Omdat het één van de bekendste mediterrane bestemmingen is, is het heel eenvoudig om te antwoorden over wat je zoal in Torrevieja kunt doen.

Plezier, ontspanning, natuur, stranden, gastronomie … het is niet verwonderlijk dat het de plek is die door mensen uit heel Spanje (en de wereld) wordt gekozen om er een ​​paar dagen te relaxen.

Lees verder om erachter te komen wat er te doen is in Torrevieja. En pas op, daar wil je voor altijd blijven!

Stranden van Torrevieja

Natuurlijk nemen de stranden een bevoorrechte plaats in bij elke aanbeveling om Torrevieja te bezoeken. Er is voor elk wat wils, van lange stranden met fijn zand tot kleine verborgen en stille baaien.

Kies de jouwe. Of, beter… bezoek ze allemaal.

Playa de los Náufragos

Dit strand is sinds 1996 bekroond met de Blauwe Vlag. Met een lengte van 300 meter is het misschien wel het bekendste strand van Torrevieja (en dus het meest bezochte strand).

Het beste, naast de nabijheid van de stad, is de mogelijkheid om watersporten te beoefenen zoals windsurfen, paddlesurfen, kajakken … Een geweldige manier om te genieten van het schone water terwijl we sporten.

Playa del Cura

Playa del Cura is ook één van de beroemdste in Torrevieja. Met een lengte van 325 meter is het het meest centrale en toegankelijke strand. Wees dus bereid om in de zomermaanden met nogal wat mensen de ruimte te delen.

Bovendien heeft het een prachtige promenade om het beste van de gastronomie van Alicante te proeven in zijn bars en restaurants.

Playa de Los Locos

Het strand valt op door zijn lengte, 760 meter. De kleintjes zijn er dol op vanwege de opblaasbare platforms en piramides die ze in het water kunnen beklimmen.

De wateren zijn bijzonder kalm, ook ideaal voor watersporten. Het perfecte strand om de hele dag door te brengen met vrienden of familie!

Wat te doen in Torrevieja

Playa La Mata

Kom naar het gehucht La Mata om eindeloze uren door te brengen op dit brede strand, perfect voor die ontspannende wandelingen die je helpen los te koppelen.

Het is één van de langste stranden van Torrevieja. Maar liefst 2.300 meter lang en meer dan 40 meter breed, wat het comfortabeler maakt dan andere stadsstranden.

We houden van de duinen rondom, onderdeel van het Parque del Molino del Agua.

Cala Ferris, mediterrane oase

In tegenstelling tot stadsstranden biedt Cala Ferris een oase van ontspanning: alleen maar zand, palmbomen en kristalhelder water. Geen bars of restaurants binnen een paar mijl.

Plezier in Torrevieja

Als iets Torrevieja kenmerkt, is het dat leven en vrije tijd nooit stoppen. In de wintermaanden daalt de vakantiebezetting, maar de sfeer gaat door, want er zijn veel mensen die deze bestemming kiezen om er het hele jaar door te wonen.

Dit zijn enkele van onze favoriete plannen:

Torrevieja Kermis

De favoriete stop voor kinderen (en niet zo kinderen) in Torrevieja is de kermis. Een klassieker. Vooral het grote wiel staat bekend om te kunnen genieten van het ongelooflijke uitzicht over de stad.

Bovendien is het het hele jaar open. Het beste plan is om eerst de kraampjes met souveniers, handwerk en accessoires op de promenade te bezoeken en de dag af te sluiten met adrenaline bij de attracties.

Waterparken in Torrevieja

Torrevieja staat ook bekend om zijn waterparken, een geweldige bestemming voor het hele gezin in de zomermaanden. Kies tussen Aquópolis Torrevieja en Acuapark Flamingo, met attracties zoals de bekende water donuts, zachte hellingen of stroomversnellingen. En er zijn exclusieve ruimtes voor de kleintjes.

Wat te doen in Torrevieja

Eiland Tabarca

Voor degenen die op zoek zijn naar natuurlijke omgevingen, zal een bezoek aan het eiland Tabarca je het gevoel geven op een afgelegen plek te zijn, weg van de drukte en het stresserende leven.

Duik in het unieke ecosysteem van het zeereservaat dat je minstens één keer in je leven moet bezoeken. En Tabarca heeft het beste van twee werelden: de lucht en het bijna oneindige blauw van de Middellandse Zee, en het Middeleeuwse erfgoed van de omgeving.

Gastronomie in Torrevieja

De mediterrane keuken bereikt zijn maximale pracht aan de Costa Blanca, en Torrevieja kan niet minder zijn. Verse vis en zeevruchten, fruit, groenten… en natuurlijk rijst, een klassieker uit Alicante die voortdurend wordt vernieuwd. Probeer de beste paella bij El Pescador of El Mesón de la Costa.

En als je op zoek bent naar een meer internationale keuken, zijn er ook moderne restaurants die zijn ontworpen om toeristen en bezoekers van overal ter wereld te plezieren. We houden van de Japanse keuken van Umami, de Mexicaanse keuken van El Charro Negro en de pizza’s van Pizza N1.

Natuur en cultuur in Torrevieja

Torre del Moro

Deze constructie maakte deel uit van het verdedigingstorensysteem dat Cabo Cervera beschermde. Het was Jaime II die in 1312 toestemming gaf voor de bouw en sinds 1985 is het een troef van cultureel belang.

De Torre del Moro was essentieel om dit gebied te beschermen, bijvoorbeeld tijdens de moslimaanval van 1378 en de oorlog tussen de koninkrijken Castilië en Aragon. In de loop van de tijd heeft het wijzigingen ondergaan, omdat het één van de oudste is, maar het is nog steeds een geweldig bezoek. Geniet van het uitzicht vanop de top van de toren!

Natuurpark Las Lagunas de La Mata en Torrevieja

Niets meer en niets minder dan een speciale beschermingszone voor vogels, een gebied van communautair belang en een speciale beschermingszone. Er is niks! De roze kleur van de zoutvlakten is het meest indrukwekkend, maar niet alleen dat.

Deze wetlands zijn erg belangrijk voor veel vogelsoorten die ze gebruiken tijdens hun trektochten of om te nestelen. Maak een wandeling en geniet van de verschillende kleuren van het water.

De traditionele cucaña

De cucaña is pure traditie. Het wordt gevierd in de haven tijdens het Virgen del Carmen-festival en is gebaseerd op het passeren van een met vet besmeurde stok, die in evenwicht moet gehouden worden totdat er een vlag wordt bereikt.

Het is zo simpel en tegelijkertijd zo leuk! Een geweldige manier om de Torrevieja-cultuur te leren kennen. Durf jij het te proberen?

Internationale Habaneras-wedstrijd

Het muzikale genre van de habanera’s ontstond in Cuba in de 19e eeuw en het zijn langzame composities waarin maximaal 15 zangers kunnen zingen.

Muziekliefhebbers mogen de Torrevieja International Habaneras en Polyphony Contest niet missen. Het is de oudste in zijn soort en een referentie in de internationale koorscène.

Het is uitgeroepen tot het Festival van Internationaal Toeristisch Belang en wordt elke zomer gehouden in de Eras de la Sal, waar zangkoren van over de hele wereld aanwezig zijn.

Zoals je kan zien, is Torrevieja een ideale bestemming voor iedereen. Daarom is het één van de favoriete bestemmingen voor binnen- en buitenlanders om een ​​tweede verblijf te kopen. Bij Sonneil hebben we geweldige appartementen in Torrevieja. Wil je ze ontmoeten?

Wil je meer hoeken van de Costa Blanca ontdekken? 👇👇👇