Als een huis aan het strand kopen uw droom is, waar wacht u dan nog op om die waar te maken? Wonen aan de kust heeft vele voordelen, evenals het hebben van een huis waar u naartoe kunt ontsnappen om stress te verminderen en tijdens uw vakantieperiodes. Hiervoor is de Spaanse Middellandse Zeekust de ideale plek. Een paradijs met natuur, goed weer, diensten… In dit bericht vertellen we u de redenen om een huis aan het strand te kopen en geven we u de beste tips om het huis te vinden dat u zoekt.

Waarom een huis op het strand kopen?

Een huis kopen op het strand is altijd een goede keuze. Als je nog steeds niet zeker bent, lees dan verder! 👇

Levensstijl en gezondheid

In een tijd waarin stress en ontevredenheid de boventoon lijken te voeren in ons dagelijks leven, brengt wonen aan zee en het inademen van de kustlucht ons tot rust en helpt ons te ontspannen. En de wetenschap zegt het! Matthew White, een professor aan de Universiteit van Exeter, heeft bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar de gevolgen van het wonen in de buurt van de zee en kwam tot de conclusie dat de veranderingen in het milieu aan de kust, zoals getijden, veranderingen in geluid en licht of de beweging van de golven, een kalmerende energie opwekken die ons afleidt van negatieve gedachten. Bovendien helpt zuurstof ons onze bloeddruk te verlagen en verbetert het de kwaliteit van onze slaap.

Een huis kopen aan het strand

Investering

Als u op zoek bent naar een winstgevende investering die u zeker winst oplevert, is het kopen van een huis aan het strand een ideale optie. Vooral aan de Middellandse Zee, een favoriete bestemming voor buitenlanders die van het mooie weer willen genieten en niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door woningen willen huren. Bij Sonneil Rentals helpen wij u bij het beheer van uw vakantiewoning zodat u het meeste voor uw geld krijgt.

Vrije tijd en mooi weer

Natuurlijk zijn de zonuren en het milde klimaat aan de Middellandse Zeekust het meest gewild bij het kopen van een huis aan het strand. Aan de Costa Blanca geniet u van meer dan 2.800 uren zon per jaar, en aan de Costa del Sol meer dan 2.900. Dit betekent dat buitenactiviteiten en vrije tijd veel aangenamer zijn. Watersporten, wandelen, strandwandelingen, aperitieven in de zon… Wie geeft meer?

Tips om het perfecte strandhuis te kiezen

Als u een huis aan het strand koopt, volg dan deze tips om het perfecte huis te kiezen:

Nabijheid van de zee

Waarom niet? De nabijheid van de zee is een van de belangrijkste punten als u aan de kust wilt wonen. Hoewel de prijs van de huizen dichter bij het strand hoger is, is elke dag wakker worden met uitzicht op zee onbetaalbaar. Stelt u zich eens voor dat u ’s zomers op uw terras kunt dineren terwijl u luistert naar het geluid van de golven. Bij Sonneil bieden we zelfs projecten aan met directe toegang tot het strand, zoals La Morera Playa in Marbella.

Faciliteiten

Wonen aan zee, vooral aan de Middellandse Zeekust, geeft u de mogelijkheid om het hele jaar door van het goede weer te genieten en veel tijd buiten door te brengen. Daarom is het kopen van een huis in een woonwijk met goede voorzieningen een belangrijk punt om rekening mee te houden. Zwembaden, groene zones, zones met fitnessapparaten, chill-out zones, multisportterreinen, promenades… De ontwikkelingen van Sonneil Homes bieden een grote verscheidenheid aan faciliteiten zodat u optimaal van uw leven aan de kust kunt genieten.

Een huis kopen aan het strand
Faciliteiten voor bewoners van Benidorm Beach

Verbindingen

Omdat wonen midden in de natuur niet betekent dat je geïsoleerd bent. De kustgebieden van de Spaanse kust zijn zeer goed voorbereid zodat u op korte afstand van huis over alle diensten kunt beschikken die u nodig heeft. Supermarkten, banken, scholen en hogescholen, gezondheidscentra, restaurants… Alles staat voor u klaar om van een comfortabel leven te genieten. Bovendien zijn de belangrijkste vervoersknooppunten binnen handbereik, zoals de internationale luchthaven van Alicante-Elche aan de Costa Blanca en de luchthaven van Malaga aan de Costa del Sol.

Open ruimtes

Wat heeft het voor zin om een huis aan het strand te kopen zonder voldoende buitenruimte? Zoek een woning waar het terras centraal staat. Maak het ruim en, indien mogelijk, met uitzicht op zee, het zal uw favoriete plek in huis worden! Bovendien zijn de grote ramen en glaspartijen die de verbinding tussen de buiten– en binnenruimtes bevorderen een pluspunt. U krijgt al het licht van de kust in huis en het zal lijken alsof de omgeving deel uitmaakt van uw huis.

Conclusie: Een huis kopen aan het strand is een uitstekende keuze

Bevestigd: Een huis kopen op het strand is een geweldige optie. Als u al op zoek bent naar uw perfecte huis, bij Sonneil bieden wij de meest exclusieve ontwikkelingen in de meest bevoorrechte gebieden van de Spaanse kust. Wij helpen u het te vinden!