Het hebben van een huis aan de Spaanse kust brengt veel voordelen met zich mee: zon, zee, mooi weer … en het beste van alles voor non – EU burgers: het verkrijgen van de gouden visum. Kende je het nog niet? Een gouden visum is een speciaal verblijfsvisum voor investeerders die onroerend goed verwerven of investeren in Spanje.

Als u deze vergunning krijgt, kunt u voor 1 jaar in Spanje verblijven – behalve als u een onroerend goed verwerft met een depositocontract, (in dit geval is de duur 6 maanden) -. Na het jaar kunt u een verblijfsvergunning aanvragen, geldig voor 2 jaar, verlengbaar.

Het goede leven in Spanje binnen handbereik.

Voordelen van de Golden Visa

Waarom is het de moeite waard om deze Golden Visa in Spanje te verkrijgen? Bekijk enkele voordelen van de verblijfsvergunning, de weg naar het Gouden Leven:

  • U hoeft geen lange periodes in Spanje door te brengen. U kunt het land verlaten zonder dat uw Golden Visa wordt ingetrokken.
  • U kunt Europa binnenkomen en verlaten wanneer u maar wilt, zonder dat u een Schengenvisum nodig heeft. Vaarwel procedures in consulaten en ambassades!
  • Uw familieleden worden ook inbegrepen in deze vergunning.
  • U krijgt een tewerkstellingsvergunning zowel voor u als voor uw naasten.
  • De looptijd is twee jaar, verlengbaar voor opeenvolgende periodes van vijf jaar.
Golden Visa in Spanje
Málaga. © Christian Möller

Vereisten om het Golden Visa te verkrijgen

De voordelen van de Golden Visa in Spanje klinken geweldig, toch? Houd rekening met de volgende vereisten als u ervan wilt genieten:

  • De waarde van de vastgoedbelegging moet 500.000 euro bedragen (exclusief belastingen).
  • De eerste 500 .000 euro moeten belastingvrij zijn.
  • De totale investering kan worden gespreid over meer dan één pand. Bijvoorbeeld tussen een woning en een garageruimte.
  • Andere vereisten: zoals geen burger van de Europese Unie zijn, meerderjarig zijn, geen strafblad hebben in de afgelopen 5 jaar, toegang hebben tot een medische verzekering tijdens het verblijf in Spanje, financiële middelen hebben om uzelf en uw gezin te onderhouden tijdens het verblijf…

We verzekeren u dat het de moeite waard is om aan de vereisten te voldoen om de Golden Visa te verkrijgen. Het goede leven in Spanje is binnen handbereik! Stel u voor dat u op elk moment kan genieten van een paradijs aan de Spaanse kust.

Als u meer informatie wenst, kunt u hier andere noodzakelijke procedures raadplegen ivm het verhuizen naar Spanje.

Bij Sonneil kijken we ernaar uit om u te begeleiden in uw zoektocht naar een plek van uw dromen, omringd door zon en zee. Mogen we u helpen?