Voor als u op zoek bent naar een binnenactiviteit op een van de (weinige) dagen dat het regent aan de Costa Blanca of als u gewoon zin hebt in een beetje cultuur en geschiedenis, presenteert Sonneil zijn vijf favoriete musea aan de Costa Blanca. 

MACA Alicante

Het Museum voor moderne kunst van Alicante (MACA) biedt plaats aan drie permanente kunstcollecties. Het hoogtepunt wordt gevormd door de collectie van Juana Francés, geschonken aan het museum door de artieste, deze omvat grafisch werk, schilderijen en schetsen. Het barokke overheidsgebouw waar een deel van de collectie wordt tentoongesteld zit vast aan een moderne structuur waar de kunstcollectie uit de 20e eeuw te zien is, met stukken van bekende kunstenaars als Salvador Dalí, Joan Miró en Pablo Picasso. 

Chocolademuseum Villajoyosa

Slecht een paar kilometer ten zuiden van Benidorm vinden we de Valor-chocoladefabriek in Villajoyosa, de oudste en meest prestigieuze van Spanje. Het doel van het museum, dat in 1998 zijn deuren opende, is het tentoonstellen van het productieproces van ’s werelds favoriete lekkernij. De bezoeker van het gebouw uit de negentiende eeuw, dat eens de kleine familiefabriek huisde, reist door de vijfhonderdjarige geschiedenis van de kunst van het chocolademaken, van de tijd toen chocolade nog met stenen werd vermalen tot vandaag. De informatieborden tonen de oorsprong van de chocolade, de bestaande soorten, de introductie in Spanje en de voorwerpen die door de eeuwen heen werden gebruikt voor consumptie.

Heel dicht bij de Cala de Finestrat ligt het wooncomplex AllonBay, aan het strand in Villajoyosa. Er zijn 3 soorten woningen: appartementen, penthouses en herenhuizen van 1 tot 4 slaapkamers, met grote terrassen en spectaculair uitzicht op zee. Ontworpen om in te wonen, van een vakantie te genieten of als vakantie-investering.

  • Ruime terrassen met uitzicht op zee.
  • Modern design en afwerkingen van maximaal comfort.
  • Volledig ingerichte keukens
  • Complete installatie van airconditioning in het hele huis.

Arabische baden van Elche

De Arabische baden in Elche zijn rond 1150 gebouwd en waren een verborgen schat tot ze in 1998 na restauratie weer voor het publiek toegankelijk werden. Ze liggen onder het klooster van La Merced, waar ze eerder door de nonnen werden gebruikt als opslagruimte. De baden, die wonderwel bewaard zijn gebleven, zijn een van de weinige voorbeelden van de openbare infrastructuur die door de Moren is aangelegd en bewaard is gebleven. De baden zijn verdeeld in drie naast elkaar gelegen ruimten: lauw, warm en koud, gescheiden door bogen en pilaren, onder gewelfde plafonds met lichtkoepels. Tijdens het bezoek vertelt de audiogids over de verschillende gebruiken van elke zone, terwijl licht- en geluidseffecten de sfeer van de oorspronkelijke baden wekken.

Museum van klassieke voertuigen

In 2003, na meer dan 25 jaar werk aan het herstel en restauratie van motorfietsen en kleine auto’s, opende Ricardo Fracés Seguí de deuren van het museum van historische voertuigen in Guadalest, zo’n 20 km landinwaarts van Benidorm. De collectie bestaat uit ca. 140 motorfietsen en verschillen auto’s uit de jaren twintig tot de jaren zeventig van de vorige eeuw en biedt een waar nostalgisch avontuur. Naast motorfietsen en auto’s zijn in het museum teven een aantal andere voorwerpen te bewonderen, zoals naaimachines, typemachines, koffiezetapparaten, telefoons en radio’s, stuk voor stuk klassiekers.

Archeologisch museum Alicante

In dit bekroonde museum vinden we archeologische vondsten van de prehistorische bewoners van de omgeving. Het museum is gevestigd in een historisch gebouw dat ooit diende als ziekenhuis en in de acht galerijen vindt u informatie over hoe mensen leefden vanaf de oudheid tot vandaag de dag. De zalen zijn ingericht naargelang de periode van de geschiedenis voor een allesomvattende ervaring, van het leven in de grotten, tot op een galjoen in het ruime sop. Dit is een waar avontuur door de geschiedenis! Bij binnenkomst in de ruimte worden bezoekers direct ondergedompeld in de plaatselijke geografie van Alicante en zien ze de rijke en gevarieerde natuurlijke landschappen. Hiervandaan wordt u meegenomen op een reis door de permanente galerijen die zijn gewijd aan de prehistorie, de Iberiërs, de Romeinen, de middeleeuwen en de moderne geschiedenis.

Wil je meer hoeken van de Costa Blanca ontdekken? 👇👇👇