De kust van de Valenciaanse Gemeenschap is een van de favoriete toeristische bestemmingen voor zowel Spanjaarden als buitenlanders, en de stranden van fijn goudkleurig zand zijn zo gewenst als het klimaat – de zon schijnt meer dan driehonderd dagen per jaar – en de heerlijke gastronomie.

De kust van Azahar, zoals de kust van Castellón wordt genoemd, heeft een lengte van ongeveer honderdtwintig kilometer die aan de noordgrens Tarragona en in het zuiden aan Valencia grenst. De naam komt van de oranjebloesem,  omdat het de teelt bij uitstek van de gemeenschap is. De stranden zijn gezellig, rustig,  dicht bij de stad, en hebben fijn zand.

De provincie Castellón is misschien wel de meest onbekende, dus in deze post gaan we de  mooiste dorpen aan de kust van Castellón voorstellen zodat je hier een vakantie, een uitje of een weekend kan komen doorbrengen.  

Dit zijn de dorpjes die je niet mag missen aan de kust van Castellón

Peñiscola

dorpen aan de kust van Castellón

Peñíscola is ongetwijfeld een van de mooiste dorpen in Castellón en er is geen tekort aan redenen, omdat het een groot historisch en geologisch rijkdom heeft. Het wordt bekroond door het kasteel van paus Benedictus XIII, ook wel het kasteel van paus Luna genoemd, een veertiende-eeuws fort dat werd gebouwd aan de overblijfselen van een Arabische citadel, op een indrukwekkende rots die zestig meter boven de zee uitsteekt.

Rond het kasteel strekt zich het oude centrum van Peñíscola uit, dat een mooi contrast vormt met het nieuwere en meer toeristische deel. Het heeft prachtige baaien en zeer brede en schone stranden, en met allerlei diensten en faciliteiten. Een andere van de grote attracties van Peñíscola is dat het is gelegen aan de bergketen van Irta, een van de meest maagdelijke van de hele kustlijn. De Sierra de Irta rijst op tussen kliffen en baaien en wordt bevolkt door een abrupte en overvloedige vegetatie. Het heeft een hoogte van vijfhonderdtweeënzeventig meter boven de zee, waardoor je een prachtig uitzicht kunt aanschouwen.

Benicarlo

Benicarló is omgeven door geïrrigeerde boomgaarden en prachtige stranden van fijn zand, zeer rustig. Het is een stad open voor de zee, die moderne faciliteiten en diensten heeft, maar ook zijn traditionele zeevarende charme behoudt. Maar Benicarló is veel meer dan zon en strand, het is cultuur, omdat het een belangrijk cultureel, artistiek en architectonisch erfgoed heeft.

De meest opvallende bezienswaardigheden zijn de kerk van San Bartolomé, het Mucbe-museum, de hermitage van Cristo del Mar, de oude gevangenis of de hermitage van San Gregorio. De natuurlijke omgeving heeft ook veel charme en de bezoeker zal de geschiedenis van de Iberische dorpen kunnen leren kennen via de beroemde stad Puig de la Nao of de stad Tossa.

dorpen aan de kust van Castellón

Alcocéber

Het is een stad met tien kilometer kustlijn, zeer rustig en vertrouwd, gelegen in de natuurlijke en beschermde omgeving van de Sierra de Irta. De grote stranden en goede kwaliteit zijn de schat van deze gemeente, evenals de verschillende maagdelijke baaien gescheiden van elkaar door grote rotsformaties. Het is de moeite waard om het strand van Las Fuentes te vermelden, omdat het zoetwaterbronnen heeft die op hetzelfde strand ontstaan en die een grote ecologische waarde hebben. De vlakke gebieden afgewisseld met andere bergachtige gebieden bieden een indrukwekkend landschap vol contrasten die van deze stad een geweldige bestemming maken om de vakantie door te brengen.

Benicassim

Voor degenen die een toeristische sfeer willen, is Benicassim  de ideale plek om uw vakantie door te brengen in een dorp aan de kust van Castellón. Deze gemeente is uitgegroeid tot een van de meest gevraagde door toeristen, omdat het brede stranden biedt met alle noodzakelijke diensten, terwijl het een cultureel erfgoed van grote historische waarde heeft, zoals  het  kasteel of de toren van San Vicente. Bovendien staat Benicassim bekend om het brede scala aan diensten dat het biedt op alle gebieden van de vrije tijd, zoals het beroemde Benicassim-festival.

dorpen aan de kust van Castellón

Oropesa del Mar

Het is een stad van grote schoonheid, zeer dicht bij de Sierra de Oropesa, en dat valt op door zijn uitgestrekte velden met sinaasappelbomen.  Het heeft een groot aantal stranden en kleine natuurlijke baaien, zeer geschikt om de vakantie door te brengen. Een essentieel bezoek is de prachtige oude stad, het maagdelijke strand van La Renegà – vol met inheemse vegetatie en rotsen geërodeerd door de zee -, het indrukwekkende uitkijkpunt en de emblematische vuurtoren.

Om te genieten van deze prachtige dorpen aan de kust van Castellón, hebben we bij Sonneil een geweldige woningbouwontwikkeling, het Cormorancomplex en het Ninfa-complex, van waaruit we kunnen genieten van de schoonheid en de rust van de kust van Azahar.