De baaien van Mallorca zijn ongeëvenaard. Ze hebben niet voor niets internationale faam verworven en het eiland staat bij mensen van over de hele wereld bekend als een aards paradijs. Prachtig kristalhelder water, mediterrane vegetatie en kliffen die een landschap vormen dat bijna met kunstmatige intelligentie lijkt te zijn gecreëerd. De baaien van Mallorca zijn echte juweeltjes die het ontdekken en genieten waard zijn. Hier zijn een paar van de meest spectaculaire, geniet ervan!

Baaien van Mallorca: niet te missen

Er zijn er zoveel, ze zijn allemaal prachtig en het is moeilijk kiezen. Maar als we er maar zes moesten kiezen, dan zouden dit onze favoriete baaien op Mallorca zijn.

Cala Mondragó

In het zuidoosten van het eiland ligt het Mondragó Natuurpark, een natuurreservaat van grote ecologische waarde en met een ruige kustlijn die aanleiding geeft tot verborgen baaien zoals de Mondragó baai, een van de beroemdste van Mallorca. Het is een ongerepte baai die beschermd is tegen bebouwing en toerisme dankzij haar status als natuurreservaat, wat betekent dat ze altijd schoon is en haar spectaculaire schoonheid perfect bewaart.

Het wordt omringd door kliffen en de karakteristieke pijnboombossen van het eiland, die plekken bieden voor schaduw en wandelen, en het kalme, heldere water is geweldig om de zeebodem te ontdekken tijdens het snorkelen. Het heeft ook een restaurant, parasols en ligstoelen, dus je kunt zoveel tijd doorbrengen als je wilt in dit paradijs.

Cala Agulla

Ook in een natuurpark, dit keer het schiereiland Llevant, staat Cala Agulla altijd op de lijst van de meest begeerde baaien van Mallorca. Het uitzicht – op heldere dagen kun je het silhouet van Menorca zien – zal voor altijd in je geheugen gegrift blijven, net als het zand, dat zelfs een roze gloed afgeeft. Met een lengte van 525 meter en een waardevol geheel van duinen en vegetatie, is het zo geprepareerd dat bezoekers alle comfort en diensten hebben die ze nodig hebben, zoals ligstoelen, parasols, badmeesters enzovoort.

baaien Mallorca

Cala Varques

Voor wie niet bang is om buiten de gebaande paden te treden op zoek naar verborgen hoekjes en gaatjes, is Cala Varques je beste gok. Deze baai is een onbedorven schat die je bereikt na een wandeling van ongeveer een half uur door een bos en over een heuvel, maar het is het zeker waard.

Onbezocht, zonder gebouwen, strandtenten of wat dan ook dat de natuurlijke staat verandert, heeft het alles wat je zou verwachten van een paradijselijk strand: wit zand, kristalhelder water en imposante kliffen. Daarnaast verrukken de stalactieten en stalagmieten van de Cuevas del Pirata, de Cueva del Xot of de Cueva del Pont de nieuwsgierigen, evenals de Cova des Coloms, die alleen toegankelijk is vanaf de zee.

Cala Deià

In het pittoreske plaatsje Deià, in het noordwesten van het eiland, ligt Cala Deià, een baai die heel anders is dan andere baaien, omdat het oppervlak uit kiezels bestaat en deel uitmaakt van het Tramuntana-gebergte, waardoor het een bergachtig landschap heeft. Maar dit maakt het niet slechter, integendeel, het is een van de beste baaien van Mallorca en valt op door de bohemienachtige sfeer.

Het is niet voor niets dat dit gebied grote kunstenaars zoals Robert Graves heeft geïnspireerd. In de omgeving van Cala Deià vind je terrassen en restaurants met een adembenemend uitzicht, niet te missen!

Cala Mesquida

Cala Mesquida is heel bijzonder. De fijne witte zandduinen zijn ongeëvenaard en je kunt er genieten van twee verschillende landschappen in dezelfde baai. Aan de rechterkant lopen de duinen uit in een dicht dennenbos, met op de top een oude wachttoren. De linkerkant is verstedelijkt, dus het beeld is heel anders. Toch heeft Cala Mesquida zijn ongerepte karakter behouden en is het erin geslaagd om de behoeften van bezoekers te combineren met respect voor de natuur.

Dankzij de lengte van 300 meter is het er in de zomer erg druk, maar het is gemakkelijk om een plekje te vinden en er zijn geen mensenmassa’s. Het water is ondiep en kalm. Het water is ondiep en kalm, dus maak er gebruik van voor watersporten en duiken!

Cala Romántica

baaien Mallorca

Deze prachtige naam is ook bekend als de baai van S’Estany d’en Mas, een van de beste baaien in het oosten van het eiland, behorend tot de stad Manacor en zeer dicht bij de bekende Porto Cristo. Hoewel er in het gebied enkele woonhuizen zijn gebouwd, heeft de baai zijn natuurlijke en wilde aantrekkingskracht behouden, met een watertong die in de rotsen stroomt en een toevluchtsoord vormt voor zwemmers.

De baai wordt omringd door kliffen met mediterrane pijnbomen, is iets meer dan 150 meter lang en heeft voorzieningen zoals ligstoelen, parasols en een restaurant aan de kust. Bovendien kun je in minder dan 10 minuten met de auto alle baaien in de omgeving verkennen.

Het project Sunrise Bay Residences, op de markt gebracht door Sonneil, is een reeks exclusieve villa’s in Cala Romántica. Met uitzicht op zee, tuinen en grote terrassen om te genieten van de prachtige omgeving, wil je ze leren kennen?