Een duurzaam huis hebben is geen utopie. Elke keer zijn we meer bewust van de voetafdruk die we op de planeet achterlaten. Zodat u de impact kunt verkleinen van uw huisop het milieu, geven we u enkele gemakkelijk te volgen tips.

Duurzaam leven, is het milieu respecteren.

Meubels voor altijd

Uw meubilair kan zo worden aangepast dat u er vele jaren plezier van hebt, ook  degenen die graag met de mode meegaan. Wij houden van de combinatie van modern meubilair met antieke stukken zoals deuren, kasten, lampen…

Geef ze een nieuwe look en gebruik hiervoor duurzame materialen zoals kurk en bamboe. U kan ook ecologische verf gebruiken, gemaakt op basis van plantaardige stoffen die biologisch afbreekbaar zijn. Zorg ervoor dat het ze de Ecolabel-badge bevatten.

Bovendien krijgt u een uniek en zeer persoonlijk huis als u antieke muebles vernieuwd.  Het zijn allemaal voordelen!

Duurzaam wonen

Een eigen groententuin

De coronavirus-crisis leidt steeds meer naar een terugkeer van lokale consumptie. Het aanleggen van een eigen groententuin is terug helemaal in en zorgt bovendien voor natuurlijk, goedkoper en vooral duurzaam voedsel. Hoewel het in eerste instantie erg ingewikkeld lijkt, kan u bijna overal een tuintje creëren, zelfs op een terras, balkon of aan een raam!

Over groen gesproken, we houden ook van groene daken, dat wil zeggen daken met zonnepanelen. Het goede weer en de vele uren zonneschijn die we aan de Spaanse kust genieten, zijn perfect om te profiteren van de zonne-energie. U zult zien hoe het de warmte vermindert en u helpt energie te besparen.

Energie-efficiëntie

We horen al jaren hoe belangrijk het is om efficiënte apparaten te hebben, maar het is nog steeds moeilijk voor ons om te wennen aan het idee wat ze überhaupt kunnen betekenen in de elektriciteitsrekening. Kies altijd apparaten met een energielabel die, zoals u weet, de prestaties in zeven letters classificeert, van A tot G. Bij Sonneil raden we u aan om niet onder B te gaan. Bovendien kiest u natuurlijk ook voor spaarlampen, een must voor uw duurzame woning!

De oriëntatie van uw huis heeft ook invloed op de energie-efficiëntie. Profiteer van het maximaal aantal zonuren bij een zuid, zuidoost of zuidwest- oriëntatie. En als er voldoende thermische en akoestische isolatie is in de woning, bespaart u ook op verwarming en airconditioning.

Duurzaam wonen

Nog enkele andere tips…

We kunnen veel meer doen dan we denken om ons huis duurzamer te maken:

  • Waterbespaarder: Het klinkt een beetje raar, ja, maar het zal uw bondgenoot thuis zijn. Een waterbespaarder vermengt water met lucht en kan het verbruik tot wel 50% verminderen.
  • Smart home: Domotica-systemen kunnen ons aantonen hoeveel energie ons huis verbruikt en waar die kosten vandaan komen. Cool toch? Controle hebben over de verlichting, verwarming, elektrische apparaten … helpt u onnodige uitgaven te vermijden als u bijvoorbeeld vergeet een apparaat uit te schakelen.
  • Dubbele spoeling. Toilet met dubbele spoeling vermindert het waterverbruik tot 50%.
  • Recycling. Het lijkt eenvoudig, maar er zijn er nog steeds die niet recyclen. Kom hier te weten hoe het moet in Spanje.

Kortom, er zijn veel opties om uw huis zo duurzaam mogelijk te maken, niet alleen voor het welzijn van de planeet, maar ook voor het welzijn van uw portemonnee. Het zijn allemaal voordelen, dus bij Sonneil hopen we dat u ze in uw ideale huis uitvoert.