De Costa Blanca is meer dan alleen stranden met wit zand en een Mediterraan klimaat, u vindt hier ook een prachtige natuurlijke omgeving. Of u eropuit gaat om zeldzame dier- of plantensoorten te ontdekken of gewoon lekker wilt wandelen in een unieke omgeving, Sonneil biedt u een gids met de allermooiste plekjes aan de Costa Blanca.

De roze lagunes van Torrevieja en La Mata

De zoutpannen van Torrevieja zijn een waar ecologisch paradijs en waarschijnlijk het bekendste natuurpark in het zuiden van de Costa Blanca. De ondoorzichtige wateren, met een hoog zoutgehalte, hebben een uiterst kenmerkende roze kleur door het zeewier dat de bodem van de lagune bedekt. De roze kleur wordt verder versterkt door de zwermen flamingo’s die in de wetlanden hun thuis vinden. In totaal vindt u in dit verbazingwekkende natuurpark zo’n 100 verschillende soorten water- en zeevogels en andere dieren.

Naast de lagunes van La Mata, ligt in de gemeente Torrevieja ook het prachtige strand van La Mata, met een lengte van 2000 meter, vermaard om de zonsondergangen.

Het Parque de Las Naciones tot slot, met een oppervlak van meer dan 40.000 m², is de moeite van het bezoeken zeker waard vanwege het meer in het midden, volgens velen in de vorm van het Europese continent. Een speciaal gedeelte voor kinderen maakt het park uitermate geschikt voor een uitstapje met het hele gezin.

De parken van Guardamar del Segura

Het Reina Sofia-park in de omgeving van Guardamar del Segura is een verademing dankzij de weelderige vegetatie en watervallen. Er is genoeg te zien en te doen in het park, er zijn speeltuinen, meerdere vijvers en watervallen en verschillende dieren zoals eekhoorns, vogels en eenden laten zich hier zien. Er is ook een uitgebreid netwerk van wandelpaden en schaduwrijke plekken onder de verschillende bomen, waaronder dennenbomen. Nog een fantastische plek in Guardamar del Segura zijn de duinen, bekend als Parque Alfonso XIII. De duinen, met een oppervlak van meer dan 800 hectare, zijn beplant met duizenden bomen.

De palmentuinen van Elche

De adembenemende schoonheid van dit landschap is in 1943 verklaard tot ‘artistieke tuin’ en in 2000 uitgeroepen tot werelderfgoed. Verspreid over de meer dan 12.000 m² vindt u een weelderige overdaad aan Mediterrane en tropische planten zoals sinaasappelbomen, granaatbomen, johannesbroodbomen of jujubestruiken, evenals een scala aan palmen en cactusachtigen van over de hele wereld.

Het ongerepte, prachtige strand van El Carabassi ligt ook in de gemeente Elche. Het hele gebied nabij de zoutwatermoerassen van Balsares en Clot de Galvany heeft de status van ecologisch beschermd gebied en heeft een rijk onderwaterleven.

Als u droomt van een leven in de buurt van dit spectaculaire landschap, kijk dan eens naar de woningen van Sonneil aan de zuidelijke Costa Blanca!