Juni komt eraan en eindelijk klopt de zomer aan de deur. Eindeloze nachten, middagen met vrienden op het strand … uren waarop genieten het enige is dat er toe doet.

Omdat spelen ervoor zorgt dat we teruggaan naar de kindertijd, vrij zijn en al het andere vergeten. Spelen!

Buitensport

Wat is een beter spel dan sport? Voor volwassenen komt het spelen van teamsporten het dichtst in de buurt van kinderspelletjes. Het helpt ons adrenaline vrij te maken, ons beter te voelen en onze relaties met anderen te ontwikkelen.

In Spanje beoefenen we graag buitensporten. Dankzij het goede weer dat we genieten aan de Middellandse Zee, kunnen we urenlang tennissen, beachvolleyballen, zeilen …

In deze post bevelen we de buitensporten aan die we het leukst vinden bij Sonneil, en de plaatsen waar je ze kunt beoefenen terwijl je geniet van een indrukwekkend landschap. Schrijf je je in voor één?

Stranden om te sporten in Spanje

Het is moeilijk kiezen tussen de meer dan 3.000 stranden in Spanje. Elk is anders en kan geweldig zijn om aan yoga te doen, langs de kust te rennen, een partijtje beachvolleybal te spelen …

Zo zijn de kilometerslange stranden van Andalusië favoriet bij hardlopers. Het strand van El Palmar, in Cádiz, 8 km lang en met fijn goudkleurig zand, zal de spieren respecteren en je een prachtig landschap bieden tijdens een training.

Surfers mogen het Mundaka-strand in Baskenland niet missen, één van de bekendste door professionals van deze sport over de hele wereld. Ze zeggen dat het één van de beste golven van Europa heeft, vooral in de herfst en winter, en het is bovendien 500 meter lang.

juni

En natuurlijk voetballen op het strand. Op het strand van San Juan, één van de bekendste aan de Costa Blanca, er zijn doelen geïnstalleerd op verschillende plaatsen van het strand en ze beschikken er over fosforescerende ballen voor degenen die het zand durven uitdagen met wat trappen. Er zijn ook beachvolleybalvelden, bio-gezonde fitness-apparatuur en ruimtes voor watersporten. Wilt u op een minuut van dit prachtige strand wonen?

De oudste sporten

De wens om te spelen, en plezier te hebben is zo oud als de mens. Daarom bestaat sport al sinds het begin der tijden, hoewel het een paar jaar heeft geduurd om de normen te categoriseren en te verbeteren tot op de dag van vandaag.

Dit zijn drie van de oudste sporten in onze geschiedenis:

 • Ulama Het wordt gezien als het oudste balspel dat zo’n 3.500 jaar geleden werd gespeeld in Midden-Amerika, in een regio die zich voortbeweegt van Mexico tot Belize, Guatemala, El Salvador, Honduras, Nicaragua in Costa Rica. De bal, die 4 kilo woog en meer dan één bot kon breken, moest door een hoepel en dit wetende dat de teams gevormd werden door goden en demonen.

  Tsu Chu Nog ouder is de Chinese versie van het moderne voetbal, Tsu Chu genaamd. Spelers moeten proberen om een kleine leren bal in een gat te krijgen zonder hun handen te gebruiken. Er wordt aangenomen dat het werd gespeeld tussen 5.000 in 500 voor Christus. C.
 • Atletiek De eerste Olympische Spelen werden gehouden in 776 voor Christus. C. en bevatte alleen maar één wedstrijd van 210 m. Atletiek kent tegenwoordig veel verschillende modaliteiten, maar in die tijd ging het maar om één ding: zo hard rennen als je kon.
juni
 • Polo Het waren de perzen die ongeveer 2500 jaar geleden polo uitvonden.Teamleden waren degenen die  hun eigen paard habben, dus het was voorbehouden aan de rijksten.

De competities waren enorm: in sommige wedstrijden waren er tot 100 spelers per team. Moderne polo onstond in India in de tijd van de Raj, en de eerste poloclub dateert uit 1833.

Bestemmingen voor kinderen in Spanje

Voor gezinnen met jonge kinderen die op zoek zijn naar een vakantiebestemming of een vakantiewoning, is het essentieel om bestemmingen te vinden waar voldoende speelruimte is.  

Als dit jouw geval is, zijn hier enkele van de beste kindvriendelijke bestemmingen in Spanje:

 • Valencia. De hoofdstad van de Valenciaanse Gemeenschap is een geweldige stad voor de kleintjes in het gezin. Te beginnen met het Bioparc, waar je verschillende leefgebieden kunt betreden en de dieren bijna in het wild kunt zien.

  En niet te vergeten de Oceanogràfic, het grootste aquarium van Europa in de Stad van Kunsten en Wetenschappen, of Gulliver Park, met een figuur vol glijbanen van 70 meter dat het personage simuleert wanneer hij wordt gevangen door de lilliputters.
 • Costa Dorada. De uitgaanskust bij uitstek. Zelfs de volwassenen kunnen het plezier in Port Aventura World niet weerstaan, een constante adrenalinestoot bij de 43 attracties. Het omvat ook het Costa Caribe Aquatic Park, een waterpark waar zelfs het piratengaljoen niet ontbreekt.

  Karting Salou. Zal jonge bestuurders bevallen en natuurlijk zijn de fantastische stranden van de Costa Dorada altijd een garantie voor plezier.
 • Mallorca. Het Balearen-eiland is niet alleen bestemd voor volwassenen en voor het nachtleven. Kinderen zullen zich uitstekend vermaken op de stranden van de baai van Alcudia, die zich uitstrekken over 35 kilometer. Dieren hebben ook hun ruimte in Marineland Mallorca, met één van de beste dolfinaria in Spanje.

  En voor de kleine Indiana Joneses zijn het S´Albufera-park en het uitkijkpunt Sa Creueta echte natuurlijke paradijzen.

Hopelijk helpt deze post je om deze zomer volop te kunnen genieten van spelen en sport. Zoals altijd laten we je een afspeellijst achter die speciaal is gemaakt voor deze fun-momenten.

Genieten maar!