Vind de beste internationale scholen in Spanje

Verhuizen naar een ander land is een avontuur waarbij waarbij we zoeken naar een nieuwe en betere bestemming. Als de overgang soepel verloopt, vertaalt dit avontuur zich in een mooie en verrijkende ervaring. Indien je kinderen hebt, zal je ook moeten beslissen welke school je kiest in Spanje.

Daarom geeft Sonneil je vandaag enkele tips zodat je wat meer te weten komt over de internationale scholen in Spanje en zo makkelijker een keuze kan maken.

Een goed leven betekent ook goed onderwijs.

Onderwijs in Spanje

Gefeliciteerd! Je hebt gekozen voor een nieuwe uitdaging in je leven. Nu moet je alleen nog maar het meest gepaste onderwijs vinden voor je kinderen en dan kan de hele familie genieten van een nieuw leven in een nieuwe omgeving.

Je kan kiezen voor de locale openbare scholen of , als je wilt, kan je een internationale school kiezen.

Internationale scholen in Spanje opereren volledig onafhankelijk en volgen hun eigen systeem naargelang het model van het land van herkomst. Dus als je er de voorkeur aan geeft de overgang eenvoudiger te maken voor je kinderen, is een internationale school een uitstekende optie. Je kan er trouwens een soortgelijk systeem in terugvinden, net zoals in jullie bekende , vertrouwde omgeving.

Internationale scholen kunnen een specifiek onderwijsmodel volgen – Duits, Frans, Engels … – maar ze bieden een tweetalige context, zodat de kinderen ook Spaans kunnen leren.

Ten slotte moet worden verduidelijkt dat Spanje een van de meest diverse en flexibele internationale onderwijsaanbiedingen in Europa biedt, dit is dankzij de grote buitenlandse inwoners die zich bevestigen in Spanje. (Vergeet zeker niet te onstpannen met je gezin, kijk hier eens wat je allemaal kan doen met kinderen in Alicante).

Korte handleiding | Het ABC van de internationale scholen in Spanje

  • Perioden | Er zijn internationale scholen in Spanje voor alle groepen en leeftijden: van kleuterschool tot middelbare school.
  • Kosten | De kosten van elke school lopen sterk uiteen, afhankelijk van of ze gezamenlijk, openbaar of privé zijn. De totale prijs kan bijvoorbeeld variëren tussen 2.000 en 10.000 euro per jaar (afhankelijk van subsidies.)
  • Accreditatie| Als je een bepaalde periode in Spanje verblijft en daarna terugkeert naar je land van herkomst, kun je het beste een opleiding volgen die kan worden gevalideerd. Om dit te doen, moet je bij de plaatselijke ambassade navragen of de school de juiste accreditatie heeft.
  • Raadpleeg het leerplan en neem contact op met landsgenoten om hun mening en ervaring op de specifieke school te vernemen.
  • Integratie- en controlesysteem | Als je contact opneemt met enkele scholen  keuze, aarzel dan niet om de directie van de school te analyseren en vraag om hulp bij de integratie en opvolging van het kind op school. De samenwerking van het onderwijzend personeel en de administratie is essentieel om de integratie draaglijker te maken.

De beste internationale scholen in Spanje

Op basis van opiniepeilingen van de ouders,  zijn dit de beste internationale scholen in Spanje op dit moment:

Als je twijfelde tussen een staatsschool of een internationale school in Spanje, hopen we dat deze korte introductie je heeft geholpen en dat je de verschillende mogelijkheden beter begrijpt.

Als je meer vragen hebt over hoe je een leven in Spanje kunt beginnen, kun je  onze blog raadplegen.  Hierin vermelden we de nodige procedures maar je komt ook veel te weten over leuke plekjes, uitstapjes en nabijgelegen paradijzen.

En om de overgang naar Spanje nog gemakkelijker te maken, bieden we bij Sonneil appartementen en unieke woningen aan. Wij begeleiden je graag  gedurende het hele traject en adviseren je in alle aspecten, zodat je de woning kan vinden die je al zolang zoekt.

Een nieuw begint, start met een nieuwe thuis.