De kust van Almeria is een voortdurende verrassing. Tussen de prachtige stranden en baaien en de ongerepte natuur liggen enkele van de mooiste dorpen van het land. Zeevarende sfeer, visserstraditie, gehechtheid aan eenvoud… Een bezoek aan de dorpen aan de kust van Almeria is als een reis terug in de tijd.

Dorpen aan de kust van Almeria: de mooiste

Het is moeilijk kiezen, maar hier zijn de top 5 dorpen aan de Costa de Almería, waar u kunt genieten van de wonderen van deze mediterrane hoek:

Mojácar

Mojácar, gelegen op een heuvel, heeft een bijzondere charme die u in geen enkel ander dorp zult vinden. De witgekalkte huizen, geplaveide straten en het prachtige panoramische uitzicht op de Middellandse Zee zorgen voor een traditionele en gastvrije sfeer. Het dorp is een labyrint van steile, smalle straatjes en zonnige pleinen die een wandeling waard zijn. Het historische centrum zit vol met ambachtelijke winkels, bars en restaurants waar u de plaatselijke keuken kunt proeven.

Mojácar Playa, een van de meest begeerde kustgebieden van Almería, ligt op slechts enkele minuten afstand, met prachtige stranden en een groot aantal recreatiemogelijkheden. Hier vertellen we je wat er te zien en te doen is in Mojácar.

dorpen kust Almeria

Roquetas de Mar

Roquetas de Mar is een van de populairste toeristische bestemmingen van Almería, en dat heeft het verdiend. Het onderscheidt zich door zijn gouden zandstranden en kristalhelder water, dat vanaf het land wordt bewaakt door het indrukwekkende kasteel van Santa Ana, dat in de 16e eeuw werd gebouwd om de stad te beschermen tegen aanvallen van Barbarijse piraten. Wij houden ook van zijn jachthaven, ideaal om te flaneren en iets te drinken in de vele restaurants, en van het strand van Salinas, een zandgebied waar de natuur maximaal tot uiting komt.

Níjar

Níjar, gelegen in de Sierra de Alhamilla, op zo’n 30 km van de kust, is een rustig en pittoresk dorpje. Met zijn smalle straatjes en witte huizen versierd met bloemen is Níjar een perfecte plek om tot rust te komen. Mis het Plaza de la Glorieta, het Casa del Cine of de Mirador de la Amatista niet, het uitzicht op de vallei zal u de adem benemen! Verder staat Nijar bekend om zijn handwerk en lokale producten zoals aardewerk, amandelen, olijfolie en honing. Bezoek enkele pottenbakkersateliers voor een onvergetelijke ervaring.

dorpen kust Almeria

Vera

Deze stad aan de kust van Almería, die vooral in de zomermaanden wordt bezocht vanwege zijn prachtige stranden, staat ook bekend om zijn traditionele architectuur. Het oude stadscentrum heeft een rijk historisch erfgoed en maakt deel uit van de Route van de Witte Dorpen, die verschillende dorpen in de provincie Almería met elkaar verbindt die zich onderscheiden door hun witgekalkte huizen. Bovendien staat Vera bekend om zijn populaire festivals, zoals de Feria de San Cleofás, die elk jaar duizenden bezoekers trekt.

Carboneras

Het prachtige kasteel van San Andrés waakt over de stad Carboneras, die van een klein vissersdorpje is uitgegroeid tot een van de belangrijkste toeristische plekken aan de kust van Almería. De vissershaven geeft het nog meer waarde, omdat het de stad voorziet van verse vis en zeevruchten die u kunt proeven in de vele bars en restaurants. De traditionele architectuur, met witgekalkte huizen en details in blauw en rood, maken het een perfecte plek voor een wandeling – en voor fotografen!

Nu u enkele van de meest aanbevolen dorpen aan de kust van Almeria kent, kunt u zich voorstellen in zo’n omgeving te wonen? Bij Sonneil, bieden we de beste woningen op de meest bevoorrechte locaties in de buurt van de zee, laten we de uwe vinden!

Wilt u meer hoeken van de Costa del Sol ontdekken? 👇👇👇

Top 5 dorpen aan de kust van Almeria

Ontdek en leer meer over de Costa de Almería: de beste stranden, natuurlijke omgevingen, steden met geschiedenis, gastronomie en tradities. Download nu onze gids!