Post-Covid huisvesting zijn het resultaat van de tijd waarin we leven. Ons leven wordt niet alleen beïnvloed door het dragen van een masker of door afstand te houden. Het concept van een “huis” en vooral het ontwerp en de ruimtes zijn in debat gegaan en de voorkeuren van mensen die op zoek zijn naar een nieuwe woning weerspiegelen de verandering in onze behoeften. De prestigieuze publicatie Architectural Digest voorspelde dit al een paar maanden geleden: “De manier waarop we ruimtes creëren om te wonen en te werken, zal drastisch anders zijn.”

Omdat het goede leven begint: met een huis naar wens.

Balkon, Terras, tuin…

Nu, meer dan ooit, is het buitengewoon belangrijk geworden om van het buitenleven te genieten. Vanop een balkon, het terras, dineren met uitzicht op zee … nou ja, wat wil je nog meer. Daarnaast garandeert een open verbinding van het terras en de buitenruimtes van de woning, goede ventilatie en bovendien lijken alle ruimtes zo ook groter.  Op deze manier zijn balkons, terrassen en tuinen niet langer de “minder bewoonde ruimtes”, maar worden ze de “fundamentele ruimtes”. Oh, en het natuurlijk daglicht helpt altijd om het leven helderder te zien. 😉

Gemeenschappelijke ruimtes

Het hebben van gemeenschappelijke ruimtes is ook een pluspunt. Het leven wordt comfortabeler als je woont in een flatgebouw met aangename gemeenschappelijke ruimtes.

Zwembad, Spa, tuinen, fitnessruimte, gastro-bar, ontspanningsruimte, speeltuin, atletiekbaan en paddle-tennis of basketbal … zelfs, voor de meest gelukkigen, een bioscoop. Onze prachtige projecten van Benidorm Beach, Gran Canet Residencial in Valencia en One Residences in Málaga, vallen op door hun groot en exclusief aanbod van gemeenschappelijke ruimtes.

Post-Covid huisvesting
One Residences

Rust, met goede verbinging

Als we de drukte proberen te vermijden, winnen de woningen in rustige woonwijken punten. De levenskwaliteit in deze gebieden wordt het meest gewaardeerd en bovendien stelt telewerken ons in staat om zorgeloos te kunnen leven. De afstand tussen huis en kantoor is geen probleem meer.

En aangezien het wonen buiten een stadscentrum niet gelijk staat aan isolement, wordt een goede verbinging en een groot aanbod van diensten steeds belangrijker. Supermarkten, restaurants, apotheken, sportscholen … vele nieuwe projecten bieden zelfs al veel diensten aan aan hun bewoners.

Grote keukens

We zijn er al aan gewend om alles wat we kopen schoon te maken voordat we het gebruiken of opbergen. Daarom is het hebben van een grote en ruime keuken met grote werkbladen nu nog meer nodig. De ventilatie die de grote ruimtes bieden, is ook een pluspunt bij het koken, omdat hierdoor de dampen de ruimte sneller kunnen verlaten.

En als ze uitzicht op zee hebben, nog beter!

Post-Covid huisvesting
Denia Beach

Zoek en bezoek online

Eén van de nieuwe trends in de vastgoedsector is het online zoeken naar huizen. Dit bespaart de potentiële koper veel tijd, transfers van het ene gebied naar het andere, transport … En dankzij gespecialiseerde vastgoedkantoren op virtueel gebied, zoals Sonneil, is de zoektocht veel persoonlijker en aangepast aan de behoeften van de klant.

We bieden onze klanten tools aan, zoals bijvoorbeeld onze website, maar ook wekelijkse webinars waarin we onze verschillende projecten presenteren en de mogelijkheid bieden om de eigendommen virtueel te bezoeken.

Als u op zoek bent naar een nieuw huis, hoop ik dat u het huis vindt waar u van droomt! En zo niet, is dit dan niet een goed moment om een nieuw leven te overwegen aan de kust? Bij Sonneil helpen we u.