Denia is een fantastische kustplaats in de provincie Alicante, een uitgelezen plek aan de Middellandse Zeekust. Denia heeft maar liefst twintig kilometer aan gouden zandstranden en het grootste deel van het jaar een benijdenswaardig klimaat. De rijke geschiedenis is terug te vinden in elke straat en hoek van het oude stadscentrum, maar de parel aan de kroon is wel het majestueuze kasteel in het midden van het centrum. Denia is ook bekend vanwege de haven. Het is hier een komen en gaan van vissersboten die het beste van de zee aan land brengen, de gastronomie is dan ook uitmuntend. Bovendien zorgen de indrukwekkende ligging naast de Kaap van San Antonio en de prachtige natuur van het natuurpark van de Montgó ervoor dat deze gemeente een ware toeristische trekpleister is, naast een uiterst populaire bestemming voor wie naar Spanje wil verhuizen of hier een vakantiewoning wil kopen. Voor degenen die erover denken om een huis te kopen in deze gemeente aan de Costa Blanca ontdekken we in deze post wat de beste buurten zijn om te wonen in Denia.

Las Rotas

Dit is een van de meest exclusieve buurten van Denia. De wijk ligt in het zuidelijke deel van de stad, waardoor dit de ideale plek is voor wie een huis dicht bij zee zoekt. Het uitzicht over de Middellandse Zee is echt geweldig en de woonwijk is heerlijk rustig. Hier vind je voornamelijk kleine baaien met rotsformaties en kiezelstrandjes, waar je geniet van kristalhelder water en veel rust.

Je kunt ook gaan wandelen in de richting van de Kaap van San Antonio om de prachtigste plekjes te ontdekken, zoals de Cova Tallada aan de voet van het natuurpark van de Montgó, midden in het marien natuurreservaat. Er zijn hier echter geen supermarkten, dus boodschappen moeten in andere buurten worden gedaan. Er zijn wel essentiële voorzieningen zoals apotheken.

De beste buurten in Denia

De flank van de Montgó

Deze buurt bevindt zich naast het natuurpark en is ideaal voor wie graag midden in de natuur woont. Dit natuurpark wordt gekenmerkt door het indrukwekkende zeezicht en het rustige leven op het platteland. De vele wandelpaden zijn ideaal om te sporten of om te wandelen terwijl je geniet van het schitterende panoramische uitzicht.

Aangezien de buurt wat verder van het centrum ligt, heb je hier wel een auto nodig, al rijden er ook taxi’s. Er is een supermarkt, maar andere essentiële voorzieningen zoals een apotheek, bevinden zich in andere wijken.

Las Marinas

Las Marinas ligt in het noorden van Denia, waar ook de meeste zandstranden zich bevinden. Dit deel van de stad heeft een lengte van veertien kilometer en is de toeristische trekpleister bij uitstek. Daarom neemt het inwoneraantal tijdens de zomermaanden flink toe, maar gedurende de rest van het jaar is het er rustig genoeg. Hier vind je alle voorzieningen en comfort voor het dagelijks leven, zoals supermarkten en apotheken.

De beste buurten in Denia

Stadscentrum

Het stadscentrum van Denia loopt van de wijk Les Roques, waar de essentie van het Arabische Denia uit de tijd dat de Arabieren rond het kasteel woonden, goed bewaard is gebleven, tot de vissersbuurt van El Raset en de haven. In het stadscentrum is vooral de Calle Loreto noemenswaardig, een van de levendigste en populairste straten van de stad, en de Calle Campos, het zenuwcentrum van Denia. Het stadscentrum biedt plaats aan een scala aan winkels, restaurants, uitgaansgelegenheden en woningen, zodat je zowel het strand als alle essentiële voorzieningen binnen handbereik hebt.  

La Pedrera

Als we de Montgó opgaan, vinden we La Pedrera, een heerlijk rustige omgeving voor wie de drukte graag achter zich laat om zich onder te dompelen in de natuur. In La Pedrera staat het ziekenhuis en er zijn verschillende parken en cafés, maar het nadeel hier is dat de meeste dingen alleen met de auto bereikbaar zijn.

Monte Pego

Dit is een heerlijk rustig complex met prachtige en ruime villa’s. Omdat het tegen de berg aan is gebouwd en maar vijf kilometer van het strand ligt, geniet je hier van een spectaculair uitzicht over de Middellandse Zee. Monte Pego ligt op zo’n vijftien minuten rijden van het centrum van Denia, op tien minuten van de beste stranden en op slechts vijf minuten van winkels, supermarkten en andere voorzieningen. Er zijn restaurants en cafés, evenals verschillende tennisbanen.

De beste buurten in Denia

Wat is de beste buurt om in te wonen in Denia?

De wijk Les Roques in het oude stadscentrum en het exclusieve complex van Las Rotas zijn volgens enquêtes onder de inwoners de beste buurten om te wonen in Denia. Beide buurten bieden volgens de ondervraagden de beste levenskwaliteit als het gaat om zaken als openbaar vervoer, bereikbaarheid te voet of met de fiets, verkeersdrukte en parkeergelegenheid, straten en open ruimtes, huizenprijzen, veiligheid of verzorging en onderhoud.

Op Sonneil helpen we je om een thuis te vinden in Denia. Onze consulenten begeleiden en adviseren je gedurende het hele proces. Wij hebben de beste woningen in de omgeving!

Wil je meer prachtige hoekjes van de Costa Blanca leren kennen? 👇👇👇