La Cala de Finestrat, naast Benidorm, is een oase van rust en eenvoudig leven in het hart van de Costa Blanca. Een plek die de ontspanning van het traditionele leven combineert met de nabijheid van de stad en haar vele recreatiemogelijkheden. En natuurlijk een schoon strand met rustig water waar u volop kunt genieten van de Middellandse Zee.

La Cala de Finestrat

Op slechts drie kilometer van het bruisende en levendige Benidorm biedt La Cala de Finestrat rustige, stille hoekjes en een meer ontspannen levensstijl. Het is ideaal voor gezinnen of mensen die op een eenvoudige plek willen wonen of op bezoek gaan zonder af te zien van de nabijheid van diensten zoals restaurants, cafés en allerlei winkels. Benidorm is ook gemakkelijk te bereiken met de auto, bus of taxi.

Lees verder om te ontdekken wat wij het beste vinden aan La Cala de Finestrat:

Strand van La Cala de Finestrat

De stranden van Benidorm staan bekend om hun sfeer en levendigheid. Daarom is het strand van La Cala de Finestrat veel rustiger. Het strand van La Cala de Finestrat, dat bekend staat om zijn zuiverheid en het gouden zand dat zo typisch is voor de Costa Blanca, is perfect voor iedereen dankzij het rustige water dat een zeer veilig baden mogelijk maakt. Roken en blowen zijn er ook verboden – het is een van de eerste rookvrije stranden in de Valenciaanse Gemeenschap – wat het extra punten geeft voor een aangename en gezonde tijd.

cala de finestrat

Het wordt ook zeer gewaardeerd door liefhebbers van snorkelen en duiken. De zeebodem is zeer rijk en gevarieerd en zorgt voor een schouwspel van opvallende vissen, koralen en zelfs onderwatergrotten.

Er zijn ook restaurants en cafés langs de promenade, en wat is een betere manier om van een zomeravond te genieten dan een duik te nemen en iets te drinken terwijl u naar zee staart? In de zomermaanden is het er drukker, maar daarna wordt het een heel intiem strand.

Tossal en Mirador de la Cala

Het Tossal de La Cala, gelegen op de heuvel tussen Benidorm en La Cala de Finestrat, is een archeologische vindplaats uit de 1e eeuw voor Christus die volgens onderzoek een Romeinse nederzetting was, bezet door de legers van Quintus Sertorius, die een fort liet bouwen als onderdeel van zijn plan om de kust van Alicante te beschermen. In de afgelopen jaren zijn belangrijke conserveringswerkzaamheden uitgevoerd en het kan nu worden bezocht alsof het een openluchtmuseum is, ook met rondleidingen.

En om uw bezoek af te ronden mag u het uitzichtpunt La Cala, op het hoogste punt van de heuvel Tossal, niet missen. Het is gebouwd in de jaren 1960 en biedt een prachtig panoramisch uitzicht over de hele baai, en de silhouetten van de gebouwen tegen de lucht, met de berg erachter en uitkijkend over de Middellandse Zee, zijn adembenemend. Dus zelfs als u niet geïnteresseerd bent in archeologie, raden wij een bezoek aan de Tossal aan voor een aantal ongelooflijke foto’s.

Hermitage van de Maagd van de Zee

En naar het uitzichtpunt van de Tossal gaat de hermitage van de Virgen del Mar. Een eenvoudige maar zeer bijzondere enclave die een beeld herbergt van de Maagd van de Zee met het Kindje Jezus in haar armen. Een beeld dat volgens de gelovigen de zeelieden van het gebied beschermt tijdens het vissen op volle zee.

Natuur en routes

La Cala de Finestrat is niet alleen zee en nautische activiteiten. Het heeft ook een benijdenswaardige natuurlijke omgeving die opvalt door de uitzichten die het biedt vanaf de top van kliffen en rotsen. Er zijn tal van wandelroutes en natuurwandelingen die u kunt maken, te beginnen met het natuurpark Serra Gelada en zijn weelderige mediterrane vegetatie.

De meer avontuurlijke (en ervaren) mensen kunnen genieten van de Puig Campana wandelroute, die begint in het dorp Finestrat en een hoogte van 1408 meter bereikt. Het is een moeilijke route, dus als u er niet aan gewend bent, kunt u beter kiezen voor een van de vele andere die u in staat stellen het landschap in alle rust te bewonderen, zoals de route die leidt naar het kruispunt Coll del Pouet of de route die eindigt bij de Torre del Aguiló, in Villajoyosa. U hebt veel om uit te kiezen!

Finestrat dorp

cala de finestrat

Als u een liefhebber bent van kleine steden en een traditionele, ontspannen sfeer, dan mag u het dorp Finestrat niet missen. Genesteld tussen de bergen en de zee is het uitzicht adembenemend, hoe je het ook bekijkt. Aan de ene kant de imposante top van de Puig Campana die het geheel bekroont. Aan de andere kant de blauwe Middellandse Zee.

In het dorp Finestrat is alles authentiek en authentiek en heeft de charme van vervlogen tijden behouden, want het wordt niet door veel toeristen bezocht. De oude stad, gebouwd op de fundamenten van een Moors kasteel, is een aaneenschakeling van kleine huizen, balkons met bloemen, smalle straatjes en traditionele winkels waar u lokale producten kunt kopen.

Mis niet de oude dorpsschool en de monumenten die getuigen van een rijk cultureel erfgoed, zoals het 13e-eeuwse Castell de Finestrat, de 18e-eeuwse kerk van San Bartolomé, de wachttoren en de hermitage Crist de Remei. Bovendien is het, dankzij de nabijheid van het strand en Benidorm, geen ontoegankelijk en gesloten dorp, integendeel. Bars, restaurants, cafés en allerlei diensten zijn het hele jaar door beschikbaar, en het leven gaat door na de zomermaanden.

Als u van Cala Finestrat houdt en u bent op zoek naar een plek midden in de natuur waar u het mediterrane leven kunt leiden, dan biedt Sonneil u de beste woningen in Finestrat:

Heel dicht bij de Cala de Finestrat ligt het wooncomplex AllonBay, aan het strand in Villajoyosa. Er zijn 3 soorten woningen: appartementen, penthouses en herenhuizen van 1 tot 4 slaapkamers, met grote terrassen en spectaculair uitzicht op zee. Ontworpen om in te wonen, van een vakantie te genieten of als vakantie-investering.

  • Ruime terrassen met uitzicht op zee.
  • Modern design en afwerking van maximaal comfort.
  • Volledig ingerichte keukens
  • Complete installatie van airconditioning in het hele huis.