De kou begint al zijn intrede te doen (hoewel we aan de Middellandse Zee niet mogen klagen!) En elke keer willen we ons warm aandoen en warme dingen eten. Hoewel we duidelijk zijn over de beste manier om ons op te warmen in de koudere maanden: knuffels.

Aan de Middellandse Zee houden we ervan om in contact te zijn met anderen en genegenheid te tonen, en nu hebben we het perfecte excuus. 😉

Omdat het goede leven het beste wordt geleefd in gezelschap.

Voordelen van knuffels

Je hebt vast vaak gedacht: “Ik heb een knuffel nodig.” Die momenten waarop je je kwetsbaar voelt en de steun van een andere persoon voelt, moedigt je aan om door te gaan. Nou, achter dat gevoel zit een wetenschappelijke verklaring. Dit zijn de voordelen van knuffels:

Minder stress

De meeste knuffels die we nodig hebben, zijn op onze laagste en waarschijnlijk meest stressvolle momenten. Waarom zal het zijn? Welnu, knuffels verhogen onze productie van oxytocine, bekend als ‘het liefdeshormoon’.

Op zijn beurt vermindert oxytocine cortisol en adrenaline, de hormonen die ervoor zorgen dat we ons gestrest en overweldigd voelen door omstandigheden. Daarom voelen we ons vredig en rustiger. Dus nu weet je het: voordat je een pil neemt tegen stress, knuffel!

Meer zelfvertrouwen

Oxytocine is niet het enige hormoon dat we vrijgeven bij knuffels. Serotonine en dopamine doen ook hun ding en helpen ons onze stemming te verbeteren en ons uiteindelijk gelukkiger te voelen. Dit verbetert op zijn beurt ons zelfrespect, iets dat ook verband houdt met je veiliger en geliefder te voelen wanneer iemand ons knuffelt.

Een gezonder hart

Onze lichamelijke gezondheid verbetert ook met knuffels, omdat ze de druk van onze bloedvaten en de hartslag verlagen. Over het algemeen ontspannen de spieren, waardoor het hart langzamer en meer ontspannen gaat kloppen. Onze geliefde oxytocine is wat helpt om spieren te herstellen en te laten groeien.

Minder ziekte

Door stress te verminderen, helpen knuffels ons om onze algemene gezondheid te verbeteren en ons te beschermen tegen ziektes. Volgens studies hebben mensen die meer knuffels krijgen minder kans om ziek te worden. Logisch, want conflicten met onze dierbaren veroorzaken stress en maken ons vatbaarder voor ziekten. En met knuffels zijn die ongemakkelijke situaties veel beter voorbij, toch?

Betere communicatie

Knuffels helpen ons om met anderen te communiceren. De meeste menselijke communicatie is verbaal of in het gezicht, maar aanraking is een andere intense manier om berichten naar elkaar te sturen. Knuffelen zegt veel. “Ik begrijp je”, “Ik ben bij je”, “Ik heb je gemist” … Wat is een betere manier om te communiceren dan dit?

De meest romantische bestemmingen in Spanje

Er zijn bestemmingen die ons aanmoedigen om onze gevoelens te tonen. Vanwege het landschap, de rust, de privacy … Dit is onze top 3 van de meest romantische bestemmingen in Spanje.

Mijas (Costa del Sol)

Geplaveide steegjes, rustige hoekjes, uitzicht op de zee en de bergen, zomeravonden … Mijas heeft alles wat je van een romantisch uitje kunt verwachten. Mijas, genesteld op de berghelling, ziet eruit als een witte oase tussen de bergen. Het beste wat je kunt doen is zonder haast door de stad wandelen, het ontdekken en natuurlijk de heerlijke mediterrane keuken proberen. Hier geven we je meer informatie over wat te doen in Mijas. Naast veel knuffelen natuurlijk!

Cabo de Gata (Almeria)

Wat is een betere plek om tijd door te brengen met je partner dan de prachtige ongerepte stranden van Almería? Cabo de Gata staat garant voor ongerepte natuurlijke landschappen, indrukwekkende zandstranden zoals Playa de Los Muertos, gouden duinen en verborgen baaien. Je kunt ook kiezen voor een boottocht langs de kust van Almeria, of grotten en kliffen inspecteren met een kajakroute. Wat je ook doet, Cabo de Gata is geweldig om met z’n tweeën van te genieten.

Menorca (Balearen)

We mogen Menorca niet vergeten, een paradijs voor een rustig, eenvoudig en natuurlijk leven. Slenter door de vissersdorpjes, bewonder de zonsondergang op één van de stranden en baaien met turquoise wateren, trakteer jezelf op een diner voor twee in één van de vele uitstekende restaurants in Mahón en Ciudadela… en eindig bij La Cova d’en Xoroi, een grot gevormd in de muur van een klif die zowel overdag als ’s nachts een spectaculaire omgeving biedt.

Hopelijk profiteer je van november om één ​​van deze bestemmingen te bezoeken of gewoon om jouw liefde te tonen aan de mensen van wie je houdt. Hier is onze afspeellijst met liedjes die praten over de schoonheid van knuffelen, aanraken en “close” zijn.