Valencia is één van de favoriete Spaanse steden om te wonen, dankzij zeer aantrekkelijke factoren zoals de ligging aan zee, het goede klimaat dat het grootste deel van het jaar vergezelt, de vele parken en groene gebieden om te sporten of, gewoon, te genieten van het goede weer, de gastronomie en het uitgebreide aanbod van woningen,  onder vele anderen. In dit artikel, en op basis van de bekendste en meest gewaardeerde gebieden, zullen we de 5 beste woonwijken kiezen van Valencia.

Wat zijn de beste woonwijken in Valencia?

Mas Camarena

In de buurt van Valencia ligt Mas Camarena, negen kilometer van de stad. Het wordt gekenmerkt door rust en exclusiviteit, met een rijk sociaal leven en een zeer aangename sfeer.

De urbanisatie heeft een sociale club en restaurant, met gevarieerde sportfaciliteiten, met een zeer prestigieuze privéschool en zelfs met een manege. Het heeft meer dan 1200 huizen en omdat het naast de snelweg ligt, kunt u de stad in een paar minuten bereiken, met de auto of met de directe buslijn.

beste woonwijken in Valencia

La Cañada

La Cañada is een urbanisatie van villa’s in Paterna, ongeveer tien minuten rijden van Valencia. Deze woonwijk wordt gekenmerkt door zijn rust, door zijn straten vol bomen en zijn groene gebieden. Het heeft alle nodige diensten om het hele jaar door te wonen. De communicatie met het stadscentrum is ook uitstekend omdat het naast de snelweg ligt.

Campolivar

Het is een woonwijk gelegen in de gemeente Godella, ongeveer vier kilometer van Valencia. Het is geen gated community, maar een woonwijk met een hoge koopkracht, gevormd door grote huizen en percelen met ongeveer 2500 bewoners die er het hele jaar door wonen. Net als de twee vorige urbanisaties is het perfect verbonden met de stad.

Hoogtepunt in Campolivar is het recreatiecentrum van Heron City, dat een supermarkt, restaurants, winkels, bioscopen, enz. heeft, en alle essentiële diensten en entertainments bij de hand, zonder naar de stad te hoeven gaan.

Torre en Conill

Het is een luxe urbanisatie in de gemeente Bétera en één van de beste plekken om te wonen. Het is een rustige en zeer exclusieve plek, het heeft alle nodige diensten zonder naar de stad te hoeven reizen, en het ligt op ongeveer twintig kilometer afstand van de stranden.

De communicatie met het centrum van Valencia is ook goed, er is een directe buslijn en een metro. Een sterk punt van Torre en Conill is de manege en de nabijheid van de jachthavens.

Santa Bárbara

Het is gelegen in de gemeente Rocafort, in een gebied van groene gebieden acht kilometer van Valencia. Santa Bárbara onderscheidt zich als een privé urbanisatie van Valencia met 24-uurs beveiliging.

Het heeft alle nodige diensten om er het hele jaar door in te wonen: winkels, country club, sportfaciliteiten… en is perfect verbonden met de stad via de snelweg of conventionele weg, hoewel er ook een metrohalte in Rocafort is.

beste woonwijken in Valencia

Naast de hierboven genoemde als de beste woonwijken om te wonen in Valencia, heeft de provincie ook andere locaties die een geweldige levenskwaliteit bieden en die aan alle eisen en stijlen voldoen. Onder hen bijvoorbeeld: El Bosque of La Cruz de Gracia.

Monasterios is een luxe urbanisatie die behoort tot de gemeente Puzol, en is gelegen in het natuurpark van de Sierra Calderona, op de helling van de bergen. Het ligt dicht bij het strand van Puzol en heeft een selecte countryclub en sportfaciliteiten, evenals 24 uur per dag privébeveiliging. Omdat het dicht bij Puzol ligt, heeft het alle nodige diensten en de communicatie met Valencia is uitstekend, want het ligt op slechts twintig kilometer afstand via de snelweg.

Onze appartementen in Canet de Berenguer zijn een van onze best beoordeelde projecten aan de kust van Valencia, op 200 meter van het prachtige strand van Canet en op slechts enkele minuten van de stad. Ontworpen met hoge kwaliteitsnormen, is het een verbintenis om het hele jaar door aan de kust te wonen. Het heeft 60 appartementen, verdeeld over twee blokken van 30 appartementen met 2 en 3 slaapkamers op de tweede lijn van de zee.

De 3-slaapkamer appartementen zijn duplexen en alle appartementen hebben grote terrassen en uitstekende kwaliteiten in alle kamers. Het complex heeft een gemeenschappelijk zwembad, een paddle tennisbaan en een multisportterrein.

beste woonwijken in Valencia

El Bosque, zoals de naam al doet vermoeden, is een urbanisatie gelegen in een uitgestrekt gebied met overvloedige vegetatie. De woningen zijn exclusief, waardoor het een zeer rustige en comfortabele urbanisatie is om in te wonen. Het heeft ook 24-uurs privébeveiliging, evenals een golfbaan, een tennisclub en paardrijden. Het ligt op ongeveer twintig kilometer van Valencia via de snelweg.

La Cruz de Gracia. Het is een privé urbanisatie, met een 24-uurs portier en een omheining met een barrière, waardoor het een zeer rustig en veilig gebied is. Het is gelegen in de gemeente Paterna en heeft alle nodige diensten, zoals een sociale club, supermarkten, scholen of het recreatiecentrum Heron City. De nabijheid van de stad, op slechts tien minuten afstand, maakt het een zeer gewilde bestemming.

Bij Sonneil bieden we huizen in de beste woonwijken om in Valencia te wonen en we helpen u degene te vinden die u zoekt.