Contents

Hoewel Mojácar, aan de Costa de Almería, bekend is bij zowel toeristen als de plaatselijke bevolking, behoudt het een ontspannen en natuurlijke sfeer die het bijzonder maakt. Bijzonder gewaardeerd zijn de stranden, verspreid over 17 kilometer kustlijn die zachtjes golft langs de Middellandse Zee en plaats maakt voor inhammen en zandstranden met kristalhelder water. Er zijn stranden die toegankelijk zijn, comfortabel en geschikt voor het hele gezin, en andere verborgen in kliffen die ware paradijzen verbergen. Lees verder om de beste stranden van Mojácar te ontdekken en uw favoriet te vinden – u zult er nooit meer weg willen!

De beste stranden van Mojácar

Onder de beste stranden van Mojácar vinden we plaatsen voor alle smaken. Dit zijn onze favorieten. Nu is het aan jou om te kiezen.

Het strand van Cantal

Met een lengte van bijna 3 kilometer en zeer rustig water dat het ideaal maakt voor elke bezoeker, is het strand van Cantal een van de populairste onder de plaatselijke bevolking en toeristen. Vooral bij jongeren, die hele dagen op dit strand doorbrengen en niet alleen genieten van de zee en de zon, maar ook van de strandbars, de muziek en de sociale sfeer.

Rumina Strand

Het is een rit van 6 kilometer vanuit het centrum van Mojácar waard om Rumina te bereiken, een ongerept en rustig strand waar u zich gegarandeerd kunt losmaken en kunt genieten van de natuur. Weinig mensen bezoeken dit strand, zelfs in de drukste maanden van de zomer, en degenen die van het water genieten zijn vooral plaatselijke bewoners. Het heeft ook een kleine strandbar waar u zich kunt verfrissen en de omgeving kunt bewonderen.

Strand van Sombrerico

Eveneens aan de rand van de stad ligt het strand van Sombrerico, dat deel uitmaakt van het natuurpark van Cabo de Gata en een paradigmatisch voorbeeld is van het meest indrukwekkende landschap van Almeria. Het is een ongerept en speciaal beschermd strand of baai die zijn naam ontleent aan de rotsformatie die het kenmerkt. Het is zo mooi dat hier opnames hebben plaatsgevonden, zoals die van Treasure Island, met Orson Welles en Curro Jiménez. Het is bereikbaar per auto (een pluspunt), en sommigen bezoeken het per mountainbike.

De beste stranden van Mojácar

Strand van Macenas

Het strand van Macenas ligt op korte afstand van de meest bezochte stranden van Mojácar, en is vooral herkenbaar aan de grote uitkijktoren die het bekroont, het Castillo de Macenas. Omgeven door steile kliffen en gebieden met indrukwekkende vulkanische formaties, biedt het ongetwijfeld een ongeëvenaard uitzicht en kristalhelder water. Daarom is het zeer gewaardeerd door duikers en snorkelaars. Huisdieren en naturisten zijn ook toegestaan op het strand.

Strand van Lance Nuevo

Toen de kust van Almeria nog alleen van de visserij leefde, kwamen kleine bootjes naar het strand van Lance Nuevo om zich te beschermen tegen de te hevige golven. Tegenwoordig is het een rustig en weinig bezocht strand dat niet meer bezocht wordt door vissersboten, maar door scooters, kajaks of peddelsurfplanken. Het is een breed en mooi strand, dat in 2016 met de uitbreiding van de Paseo Mediterráneo opnieuw werd ingericht.

Kortom, Mojácar is een van de meest gewilde bestemmingen aan de Costa de Almería vanwege de verscheidenheid aan stranden. Kunt u zich voorstellen om op zo’n plek te wonen?

Bij Sonneil bieden wij huizen in Mojácar met een spectaculair uitzicht op zee en direct aan het strand. Wij helpen u uw plek te vinden!