Alicante… dorpjes, strand en actie. Wat kan er met deze combinatie nog misgaan? De mooiste badplaatsen van Alicante liggen binnen handbereik.

Vandaag brengt Sonneil u dorpjes met zo goed als ongerepte stranden, plaatsen met een maritieme weerklank, dorpjes met verhalen en legendes over piraten en natuurlijk: plekjes die de kalmte van de Middellandse Zee weerspiegelen. Hier vindt u slechts een paar dorpjes met de mooiste stranden van Alicante.

Wilt u weten welke dit zijn? Dit zijn de favorieten van Sonneil… maar sssst niet doorvertellen, hé? Zullen we beginnen?

En als u, na zo veel strand, nog zin heeft in cultuur, dan heeft u hier de vijf beste musea van de Costa Blanca.

De 7 mooiste badplaatsen van Alicante

Altea, het pareltje van Alicante

Vanaf de top van de heuvel van Altea waakt de koepel van de kerk van Nuestra Señora del Consuelo over de reizigers die naar Alicante komen.

Dit kleine stadje, gestrand op de rots, verzet zich tegen het verstrijken van de tijd (en het toerisme). We raden u aan om een wandeling te maken, of liever gezegd uzelf mee te laten slepen over de geplaveide straatjes. Een ervaring voor uw vijf zintuigen.

Voor nachtmensen zit Altea ’s avonds vol leven. Bekijk wat er te doen is na zonsondergang!

Denia, de echo van de zee

We noemen het een dorp… maar Denia is zo gegroeid dat het eigenlijk meer een stad is.

Wat is hier mooi aan? De maritieme wijk met zijn netten en visgerei, de berg Montgó, het kasteel of de weerspiegeling van de zonsondergang in het water van zijn verborgen baaien.

Moraira, het verhaal van antipiraten

Wat nu het tweelingzusje van Saint Tropez zou kunnen zijn, verbergt een verhaal dat legendes en piraten mengt. Een verhaal dat verteld wordt door het kasteel dat van bovenaf alles overziet… en dat in zijn tijd een bewakingsfunctie had, aangezien piraten een bedreiging vormden voor het dorp.

Tegenwoordig is het een rustige plek om aan zee te wandelen met de berg op de achtergrond.

Villajoyosa, de naam zegt het al

Het juweeltje van de bekende Marina Baja is de perfecte uitdrukking van de Middellandse Zee: doolhoven van witte, bijna glanzende huizen die een mooi contrast opleveren met de zeeën van bloemen die de muren overspoelen. (Als u van witte dorpen houdt, kunt u hier de mooiste van de Costa del Sol en de Costa Blanca ontdekken).

En voor een panoramisch uitzicht, raden wij u aan om over de strandboulevard van de wijk Arsenal te lopen: elk huis heeft een andere kleur, en elk huis is pittoresker… Waarom? Zodat de mannen die terugkwamen van zee van veraf konden zien wat hun huis was.

Heel dicht bij de Cala de Finestrat ligt het wooncomplex AllonBay, aan het strand in Villajoyosa. Er zijn 3 soorten woningen: appartementen, penthouses en herenhuizen van 1 tot 4 slaapkamers, met grote terrassen en spectaculair uitzicht op zee. Ontworpen om in te wonen, van een vakantie te genieten of als vakantie-investering.

  • Ruime terrassen met uitzicht op zee.
  • Modern design en afwerkingen van maximaal comfort.
  • Volledig ingerichte keukens
  • Complete installatie van airconditioning in het hele huis.

Tabarca, het dorp bij uitstek

En als we moesten een top 3 moesten opstellen van de mooiste dorpen in Alicante met een strand, zou Tabarca ongetwijfeld in deze ranglijst staan.

Met veel archeologisch erfgoed zoals de verdedigingstorens zoals San José, de typische muur of de kerk van San Pedro, biedt Tabarca een zomerse energie: het is de perfecte bestemming om de dag door te brengen tussen het fijne zand en het warme water… in de beschutting van de mediterrane zon.

Guardamar del Segura, de tegenhanger

Er bestaat ook nog een ander gezicht van de Middellandse Zee voorbij het ongerepte wit: de baaien ver weg van de drukte, waar het zoute water vrij spel heeft. En Guardamar del Segura is daar het beste voorbeeld van, met zijn geïsoleerde hutjes met uitzicht op zee, zijn dennenbossen en de steeds veranderende duinen.

Benisa, tussen het binnenland en de kust

En halverwege tussen het binnenland en de kust ligt Benisa met zijn maanlandschap dankzij de kiezelstranden. En op de achtergrond? De verspringende hellingen van huizen die zo typerend zijn voor dit gebied.

Het pluspunt: dit gebied is perfect om te duiken..

Zoals u ziet, wachten de beste badplaatsen van Alicante op u voor een onvergetelijk avontuur. Waar wacht u nog op om de ziel van Alicante te ontdekken?

«Bij de vuurtoren op het dok begon ik na te denken over wat Alicante zou zijn zonder haar mooie gezicht».

Anoniem

Ziet u het al zitten om dicht bij deze paradijsjes te wonen? Bij Sonneil bieden wij exclusieve woningen in Alicante om een ruimte te vinden waar u uw leven op uw manier kunt invullen. Maar altijd met uitzicht op de Middellandse Zee.

Want het goede leven is beter onder de zon en dicht bij zee.

Wil je meer hoeken van de Costa Blanca ontdekken? 👇👇👇