De Costa Blanca is een waar paradijs voor golfliefhebbers met maar liefst 21 golfbanen (waaronder 3 pitch and putt), verschillende van deze banen zijn ontworpen door een aantal van de bekendste namen. De meeste golfbanen liggen aan de kust, u profiteert dus van het heerlijk warme Mediterrane klimaat. Hieronder vindt u slechts een kleine selectie van de beste golfbanen aan de Costa Blanca.

Las Colinas

Las Colinas Golf and Country Club ligt in het zuidelijkste puntje van de provincie Alicante, vlak bij Torrevieja, en is door het tijdschrift Golf World uitgeroepen tot een van de beste 100 golfbanen in Europa. De baan, ontworpen door de bekende Noord-Amerikaanse landschapsarchitect Cabell B. Robinson, is een ware wedstrijdbaan. Het belangrijkste doel is de services en voorzieningen, opdat elke speler een unieke ervaring kan beleven.

La Finca

La Finca Golf Club ligt in een prachtige natuurlijke omgeving met een fantastisch uitzicht. De voorzieningen staan ter beschikking van iedereen die graag midden in de natuur golft, en tegelijkertijd wil genieten van stranden, zeilclubs en een scala aan andere voorzieningen op slechts een paar minuten afstand. Verschillende meren met stromend water en riet langs de baan zorgen voor schoonheid en uitdaging in het spel en bieden een thuis aan verschillende trekvogels zoals eenden en zilverreigers. Op de baan zelf vinden we olijfbomen en palmen voor een prachtige groene achtergrond met een opmerkelijk Mediterraan karakter.

Don Cayo

Deze golfbaan met 9 holes is in 1974 aangelegd, maar herontworpen in 2006 en biedt een spectaculair uitzicht, met name op de derde hole waar u uitkijkt over de baai van Altea, ten noorden van Benidorm, en de zevende, waar u de bergen van de Sierra Bernia ziet die de Marina Baixa omringen. De baan heeft een zeer aantrekkelijk ontwerp en de locatie zorgt voor een onevenaarbare golfervaring. Dit is een semi-particuliere club die openstaat voor het publiek, waar leden en niet-leden samen de baan kunnen gebruiken.

La Sella

Dit juweeltje met 27 holes ligt ten zuiden van de stad Denia en is het werk van de geweldige José Maria Olazabal. La Sella is verdeeld over drie keer 9 holes en vormde tussen 1990 en 2010 vier maal de locatie voor de Ladies European Tour. Deze indrukwekkende golfbaan wordt omringd door dennenbomen, amandelbomen en johannesbroodbomen en biedt prachtig uitzicht over de bergen en de Middellandse Zee. 

Oliva Nova

De linksbaan van Oliva Nova werd in 1992 ontworpen door de Spaanse legende Severiano Ballesteros en ligt verspreid over 50 hectare. De baan ligt in het midden van een groot residentieel complex, wat betekent dat deze omringd wordt door woningen, maar is desondanks zeer aantrekkelijk. Water is een constante op deze zeer technische baan met 18 afwisselend lange en korte holes. Alleen holes 1, 2, 13 en 14 hebben geen waterpartijen, de wind blijft echter een zeer belangrijk element op de gehele baan.