De stad Benidorm, in de provincie Alicante, staat niet alleen bekend om zijn heerlijke klimaat, zijn uitstekende stranden en zijn brede scala aan recreatieve activiteiten, maar het is ook populair om zijn heerlijke gastronomie.

De luxe restaurants van Benidorm zijn gewijd aan gerechten van hoog niveau, zodat u kunt genieten van de beste gerechten van land en zee, en de presentatie is onberispelijk. In dit artikel zullen we de kenmerkende restaurants, de moderne keuken van Benidorm en de gespecialiseerde restaurants bespreken om de smaakpapillen van de meest geselecteerde klanten tevreden te stellen.

Restaurant La Falúa

Het restaurant La Falúa werd ingehuldigd in 2007, aan de Santander-straat, op een paar meter van het poniente-strand, en heeft een voortrekkersrol gespeeld in de gastronomie van de Costa Blanca. Het is ingericht op een prachtige en elegante manier, in witte en pasteltinten, waardoor een moderne doch klassieke uitstraling wordt bereikt.

In deze warme en gastvrije sfeer wordt de beste traditionele mediterrane keuken geserveerd, waardoor de gasten spannende sensaties en smaken zullen ervaren.

Tot de stergerechten behoren de Chateaubriand entrecote, de Rape a la Falúa met saffraansaus en de gegrilde Foie met Porto. Ook  vermeldenswaard zijn de rijstgerechten, zoals rijst met pompoen en wijting, en rijst met zeeduivel en kokkels. De wijnkaart is ook uitstekend, want het heeft de beste wijnen van het land en wijnen uit Levante.

luxe restaurants Benidorm

Het restaurant La Falúa heeft ook een zeer elegante cocktailbar met aangename muziek waar u de avond kunt afsluiten en ontspannen, hoewel u er ook voor kunt kiezen om een wandeling langs zee te maken, gezien de nabijheid van het strand.

Belvedere Restaurant

Restaurant Belvedere ligt in het hart van Benidorm, aan de Esperantostraat, op de 21e verdieping van het Madeira Centro Hotel. Een van de grootste attracties, naast het eten, is dat het een fantastisch uitzicht op de stad en de Middellandse Zee biedt vanaf een van de terrassen.

Het menu is gebaseerd op de kenmerkende keuken, met name de mediterrane keuken van hoge kwaliteit, en een van de stergerechten is rijst met konijn en kwartel. Het heeft ook een gastronomisch menu.

Zowel vanwege de voortreffelijke gastronomie als de exclusieve sfeer en het spectaculaire uitzicht, is het een ideaal restaurant voor romantische diners.

Restaurant Ulía

Restaurant Ulía ligt aan de Avenida Vicente Lorca Alós, op de eerste lijn van het strand van Poniente. De grote ramen bieden een prachtig uitzicht op de zee. De decoratie is heel eenvoudig, maar ook heel zorgvuldig, met een nautische stijl tot in de details.

De specialiteit van dit traditionele restaurant is verse vis en zeevruchten van de hoogste kwaliteit, evenals rijst in al zijn variëteiten, vooral rijst met kreeft. Het heeft ook een breed scala aan wijnen en zelfgemaakte desserts. Aan de andere kant heeft het een bar voor klanten die liever tapas eten in plaats van aan tafel te zitten.

luxe restaurants Benidorm

Restaurant Taita

Restaurant Taita ligt aan de Calle Primavera, tegenover het stadhuis van Benidorm. Het is een aangename plek, ingericht met smaak, met een groot buitenterras waarvan de belangrijkste attractie de vegetatie is die het omringt en dat privacy geeft aan zijn klanten.

De keuken is autochtoon, gebaseerd op de producten van het land, maar tegelijkertijd is het creatief omdat het een modern tintje heeft. De typische gerechten zijn erg beroemd en de kwaliteit van de entrecote en vis verdient speciale aandacht. De prijs is iets lager dan die van andere restaurants met dezelfde kenmerken.

Restaurant Llum de Mar

Het llum de Mar restaurant is een charmant restaurant dat is gelegen in het oude centrum van Benidorm, op een van de bovenste verdiepingen van het Villa Venecia Boutique Gourmet hotel. Een van de grootste attracties is dat het een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee heeft.

luxe restaurants Benidorm

De inrichting is traditioneel, met een rustiek tintje en met grote ramen met uitzicht op de zee. De faciliteiten zijn ruim en zeer comfortabel, waardoor het restaurant een zeer gezellige plek is.

Het onderscheidt zich door zijn prestigieuze chef-koks die een kenmerkende keuken aanbieden op basis van de smaken van de zee en het land. Ongetwijfeld zullen de meest veeleisende fijnproevers tevreden zijn. Het menu biedt zeer populaire gerechten zoals kabeljauw gegratineerd met saffraan aioli, Iberische varkenshaas met foie gras of witte heek van Isla Cristina. Daarnaast heeft het een geweldige dessertkaart, waarin de warme appeltaart met ambachtelijk boterijs opvalt, of de fruitsoep met munt- en vanille-ijs. 

Benidorm is een magische stad, waar u het beste van de Costa Blanca kunt ontdekken. Als u op zoek bent naar een huis in Benidorm, hebben we bij Sonneil de meest exclusieve huizen in de Levantijnse hoofdstad. Wij helpen u de jouwe te vinden!

Wil je meer uithoeken van de Costa Blanca ontdekken? 👇👇👇