Marbella is één van de best beoordeelde Spaanse steden om te wonen, dankzij de bevoorrechte locatie aan de Costa del Sol, het aangename klimaat dat het het grootste deel van het jaar geniet, en de exclusieve en kosmopolitische sfeer, en dit zonder zijn Andalusische essentie te verliezen. Van de hoofdstad van het internationale jetsettoerisme  bij uitstek, is het in de loop der jaren een meer betaalbare stad geworden, die het hele jaar door alle essentiële diensten biedt om erin te wonen.  Deze stad staat synoniem voor levenskwaliteit, dus het kiezen van de vijf beste urbanisaties in Marbella is een moeilijke taak. In dit artikel gaan we echter vijf van de bekendste vermelden.

Wat zijn de beste urbanisaties in Marbella?

Onder de beste gebieden om te wonen in Marbella, zijn er bepaalde urbanisaties die boven de anderen uitsteken. Wij stellen ze aan u voor:

  • Golden Mile. Het is de meest exclusieve woonwijk van Marbella en ook de dichtst bij de zee. Het heeft iets meer dan vijf kilometer die zich uitstrekken van Puerto Banús tot het centrum van Marbella. De Golden Mile wordt gekenmerkt door zijn elegante modewinkels en luxe winkels, door het hectische nachtleven en door de grote verscheidenheid aan bars en restaurants.
beste gebieden in Marbella
  • Nieuw Andalusië.  Het is één van de meest gewilde gebieden en strekt zich uit van Puerto Banús tot de berg La Concha. Het staat ook bekend als Valle del golf, omdat het het gebied van Marbella is waar de velden en clubs om deze sport te beoefenen het meest geconcentreerd zijn. Omdat het dicht bij het stadscentrum en de zee ligt, is het een veelgevraagde urbanisatie en de prijs van de huizen is niet zo hoog als op de Golden Mile.
  • Marbella Centrum/Havens. Het is niet het meest moderne deel van Marbella, maar het behoudt nog steeds zijn prestige, dus het is zeer gewenst door kopers. Het onderscheidt zich door zijn comfort, omdat het een breed scala aan diensten, recreatiegebieden, scholen, enz. Heeft, en vanwege de nabijheid van de stranden.
beste gebieden in Marbella
  • Guadalmina. Het is één van de beste urbanisaties in Marbella, één van de meest gewenste door beroemdheden, en is verdeeld in twee gebieden op basis van de nabijheid van de stranden: de bovenste en onderste Guadalmina. De bovenste Guadalmina onderscheidt zich door zijn clubs en prachtige golfbanen, evenals door zijn rustige enclave midden in de natuur. De onderste Guadalmina ligt dichter bij het strand, op korte loopafstand van Puerto Banús.
  • Marbella Oost/Los Monteros. Het is de urbanisatie tussen het stadscentrum en de gemeente Mijas. De locatie is uitstekend, omdat het een zeer rustige omgeving is die niet in het stadscentrum ligt, maar het is dichtbij genoeg zodat de afstand geen ongemak is. Bovendien is het ook één van de beste gebieden van Marbella vanwege de rust, de netheid, de prachtige bossen eromheen en de stranden van natuurlijke duinen. Aan de andere kant is het ook een meer betaalbare urbanisatie om in te wonen, waardoor het zeer wenselijk is voor nieuwe kopers.

Verschillende urbanisaties van Marbella

Naast de bovengenoemde als de beste urbanisaties in Marbella, heeft de stad ook andere locaties die een geweldige kwaliteit van leven bieden en die aan alle eisen en stijlen voldoen. Onder hen is het vermeldenswaard Puerto Banús, San Pedro de Alcántara of La Zagaleta.

Puerto Banús is één van de meest populaire gebieden van Marbella en onderscheidt zich door zijn luxe villa’s, chalets en hotels, evenals door zijn restaurants en exclusieve winkels, hoewel u ook aanbiedingen voor alle budgetten kunt vinden. De kern van Puerto Banús is de pier, die wordt gekenmerkt door opzichtige jachten en een prachtige sfeer.

beste gebieden in Marbella

San Pedro de Alcántara wordt beschouwd als de perfecte plek om uit te rusten. Weg van de luxe van Marbella, is het een ideale bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar rust in een nabije en vriendelijke omgeving. De promenade is een van de belangrijkste attracties, een lange reis door de zee die op zijn beurt wordt geflankeerd door parken, tuinen, strandbars en restaurants.

La Zagaleta is één van de meest exclusieve en veilige urbanisaties in Marbella, beroemd om zijn herenhuizen en villa’s. Het biedt een groot aantal diensten, zoals golfbanen, helihaven en tennisbanen in een bevoorrechte enclave.

Wat is het rijke gebied van Marbella?

Marbella wordt gekenmerkt door het hebben van vele en gevarieerde luxe urbanisaties, maar het rijke gebied bij uitstek is de Golden Mile die, zoals we hebben gezegd, het centrum van Marbella verbindt met Puerto Banús. De pracht wordt gedrukt in elk van de straten: glamoureuze hotels, modewinkels van de duurste merken, exclusieve restaurants, designercafés en de beste golfclubs.

Nu u de beste gebieden kent om te wonen in Marbella, bieden wij u bij Sonneil de meest exclusieve woningpromoties.  Maak kennis met onze huizen in Marbella en vind uw plek in de buurt van de zee.

Ontdek meer uithoeken van de Costa del Sol 👇👇👇