Velen beschouwen pensionering als de gouden leeftijd, omdat na een leven lang werken het moment is gekomen om tijd aan onszelf te kunnen wijden, om van onze hobby’s te kunnen genieten en om alles te doen wat werk ons niet heeft toegestaan. In ons land gaan elk jaar meer dan 300.000 mensen met pensioen en velen van hen zoeken verschillende pensioenbestemmingen. Kustplaatsen, met hun stranden, rustige leven, heerlijke keuken en geweldig weer zijn de meest populaire bestemmingen voor onze gepensioneerden, dus in dit artikel gaan we het hebben over de beste plaatsen om met pensioen te gaan in Spanje.

Costa del Sol, een van de beste plaatsen om als gepensioneerde te wonen

De Costa del Sol is een van de beste plaatsen om als gepensioneerdete wonen. Badend in het water van de Middellandse Zee, heeft het een kustlijn van meer dan 150 kilometer in de provincie Malaga. De paradijselijke witte zandstranden zijn perfect om te ontspannen, de heerlijke gastronomie is ook een grote trekpleister en het heerlijke klimaat, met meer dan 325 dagen zon per jaar, is uitstekend voor mensen die lijden aan artrose of reumatologische problemen hebben. Om al deze redenen is Malaga uitgeroepen tot een van de steden met de beste levenskwaliteit in Spanje.

De Costa del Sol is ook zeer goed verbonden met de rest van Spanje en de wereld. De luchthaven van Malaga heeft zeer goede verbindingen met andere steden, zodat het heel gemakkelijk is om naar deze stad te verhuizen en de band met familie en vrienden te behouden.

Veel dorpjes in de buurt Malaga zijn ideaal om je in deze levensfase te vestigen, dus het kiezen van het beste dorp in Spanje om te wonen als gepensioneerde is een beetje lastig. Wij hebben echter een selectie gemaakt van de beste dorpen op basis van hun rust en afstand van het lawaai, en hebben Mijas en Benalmádena gekozen.

dorp Spanje gepensioneerden

Mijas is genesteld in de bergen en heeft de charme die zo typisch is voor Andalusische dorpen. Een wit, rustig dorp, tegenover de zee en met een kustlijn vol comfortabele stranden. Een dorp waar je alle faciliteiten hebt.

Benalmadena is een ander populair dorp aan de Costa del Sol, een plekje om te ontspannen, een droombestemming aan zee die, ondanks zijn kleine omvang, de bezoekers verrast met alles wat het te bieden heeft.

Costa Castellón, een geweldige plek om met pensioen te gaan in Spanje

De Costa del Azahar, in de provincie Castellón, is ook een van de beste plaatsen om met pensioen te gaan in Spanje voor wie van de oostkust houdt. Net als de Costa del Sol heeft het een lange kustlijn met meer dan 120 kilometer aan stranden met kristalhelder water en fijn goudkleurig zand om op te ontspannen. Beroemd zijn de lange promenades, de voortreffelijke gastronomie en het grote aanbod aan vrijetijdsactiviteiten. Het klimaat is het grootste deel van het jaar uitstekend, met gemiddelde temperaturen van twintig graden, waardoor de Costa de Castellón een van de meest populaire bestemmingen is voor gepensioneerden dankzij de geweldige levenskwaliteit.

Anderzijds is het ook perfect verbonden met de rest van de Spaanse steden met de trein of met de auto, en een krachtige stimulans is dat Castellón een van de laagste huizenprijzen van Spanje heeft.

Het beste dorp in Spanje voor gepensioneerden zou wel eens een van de prachtige kustplaatsen in de provincie Castellón kunnen zijn. Bij onze selectie hebben wij ons gebaseerd op diegenen die een rustige levensstijl bieden, ver van het lawaai en met alle diensten en infrastructuren die nodig zijn om onze gepensioneerden van alle comfort te laten genieten. Peñíscola of Alcocéber zijn ideale bestemmingen, de beste plaatsen om te wonen als de “gouden leeftijd” is aangekomen.

dorp Spanje gepensioneerden

Peñíscola is ongetwijfeld een van de mooiste dorpen van Castellón, een idyllische plek om je terug te trekken, waar zon, strand en een geweldige familie- en culturele sfeer worden gecombineerd. Zijn mooie en schone stranden, voorzien van allerlei diensten en faciliteiten, maken deze plaats tot de perfecte plaats om met pensioen te gaan.

Alcocéber is een dorpje in een natuurlijke omgeving, in de Sierra de Irta bergketen, een plaats van grote schoonheid waar de bergen versmelten met de zee, waardoor droomlandschappen ontstaan. Rust is gegarandeerd in dit kleine plaatsje op ongeveer tien kilometer van de kust. Het is ongetwijfeld een zeer rustige en gezinsvriendelijke bestemming, een van de beste plaatsen om met pensioen te gaan en te genieten van de grote stranden, die alle van zeer goede kwaliteit zijn.

Deze prachtige dorpen bieden een ontspannen levensstijl met een fantastisch klimaat en stranden die onze gepensioneerden zullen bekoren. Er staat een nieuw leven te wachten in een van deze locaties waar Sonneil nieuwbouwprojecten heeft.Bekijk ons aanbod en vind het huis waarnaar jij op zoek bent!