December is aangebroken en het jaar heeft nog maar weinig dagen. Na 12 maanden een deel van onze blog te hebben gewijd aan vitamines voor het goede leven,  gaat dit laatste artikel over de krachtigste vitamine van allemaal.

Degene die ons verwelkomt, ons troost na een zware dag, ons verwelkomt met open armen wanneer we ernaar terugkeren: thuis.  

Profiteer van de vakantie om te genieten van familiediners, sofa-middagen, de geur van gebak in de keuken of geniet van uren staren naar de zee. Want onze thuis is de beste vitamine die we hebben.

Hoe je jouw huis gastvrijer kunt maken

Om je huis je toevluchtsoord te laten zijn, een plek om weer op krachten te komen, is het belangrijk dat je gezellige ruimtes ontwerpt die je kalmeren.

Hier zijn enkele trucs om van je huis de meest gastvrije plek ter wereld te maken.

Kies warme kleuren

Een scala aan zachte en warme kleuren is een veilige keuze voor een gezellig huis. Veel mensen kiezen voor wit of grijs voor de muren, maar het is beter dat je oker- of beige tinten kiest.  Hetzelfde met de decoratie.

December

En om te voorkomen dat alles te monochroom en flauw is, kan je kleuraccenten toevoegen in kussens, tapijten, schilderijen … maar overdrijf niet met te schrille stukken zoals bijvoorbeeld een rode bank.

Houttoetsen

Hout voegt direct warmte toe, al is het maar met kleine details zoals krukken of tafels. Je kunt een gezellig huis krijgen door houten vloeren, meubels zoals ladekasten of planken te plaatsen, of in nuttige voorwerpen zoals kommen en dienbladen. Bovendien zijn houten meubels veelzijdig, duurzaam en passen ze zich aan bijna elke stijl aan. Warmte verzekerd!

Mix texturen

Het verenigt verschillende stoffen in tapijten, dekens, gordijnen, kussenslopen, stoffering… wees niet bang, texturen geven persoonlijkheid aan je huis, brengen warmte en diepte. Stel je een keuken voor met stalen krukken en een andere met gestoffeerde krukken, met een tapijt voor de gootsteen, met gordijnen… Een geweldige manier om rechte en harde structuren tegen te gaan. 

Omring jezelf met planten en bloemen

Kamerplanten of vazen met verse bloemen geven niet alleen vreugde en kleur aan de ruimtes, maar ze ontspannen ons en laten ons in contact komen met de natuur,vooral als je in een stedelijk gebied woont waar je overdag geen groene gebieden ziet. Planten, bloemen… en ook groenten en fruit geven veel leven en maken van elke kamer een gezelligere plek.

December

Voordelen van je thuis goed voelen

Je thuis comfortabel en op je gemak voelen is een luxe die niet iedereen krijgt. Daarom moeten we weten hoe we het moeten waarderen. Minder angst, stressmanagement, tijd om na te denken en je leven te organiseren…

De laatste tijd moeten we langer thuis zijn dan normaal en we hebben geleerd om die momenten in alle rust te waarderen. Dit zijn de voordelen van thuis zijn:

Mentale gezondheid

We hebben allemaal wat tijd alleen of met onze naasten nodig om energie op te laden, onze prioriteiten te ordenen …  kortom: nadenken.

December

En als je niet graag tijd alleen doorbrengt, kun je een spelletjesavond organiseren, een film kijken met vrienden … je zult merken dat het hebben van een plek voor jezelf en de jouwe het gemakkelijker voor je zal maken om opnieuw contact te maken met wat er echt toe doet.

Een pluspunt voor de gezondheid

Thuis zijn geeft je meer tijd om een rijke en gezonde maaltijd te bereiden en vermijd te krachtige gerechten die we meestal in bars en restaurants nemen. Niet alleen dat, maar we vermijden bijvoorbeeld verkeersgebieden met een hoge vervuiling. En we hebben de mogelijkheid om tijd vrij te maken voor zaken als bubbelbaden, home workouts, huidverzorging, meditatie…

Meer besparingen

Vermijd transport, benzine, maaltijden uit… dat alles, beetje bij beetje, kan je helpen je geld veel beter te sparen en te beheren.  En dus om het te kunnen wijden aan het maken van reizen of uitjes met minder economische beperkingen. Ook zul je minder behoefte hebben om de kledingkast te vernieuwen of bijvoorbeeld naar de kapper te gaan. 

Meer kennis

Je hebt een vrije dag. Je bent thuis en je weet niet goed wat je moet doen. Dan herinner je je die documentaire die je al heel lang wilde zien.

Thuis zijn kan synoniem zijn met leren,omdat we onze geest bevrijden van de kleine problemen die ons dagelijks bezighouden en een ruimte vinden om te vullen met nieuwe kennis. Geschiedenis, kunst, muziek, film… de mogelijkheden zijn eindeloos.

Hopelijk heb je in dit 2021 kunnen genieten van je huis, een ruimte waar je jezelf kunt zijn en vitamines kunt opladen. En als je jouw perfecte huis nog niet hebt gevonden, zijn we er om u te helpen.