meer dan driehonderd dagen zon per jaar, en de stranden zijn een grote attractie, dankzij het witte zand en het kristalheldere water. Orihuela bestaat uit talrijke woonwijken met prachtige uitzichten, recreatiemogelijkheden voor het hele gezin en allerlei diensten. Hieronder vermelden we de beste wijken om te wonen in Orihuela.

Cabo Roig

Voor wie op zoek is naar een mooie en rustige plek, wordt Cabo Roig beschouwd als de mooiste urbanisatie aan de Costa Blanca. Een van de vele attracties zijn de stranden en baaien met fijn wit zand en het schone en transparante water. Cabo Roig is een zeer veilige, gastvrije en rustige urbanisatie die ook allerlei voorzieningen en diensten biedt, zoals restaurants, cafés en zijn spectaculaire jachthaven. Onder haar eigendommen zijn er luxe villa’s en residenties om aan alle soorten behoeften te voldoen.

Villamartin

Dit is een prachtige urbanisatie met verschillende sportcomplexen en golfbanen, zodat de levensstijl zowel dynamisch als rustig is. Het heeft villa’s, duplexen en appartementen, waarvan de meeste zijn uitgerust met privé-zwembaden en grote tuinen. Door zijn uitbreiding en zijn brede aanbod van diensten is het een goede urbanisatie om te investeren in woningen. Het is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen, want er zijn internationale en Spaanse scholen in de buurt.

Campoamor (Dehesa de Campoamor)

Deze urbanisatie ligt zeer dicht bij Cabo Roig en wordt gekenmerkt door zijn natuurlijke schoonheid, die bijna ongerept is. Het is een van de groenste gebieden van Orihuela, gelegen naast het natuurpark Escalona. Het heeft een goed strand, evenals rustige afgelegen baaien en kleine parken voor ontspannende wandelingen. Campoamor heeft restaurants, een supermarkt en een golfbaan, en zijn grootste potentieel is dat het een zeer rustige woonwijk is waar u kunt genieten van een zeer gezond leven. Het heeft grote villa’s, maar ook appartementen met prachtig uitzicht. Het is een perfecte urbanisatie voor gezinnen.

La Zenia

La Zenia is waarschijnlijk de meest populaire urbanisatie in Orihuela. Het is beroemd om zijn grote commerciële activiteit, en het is een perfect gebied voor singles en ook voor gezinnen. Het onderscheidt zich door een breed scala aan diensten zoals restaurants, scholen, recreatiegebieden, supermarkten… alles wat je nodig hebt voor een comfortabel leven. In La Zenia vindt u de Zenia Boulebard, een van de grootste winkelcentra van het Middellandse Zeegebied. La Zenia heeft een zeer levendige sfeer, waardoor het ideaal is voor singles en koppels, maar zonder de drukte van de grote stad. Het heeft comfortabele flats, zeer modern, goede infrastructuur en ongelooflijke stranden.

beste wijken om te wonen in Orihuela

Flamenca-strand

Playa Flamenca is een zeer rustige urbanisatie gelegen in een van de gebieden van Orihuela met het grootste aanbod van woningen. Het is een recente urbanisatie, maar het heeft allerlei voorzieningen zoals supermarkten, scholen en instituten. Het is een rustige plaats met twee stranden, La Mosca en La Estaca, beide met de status van blauwe vlag.

Mil Palmeras

Mil Palmeras is een zeer rustige en dunbevolkte urbanisatie. De naam komt van het grote aantal palmbomen die de urbanisatie sieren, die bovendien een uitgesproken Spaans dorpskarakter heeft. De huizen hebben witte muren, met versierde leuningen en balustrades. Het is een goede plek voor koppels en gezinnen die een rustige levensstijl willen, ondergedompeld in de Spaanse cultuur. Het enige probleem met de urbanisatie is dat je een auto nodig hebt om je te verplaatsen om van meer voorzieningen en diensten te genieten.

San Miguel de Salinas

Dit is een urbanisatie zeer dicht bij de zoutmeren van Torrevieja, en is omgeven door citrusboomgaarden en inheemse vegetatie. Het is een rustige plek om te wonen, ook ondergedompeld in de Spaanse cultuur, met grote huizen. Het heeft ook voorzieningen en diensten, en is ideaal voor grote gezinnen.

beste wijken om te wonen in Orihuela

Wat is het beste gebied om te wonen in Orihuela?

Van alle urbanisaties die we in dit bericht hebben gezien, allemaal fantastische plaatsen om een woning te vestigen, zouden wij Cabo Roig kiezen. Niet voor niets wordt het beschouwd als het mooiste stadscomplex van de Costa Blanca. U zult genieten van de stranden, de afgelegen baaien, de rust en de ruime villa’s; met het gemak van alle noodzakelijke diensten en vrijetijdsvoorzieningen binnen handbereik, zonder te hoeven reizen.

Als u op zoek bent naar een woning in dit gebied, bieden wij bij Sonneil de beste huizen in Orihuela Costa, zodat u het hele jaar door kunt genieten van de Middellandse Zee!

Wilt u meer prachtige gebieden aan de Costa Blanca ontdekken? 👇👇👇