Mojácar is een schilderachtige enclave aan de kust van Almería. Een kusthoekje dat Andalusische charme in de oude stad – met zijn witgekalkte huizen, geplaveide straatjes en gebloemde balkons – combineert met prachtige stranden en ontspanningsmogelijkheden voor wie op zoek is naar een vakantieverblijf of een leven aan zee. In dit bericht vertellen we je wat er te zien en te doen is in Mojácar. Een 100% mediterrane bestemming.

Wat te zien in Mojácar: traditie en plezier in gelijke delen

Mojácar is een van de meest veelzijdige steden aan de kust van Almería. Met hoekjes voor rust en genieten van de buitenlucht en een veelheid aan mogelijkheden voor vermaak is het de ideale kustbestemming.

Oude binnenstad van Mojácar

Het oude centrum van Mojácar is een must. Gelegen op een heuvel is het een labyrint van smalle geplaveide straatjes, witgekalkte huizen en schaduwrijke pleinen waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

Wat te zien en te doen in Mojácar

Vol leven en kleur, vindt u er plaatselijke ambachtelijke winkels, kleine bars en restaurants met terrassen en een prachtig uitzicht op de kust en de omringende bergen. Ondanks haar bekendheid heeft de stad Mojácar haar authentieke persoonlijkheid buiten het toerisme weten te behouden.

Mis niet de kerk van Santa Maria, die dateert uit de 16e eeuw, en het kasteel van Mojácar, een indrukwekkend fort op een heuveltop.

De stranden van Mojácar: goudkleurig zand en kristalhelder water

De stranden van de Costa de Almería zijn niet alleen in Spanje bekend, maar ook buiten onze grenzen. En de stranden van Mojácar vormen daarop geen uitzondering. Deze stad in Almería heeft 17 kilometer kustlijn, waarvan 7 gouden zandstranden met kristalhelder water.

Van het bekendste, Playa de Mojácar, bekroond met een blauwe vlag, tot het rustige Playa Marina de la Torre en de eindeloze stranden verborgen langs de kust van Cabo de Gata, perfect voor een moment van rust en ontkoppeling. Aan mogelijkheden geen gebrek!

Wat te zien en te doen in Mojácar

Natuurpark Cabo de Gata: pure natuur

Op enkele kilometers van Mojácar ligt het natuurpark Cabo de Gata, een natuurlijke oase die nauwelijks door de mens is veranderd. Het is niet voor niets het eerste maritiem-terrestrische park van Andalusië en een van de grootste en best bewaarde beschermde natuurgebieden van de Middellandse Zee.

Met meer dan 63 km kustlijn heeft het park prachtige stranden en baaien, vulkanische rotskliffen en een zeebodem met een grote verscheidenheid aan fauna en flora. Het is ook een omgeving die bijzonder gewaardeerd wordt door liefhebbers van buitenactiviteiten en sporten zoals wandelen, duiken, kajakken en vele andere.

Geniet van de lokale gastronomie

De gastronomie van Mojácar is een mengeling van mediterrane en Andalusische smaken. Daarom zijn de hoofdrolspelers vis en zeevruchten en verse groenten. U moet zeker de gegrilde of houtgestookte sardientjes proberen, de gegrilde vis met olijfolie… en natuurlijk de Andalusische gazpacho.

Restaurant El Olivar, aan het strand van Mojácar, staat bekend om zijn gemengde paella, verse vis en seizoenssalades. Arriba restaurant, in de oude stad, heeft een geweldige rijst met kreeft, evenals gebraden lamsvlees. Bovendien kunt u eten terwijl u geniet van het uitzicht op de zee en de bergen. En voor een formeler diner is Cabo Norte perfect (de carpaccio van blauwvintonijn is spectaculair).

Vrije tijd voor iedereen

Mojácar staat ook bekend om zijn vele recreatiemogelijkheden. Van een bruisend nachtleven, vooral in de zomer, met een grote verscheidenheid aan bars en disco’s waar u tot in de vroege uurtjes kunt dansen, tot watersporten, golfbanen en activiteiten voor het hele gezin.

Natuurliefhebbers kunnen genieten van routes zoals La Mena, de Rambla de Aguas of de Ermita de la Virgen del Rosario. U kunt ook windsurfen, peddelsurfen, kitesurfen, kajakken, snorkelen…

Kortom, Mojácar is een bestemming voor iedereen!

Als u in Mojácar wilt wonen of verblijven, in een huis aan zee waar u kunt genieten van het mediterrane klimaat, bieden wij u bij Sonneil de woningen Mojácar Breeze, een wooncomplex aan het strand, klaar om uw nieuwe leven te beginnen wanneer u maar wilt.