Als we iets leuk vinden aan de maand april, dan is het de bloei op de bloemenvelden, de terrassen en balkons gevuld met planten, de tuinen vol met bloemen… laat je in april verwonderen door de natuur.

Bestaat er een betere vitamine dan die van de kleuren en geuren van bloemen en planten?

De meest exotische bloemen ter wereld

Madeliefjes, rozen, anjers, hortensia’s … in Spanje hebben we vele soorten bloemen aangepast aan ons klimaat. Maar vandaag willen we enkele van de meest exotische bloemen vermelden, die wel uit een fantasieboek lijken te komen. Hier zijn drie van onze favorieten:

Anthurium

Je hebt ze vast wel eens in een tuin of bij de bloemist gezien en je stond versteld van hun hartvorm. Niet voor niets staat het bekend als de bloem van de liefde! Anthurium ontstond voor het eerst in de regenwouden van Zuid-Amerika, waar ze eeuwenlang bleven.

Het was in 1876 toen de tuinarchitect en botanicus Edouard André ze tijdens een expeditie voor de Franse regering ontdekte in de oerwouden van Colombia. Anthurium zuivert de lucht van schadelijke stoffen. Het is ook een symbool van gastvrijheid, geluk, bescherming en rijkdom.

Heliconia

Het meest karakteristieke aan deze bloem zijn de bloembladen, die bijna op kreeftenklauwen lijken. De heliconia symboliseert schoonheid en jeugd, daarom zijn ze vernoemd naar de Griekse berg Helikon, waar de Muzen woonden.

Oorspronkelijk afkomstig uit Midden- en Zuid-Amerika, en kan wel 6 meter hoog worden!

Blauwe passiebloem

De creativiteit van de natuur is ongeëvenaard. We hebben het beste voorbeeld met deze bloem, vol bijzondere kleuren en vormen.

Er wordt gezegd dat voor het eerst is ontdekt in Peru, waar ze later door de Spaanse Jezuïeten formeel aan Paus Paulus V werd aangeboden. Deze bloem zit vol symboliek.  Men gelooft bovendien dat ze werd gebruikt als een leermiddel om de inheemse Indianen van Peru tot het Christendom te bekeren.

De mooiste landschappen in Spanje

De natuurlijke landschappen van Spanje zijn talrijk en gevarieerd, en het is moeilijk om te kiezen. Kies je voor groen aan de Cantabrische kust of hou je meer van okerkleurige velden in La Mancha? Elk deel van ons land is perfect om te genieten van bomen, bloemen en planten.

Wij houden van deze:

Kersenvelden in Valle del Jerte, Extremadura.

Wie heeft er niet gehoord van de kersenbomen van Jerte? Elk jaar is deze vallei bedekt met witte bloemen die de komst van het Cherry Blossom Festival aankondigen. Oh, en vergeet niet om de kersen te proeven!

Perzikkenvelden in Cieza, Murcia. 

Dit kleine stadje in Murcia is één van de grootste perzikproducenten van Europa. Tijdens het voorjaar worden de velden bedekt door een roze en roodachtig deken dankzij de perzikbloesems, vergezeld door abrikozen- en pruimenbloesems. Een prachtig landschap!

Amandelbomen in Guadalest, Alicante.

Als je naar het Castell de Guadalest gaat, kan je één van de meest indrukwekkende uitzichten ontdekken in de regio van Alicante. De bloei van de amandelbomen kleurt de vallei roze en wit. Wat een geluk hebben we dat we zo dichtbij zijn!

Botanische tuinen van de wereld

Er zijn er veel, en het zijn net kleine musea van planten en bloemen die ons naar een paradijs brengen. Als je van plan bent om binnenkort te reizen, raden we je aan één van deze te bezoeken:

Royal Botanic Gardens, Londen

Ze zijn bekend als de Kew Gardens, gelegen in het zuidwesten van Londen, met  niet meer en niet minder dan 120 hectare oppervlakte en bieden werk aan ongeveer 700 mensen. Ze tonen ongeveer 50.000 planten en het staat sinds 2003 op de Werelderfgoedlijst.

Singapore Botanic Garden

64 hectare groot is de National Orchid Garden, met meer dan 3.000 van deze bloemen. Alleen al daarvoor is het het al waard. Daarnaast heeft het een regenwoud en een kruidentuin. Het staat ook op de Werelderfgoedlijst en de lagunes, watervallen en fonteinen zijn spectaculair.

Botanische tuin van Rio de Janeiro

Opgericht in 1808, UNESCO heeft het tot biosfeerreservaat verklaard, en dat is geen wonder. Er zijn ongeveer 6.500 plantensoorten, waarvan er vele met uitsterven worden bedreigd. Met 83 hectare bos en 54 hectare vruchtbare grond heeft het één van de grootste plantencollecties ter wereld.

Zo, tot zo ver onze #VitaminBloom! En, zoals altijd, bezorgen we je nog een playlist  liedjes over planten en bloemenvelden. Tot volgende maand!