Alicante is een van de favoriete Spaanse steden om in te wonen. De stad ligt direct aan de Middellandse Zee, heeft rustige, schone stranden, een overweldigend historisch en cultureel erfgoed, een voortreffelijke gastronomie, een benijdenswaardig klimaat gedurende het grootste deel van het jaar en een breed scala aan diensten en ontspanningsmogelijkheden. Dankzij al deze factoren is Alicante een zeer populaire plek geworden om een woning te kopen. In dit artikel kiezen we de vijf beste wijken van Alicante op basis van de bekendste en best gewaardeerde buurten.

Wat zijn de beste buurten om in te wonen in Alicante?

1. Vistahermosa

Vistahermosa is een van de beste buurten om in te wonen in Alicante. Het bevindt zich in een uitgelezen omgeving, dicht bij de zee en bij alle nodige voorzieningen om van een goede levenskwaliteit te genieten. Het gaat om een redelijk grote en zeer veilige wijk, waardoor het een voortreffelijke optie is om er het hele jaar door te wonen.

De wijk heeft ruime groene zones die perfect zijn om er te ontspannen of te sporten. Daarnaast vind je er allerlei soorten winkels, supermarkten, sportscholen, ziekenhuizen en scholen, wat het leven van de bewoners nog aangenamer maakt. In Vistahermosa vind je naast appartementencomplexen ook de meest luxe villa’s, waardoor de buurt er zeer gevarieerd uitziet. Bovendien is er een perfecte verbinding met het centrum en andere wijken van Alicante via het openbaar vervoer en fietspaden.

2. La Albufereta

Dit is nog een van de beste buurten in Alicante. Het ligt aan zee, bij het strand La Albufereta. Het uitzicht op de Middellandse Zee is er benijdenswaardig. Het is een van de beste stadsdelen om een appartement in Alicante te kopen. Het is namelijk een omgeving met een hoge vastgoedwaarde. De buurt onderscheidt zich door de rust en ontspannen sfeer, en omdat het een typische gezinswijk is.

Je vindt er alle noodzakelijke voorzieningen zoals scholen, supermarkten en uitgaansgelegenheden, zonder dat je daarvoor naar het centrum hoeft te reizen. Er is ook een zeer goede verbinding met het centrum van Alicante via het openbaar vervoer, met de bus of de tram.

beste wijken van Alicante

3. Cabo de Las Huertas

Dit is een zeer mooie en exclusieve woonwijk met een ongelooflijk uitzicht op de Middellandse Zee. De wijk ligt rondom de gelijknamige kaap en heeft prachtige stranden en baaien die met elkaar verbonden zijn door wandelpaden langs de kliffen.

Het is een buurt midden in de natuur met een unieke omgeving. Er zijn echter ook hoogwaardige voorzieningen te vinden voor een comfortabel leven zonder dat je naar het centrum hoeft te gaan. Het is een rustige, veilige en zeer gezellige wijk. De meeste woningen zijn eengezinswoningen, maar er zijn ook appartementen.

4. Babel

Dit is een buurt aan de rand van Alicante. De binnenstad is echter in slechts tien minuten met de auto te bereiken. Babel wordt gekenmerkt door de ruime groene zones en door de voorzieningen op het gebied van gezondheidszorg, sport, onderwijs en recreatie. Je vindt er ook een grote verscheidenheid aan winkels, waardoor deze buurt een uitstekende plaats is om er met het gezin te wonen.

De verbindingen met het centrum en andere buurten van de stad zijn ook erg goed. Kortom, Babel is een goede wijk voor mensen die de voorkeur geven aan een rustige en veilige gezinsvriendelijke sfeer, zonder afstand te doen van de activiteiten in het centrum van de stad.

beste wijken van Alicante

5. Diputación-Ensanche

Ook dit is een van de beste stadsdelen om in Alicante te wonen. Het ligt centraal en heel dichtbij de zee. Het bevindt zich namelijk op luttele meters afstand van het strand El Postiguet. Je vindt er allerlei voorzieningen voor een comfortabel leven, zoals scholen, winkels en grote groene zones waar je kunt sporten, wandelen of fietsen.

De buurt ziet er zeer eigentijds uit, staat vol met grote en moderne woningen en biedt de bewoners een hoge levenskwaliteit. Je vindt er een goed en afwisselend winkel- en cultureel aanbod. De jachthaven ligt in deze buurt, een ideale plek om je vrije tijd door te brengen.

Wat is de beste buurt om in te wonen in Alicante?

Volgens een recente enquête over wat de beste buurt is om in Alicante in te wonen, is Playa de San Juan de beste buurt, hoewel dit afhankelijk is van wat de koper zoekt en wat zijn persoonlijke smaak is. We willen deze post dus hoe dan ook afsluiten met Playa de San Juan, een wijk die op enkele minuten van het centrum ligt en er zeer goed mee verbonden is. De belangrijkste attractie is dat de wijk aan het strand ligt en de levenskwaliteit er vrij hoog is. Er heerst een rustige sfeer en er zijn grote groene zones en een scala aan diensten.

Als je erover denkt om een woning in Alicante te kopen, heeft Sonneil  de meest exclusieve aanbiedingen in de omgeving voor je. Ons team van adviseurs zal je te allen tijde gedurende het proces begeleiden en helpt je graag om je droomhuis te vinden.

Ontdek meer prachtige hoekjes van de Costa Blanca 👇👇👇