Vraagt u zich af ​​hoe u in Spanje een hypotheek kunt krijgen… ? Wist u dat het verstrekken van hypotheken hier één van de voordeligste in Europa is? Dat klopt, u ​​kunt een huis kopen met minimale rente en dit alles zonder dat u inwoner van Spanje hoeft te zijn.

Genieten van het goede leven kan zo gemakkelijk zijn!

Wilt u weten hoe u in Spanje een hypotheek kunt krijgen? We vatten het graag samen in dit artikel!

En hier kunt u de vereisten bekijken om een ​​huis in Spanje te kopen. U voldoet wellicht aan ze allemaal!

Hypotheken in Spanje, een buitenkans in Europa

De hypotheekwetgeving in Spanje voor de verkoop van eigendommen aan buitenlanders of niet-ingezetenen is één van de meest voordelige in vergelijking met andere Europese landen.

Één van de belangrijkste voordelen houdt verband met de lage rente die aan de transactie is verbonden, evenals de flexibiliteit om eigenaar te worden.

Belangrijkste voordelen

Vrijstelling van betaling van AJD of gedocumenteerde wettelijke kosten

Met de nieuwe Hypotheekwet van 2019 hebben de contractspartijen van een hypotheek meer voordelen en flexibiliteit, waaronder het annuleren van bijbehorende kosten zoals onder meer registratierechten of notariskosten.

De bijbehorende kosten, bekend als AJD, worden na de hypotheekhervorming van 2019 de verantwoordelijkheid van de bank.

Dus, welke bijbehorende kosten moet u betalen? De vergoeding om de werkelijke waarde van het onroerend goed te berekenen (schatting), die varieert tussen 300 en 500 euro, evenals een contractuele kost die tussen 1% en 1,5% ligt, afhankelijk van de bank. Sommige banken nemen deze kosten ook op zich.

Lage rentevoet

De rente op hypotheken in Spanje behoort tot de laagste in Europa. Dit is meer dan 30 jaar zo. 🙌

Betaling met eigen valuta

Als u uit een niet-Europees land komt, is het goede nieuws dat de hypotheekbetaling in een andere valuta dan de euro kan worden gedaan. Dit geldt ook voor Britse staatsburgers.

De voordelen zijn geweldig, toch? Dan is het nu tijd om te weten hoe u de hypotheek kunt krijgen en u zo snel mogelijk Spanje kan ontdekken. Lees verder!

Hoe u een hypotheek kunt krijgen in Spanje

Algemene voorwaarden

  • Voor buitenlanders in Spanje wordt er normaal gezien maximaal 60% tot 70% van de geschatte waarde van de woning toegekend.
  • Om een ​​financiering van 80% of meer te krijgen, moet u aantonen dat u minimaal twee jaar in Spanje heeft gewoond en er de relevante belastingen heeft betaald.
  • Wat de verblijfplaats betreft , is het niet nodig dat u in Spanje woont: u kunt een huis kopen, ook al verblijft u er slechts enkele dagen per jaar, maar let op, de rente voet voor niet-ingezetenen ligt hoger.

Bij Sonneil een gids opgesteld die bestaat uit slechts 6 stappen op weg naar een nieuw leven aan de Spaanse kust. 🏖

1. Bereid de relevante documenten voor de bank voor. De hypotheek wordt afgesloten via de bank die u de beste garanties biedt. Bereid hiervoor alle benodigde documenten goed voor, zoals uw betalingsformulier, inkomen, schulden en de belastingen die u betaalt. Een officiële vertaling van alle documenten die u moet voorleggen eneen kopie van uw paspoort.

2. Bestudeer meer dan één aanbod. De bank bezorgt u een offerte op maat op basis van uw situatie. Onthoud: het eerste bod is niet altijd het beste!

3. Open een rekening om zo de hypotheekbetaling te kunnen ontvangen.

4. Vergelijk en accepteer het meest voordelige aanbod. Het wordt tijd om het tegenbod te bestuderen.

5. Ondertekening van de definitieve hypotheek.

6. Bestudeer ook extra diensten zoals verzekeringen.

Bij Sonneil bieden we u exclusieve woningen, die openstaan ​​voor een nieuwe manier van leven, en we begeleiden u graag tijdens het bureaucratische proces.

Onze projecten zijn zo ontworpen dat u het huis vindt dat u nodig heeft, en u zich alleen maar zorgen hoeft te maken over het zeezicht vanop het terras.