Eropuit gaan voor een wandeling is geen droom meer. Eindelijk zien we licht aan het einde van de tunnel en kunnen we weer op stap gaan en van het zonlicht genieten. Bij Sonneil doen we dat graag op de mooiste plekjes aan de Costa Blanca en de Costa del Sol. Zin om met ons te gaan wandelen?

Vergeet niet om altijd de aanwijzingen van de overheid op te volgen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de dingen weer normaal worden. Want het goede leven wacht op ons!

Een wandeling aan de Costa Blanca | Top 5

De Costa Blanca is gezegend met meer dan 300 dagen zon per jaar en we kijken ernaar uit om er op deze prachtige locaties van te genieten:

Een wandeling in Denia

Denia is een kleine havenstad, dat klopt. Maar laat u niet misleiden door het formaat. Denia heeft meer dan 2000 jaar geschiedenis en er hebben Iberiërs, Feniciërs en Grieken gewoond. Daar moet een reden voor zijn, toch? Het kasteel en de haven zijn karakteristiek voor het stadje, dat prat kan gaan op een tongstrelende gastronomie. Hopelijk kunnen we binnenkort weer een van de restaurants bezoeken! Denia is als een geheime tuin, de favoriete bestemming van mensen die houden van zonlicht, wandelen, een maritieme sfeer… Het is een kleine plaats, maar zeker ook kosmopolitisch. Het is een luxe om hier te wonen.

Onze favoriete wandeling: bezoek de baaien van Las Rotas, bewonder de prachtige huizen aan de kust en sluit je wandeltocht af in Les Arenetes, in het natuurreservaat Cabo de San Antonio. De Costa Blanca zit vol met paradijselijke plekjes zoals Denia. Bent u er klaar voor om ze te bezoeken zodra het weer kan? 🏖

Een wandeling in Calpe

Calpe is een van de meest bezochte steden aan de Costa Blanca en dat verbaast ons niets! Grote beschavingen zoals de Feniciërs en de Romeinen woonden er al. De archeologische site Baños de la Reina is slechts een overblijfsel van het belang van Calpe in de geschiedenis van de Middellandse Zee. Liefhebbers van een mooi uitzicht kunnen hun hart ophalen door vanaf de top van de rots Peñón de Ifach naar de horizon te kijken! Om niet te spreken over de kwaliteit van de fijne zandstranden en het zuivere zeewater.

Onze favoriete wandeling: de ‘ecologische wandelroute’ die langs de kust slingert van het strand van La Fossa naar Benissa. Kliffen, kristalheldere baaien zoals de Mallorquí en Bassetes… en met de Peñón de Ifach op de achtergrond, als ansichtkaart van onze tour. Wat hebben we er zin in! En, waarom niet? Thuis uitrusten met uitzicht op zee.

Een wandeling in Jávea

Tussen de kapen La Nau en Sant Antoni, in het noordelijke deel van de Costa Blanca, ligt Jávea, met een kustlijn van maar liefst 25 kilometer lang. Genoeg keus dus! Niet alleen zandstranden, rotsbaaien, kliffen… het oude stadscentrum heeft u ook veel te bieden. Verlies uzelf in de middeleeuwse straatjes met witte gevels, gotische huizen, smeedijzeren balustrades en de ‘grove stenen’, karakteristiek voor de omgeving.

Onze favoriete wandeling: de wijk aan de kust ontdekken vanaf de brug over de rivier Gorgos. Loop langs de Paseo de la Grava en geniet van de zonnestralen als u bij de haven aankomt. Bezichtig de vissersmarkt, de jachtclub, Cala del Pope en als u het aandurft, beklim dan de Cabo de San Antonio tot aan de vuurtoren. Het uitzicht over de baai van Jávea is onvergetelijk.

Een wandeling

Een wandeling langs het strand San Juan

Het strand San Juan is bij uitstek hét strand van Alicante. Daar gaan mensen uit Alicante naar toe om even los te komen van de stad, komen vrienden bij elkaar op een paar handdoeken en zijn strandtenten een excuus om naar de horizon te kijken.

Onze favoriete wandeling: verken de kust, geniet van het strand van 80 meter breed, of wandel over de kilometerslange boulevard terwijl u de zeelucht van de Middellandse Zee opsnuift. Kunt u zich voorstellen dat u hier woont en dit elke dag doet?

Een wandeling

Een wandeling in Benidorm

Benidorm, bekend om zijn ongeëvenaarde hotelinfrastructuur, heeft de afgelopen jaren een ware metamorfose doorgemaakt. Het gaat allang niet meer alleen om stranden en heerlijke temperaturen, maar het is ook een ideale bestemming voor liefhebbers van bergroutes en het spectaculaire uitzicht vanaf de heuveltoppen. Het natuurpark Sierra Helada is daar het beste voorbeeld van. Maar de topattracties zijn natuurlijk nog steeds flaneren over de boulevard en pootjebaden aan het strand Playa de Poniente of Playa de Levante.

Onze favoriete wandeling: begin bij Plaza Canalejas en loop door het historische centrum. De stad heeft meer geschiedenis dan u denkt. Ga verder naar de kerk San Jaime y Santa Ana, Plaza de San Jaime, Plaza Castelar en kijk uit over de Cala del Mal Pas, de jachthaven en Playa de Poniente.

Een wandeling aan de Costa del Sol | Top 3

De Costa del Sol zit vol met kleine paradijselijke plekjes en is fantastisch voor ontspanning. Daar, tussen bergen, water en zonlicht, vindt men de zin van het leven.

Een wandeling in Estepona

Estepona kan bogen op maar liefst 16 kilometer aan voetgangersstraten en 18 kilometer aan kustpaden. Het is een plezier om er te wandelen. Houd u natuurlijk altijd aan de gezondheidsaanbevelingen. De restauranthouders van de stad hebben het centrum omgetoverd tot een collage van bougainvilles, bloempotten en witte gevels.

Onze favoriete wandeling: Calle Sevilla, met de toren van de kerk Nuestra Señora de los Remedios op de achtergrond. Voor de zonsondergang: het strand, altijd het strand.

Wilt u net zo graag een partijtje golf spelen als wij? De Costa del Sol staat vooral bekend om haar golfbanen, die tot de beste ter wereld behoren. Wat is er dus mooier dan ontspannen een balletje slaan bij een van deze golfbanen: Valle Romano, Doña Julia, Finca Cortesin of bij Estepona Golf, waar ons bouwproject Doral Golf Residences ligt. Kunt u zich voorstellen dat u aan een golfbaan woont? Ontbijten en spelen maar!

Een wandeling

Een wandeling in Málaga

Ja, we zouden wel een boek kunnen schrijven over wandelen in Málaga… maar dat bestaat vast al wel. Als u het geluk hebt om in Málaga te wonen, weet u natuurlijk allang dat het veel meer is dan een toeristische bestemming. Geschiedenis, gastronomie en cultuur zijn de drie pijlers van de hoofdstad van de Costa del Sol, die 3000 jaar geleden werd gesticht. Het duurt nog even voordat we weer kunnen genieten van de gebakken vis en de tavernes, maar alleen de gedachte eraan doet ons al watertanden!

Onze favoriete wandeling: uiteraard de oude binnenstad, om te voet de geschiedenis ervan te ontdekken. De kathedraal, die de naam La Manquita (de eenarmige) draagt omdat deze maar een toren heeft, Calle San Agustin, Casa Picasso, het Romeinse Theater, de Alcazaba en natuurlijk Calle Larios.

Een wandeling in Frigiliana

Sinds 2014 is de binnenstad tot plaats van historisch-artistieke waarde verklaard. Geen wonder: het is zo goed bewaard gebleven dat het lijkt alsof het gisteren werd gebouwd. Het is erg populair bij toeristen, wat er een heel bijzonder internationaal tintje aan geeft. Hoekjes vol bloemen, verborgen pleintjes, terrassen met uitzicht, kleine fonteinen… en onze geliefde witte gevels. Voor de zoetekauwen hebben we een aanbeveling: de verrukkelijke rietsuikerhoning van Ingenio Nuestra Señora del Carmen, de enige rietsuikerhoningfabriek in Europa.

Onze favoriete wandeling: door de straten dwalen is voor ons al genoeg. Strek uw benen en loop omhoog naar het stadhuis, geniet van de uitzichtpunten en de tegelversieringen waarop de Joodse, Moorse en Christelijke geschiedenis van de streek verteld wordt. Of ontdek een van de witte dorpjes rondom Málaga. Maar dat bewaren we voor later.

Waar u ook bent, bij Sonneil hopen we dat u zo snel mogelijk weer het gewone leven kunt oppakken om te komen genieten van prachtige wandelingen langs de Spaanse kust.