Calpe is een prachtige kustgemeente aan de Costa Blanca, die op 63 kilometer van Alicante ligt. Dankzij het benijdenswaardige klimaat dat het grootste deel van het jaar vergezelt, de heerlijke gastronomie, de natuurlijke omgeving en de fantastische stranden badend in het water van de Middellandse Zee, is het een zeer gewilde stad geworden om het hele jaar door te leven.

Calpe is populair om zijn vele stranden van fijn zand en turquoise wateren, waar u kunt genieten van alle gemakken, evenals voor zijn prachtige baaien, veel intiemer en gezelliger. Hieronder bieden we een lijst met de beste stranden in Calpe, waar u kunt loskoppelen en ontspannen.

La Fossa Strand

Het strand van La Fossa, dankzij alle voorzieningen en diensten die het biedt, is ideaal om de dag door te brengen met het gezin. Opgemerkt moet worden dat het de Blauwe Vlag-status heeft gekregen. Het is het belangrijkste strand van Calpe, beroemd om zijn goede zwemomstandigheden, evenals om zijn schone en kalme wateren. Het ligt onder de Peñón de Ifach, een natuurpark rijk aan vegetatie en wilde verscheidenheid, en wordt begrensd door een promenade met een verscheidenheid aan uitgaansgelegenheden, zoals bars, winkels en restaurants. De toegang tot het strand van Fossa is zeer goed aangegeven en er is gratis parkeergelegenheid in de buurt.

Arenal Bol Strand

Het is het grootste strand van Calpe en ligt naast het strand van La Fossa, aan de andere kant van de Peñón de Ifach en zeer dicht bij de haven. Het wordt gekenmerkt door zijn lange strook goudkleurig zand, fijn, en door zijn kristalheldere en kalme water. Het ligt naast de uitgebreide en levendige Infanta Elena-promenade, die alle diensten en uitgaansgelegenheden biedt om een hele dag op het strand door te brengen, zoals restaurants, cafés, winkels en bars.

beste stranden Calpe

Cala El Racó

Het is een kleine kiezelbaai gelegen aan de voet van de Peñón de Ifach. Vanaf deze baai begint de Ecologische Wandeling Prins van Asturië, een prachtige geplaveide promenade naast de Peñón de Ifach van waaruit u kunt genieten van een spectaculair uitzicht. Naast het uitzicht wordt de baai El Racó gekenmerkt door zijn kalme wateren, evenals het bestaan van een onderwaterpad gemarkeerd met boeien en informatieve posters, waarin u kunt duiken. De baai heeft alle essentiële diensten.

Cala del Morelló

Het is een kleine stedelijke baai die naar de oudheid transporteert, omdat het de site herbergt die bekend staat als Baños de la Reina, dit zijn natuurlijke zwembaden uit de Romeinse tijd die vroeger werden gebruikt als thermale baden en viskwekerij. Het water is ondiep en kalm, transparant en geniet van alle gemakken vlak naast de Paseo de la Infanta Elena.

Cala Calalga

Het is een mooie en rustige baai, met transparant en ondiep water, gelegen ten noorden van het strand van La Fossa. Het ligt aan de voet van een steile helling die afdaalt tussen kliffen, dus het uitzicht is buitengewoon. Dankzij het turquoise water en de rijke verscheidenheid aan leven en onderwatervegetatie is deze baai ideaal voor duik- en snorkelliefhebbers, hoewel het ook perfect is om te zwemmen.

beste stranden Calpe

Cala Les Bassetes

Deze rustige baai met kristalhelder water ligt naast de jachthaven en biedt een spectaculair uitzicht op de Peñón de Ifach. Het is ideaal voor diegenen die willen genieten van het geluid van de golven, evenals rust en comfort, omdat het geïsoleerd is, en ook voor fans van duiken en snorkelen.

Cala Gasparet

Deze exotische baai gevormd door grind en rotsblokken ligt op een praktisch maagdelijke plek, die alleen toegankelijk is via de zee, dus het is perfect voor diegenen die willen genieten van de sereniteit van een meer afgelegen strand. Mensen die van avontuur houden, kunnen het bereiken in een kajak of in een boot.

Cantal Roig

Het is een klein strand, maar erg mooi, met goudkleurig zand en beschut tegen de wind en stroming. Het ligt naast de haven van Calpe, zodat u alle boten kunt zien die na het vissen in de haven aankomen. Omdat het een rustig en stedelijk strand is, is het ideaal om tijd door te brengen met het gezin.

beste stranden Calpe

Cala del Mallorquí

Als u het pad van Voramar volgt, bereikt u een trap met toegang tot deze prachtige baai, een bijna geheime plek van waaruit u het uitzicht op de Peñón de Ifach kunt bewonderen en kunt genieten van een bad in het kristalheldere water.

Cala Manzanera

Het is een kleine baai gelegen in een zeer ontspannen omgeving met een lage bezettingsgraad. Het wordt gekenmerkt door zijn transparante water, zijn rotsblokken en de uitgestrekte posidonia-weiden die het ideaal maken om te snorkelen.

Bij Sonneil bieden wij huizen in gebieden dicht bij de beste stranden van Calpe, waar u het hele jaar door van de Middellandse Zee kunt genieten.

Wil je meer hoeken van de Costa Blanca ontdekken? 👇👇👇