Contents

Oktober is aangebroken, maar laat je niet overweldigen door de routine en blijf genieten van het leven!

Lachen is gezond

Lachen voelt zo goed dat het alleen maar voordelen kan hebben. En ja, dat doet het. We leggen je uit hoe je lichaam verbetert na een lachbui:

Hormonen

Lachen verlaagt het niveau van stresshormonen zoals cortisol, epinefrine (adrenaline), dopamine en het groeihormoon. Het verhoogt ook het niveau van hormonen die de gezondheid verbeteren, zoals endorfine.

Bovendien verhoogt lachen de hoeveelheid antilichaamproducerende cellen die we genereren en verbetert hun effectiviteit, wat leidt tot een sterker immuunsysteem en het verlichten van de fysieke effecten van stress.

Oktober

Perspectief

Hoe we reageren op stressvolle situaties hangt af van of we die situatie als een bedreiging of een uitdaging zien. Humor kan ons een vrolijkere kijk op dingen geven en ons helpen gebeurtenissen als uitdagingen te zien, ze minder bedreigend te maken en ze met meer positiviteit te benaderen.

Bovendien zorgt lachen ervoor dat we ons afleiden van woede, schuldgevoelens, stress en negatieve emoties.

Sociale voordelen

Lachen verbindt ons met anderen, maakt dat we ons medeplichtig voelen en versterkt relaties. Ken je geen mensen met een aanstekelijke lach? Dus als je gelukkige en lachende mensen in je leven brengt, is de kans groot dat je het zelf zult opvangen en meer momenten van het lachen met je dierbaren zult delen.

Door de stemming van de mensen om je heen te verbeteren, verlaag je hun stressniveaus en verbeter je de kwaliteit van je sociale interactie met hen, waardoor je ook jouw stressniveau verlaagt!

Fysieke voordelen

Heb je ooit het gevoel gehad dat je moet lachen om niet te huilen? Of dat gevoel van fysieke bevrijding na een flinke lachbui? Het zit zo: lachen maakt spanning los.

Goed voor de spieren…Een goede lach werkt op het middenrif, spant de buikspieren en zelfs de schouders. Het is bovendien ook goed voor het hart.

Oktober

De leukste bestemmingen in Spanje

Vergeet de stress even en maak plezier. Laat adrenaline vrij en lach eens goed. Dit zijn enkele bestemmingen die je het meest zullen vermaken in Spanje. Ons land zit bovendien vol met plannen om van te genieten.

Carnaval van Cádiz

Uitgeroepen tot internationaal toeristisch belang, is één van de meest oprechte en leuke festivals in Spanje. Niet alleen vanwege de natuurlijke gratie van de mensen van Cadiz, maar ook vanwege de creativiteit van de chirigota’s, gezongen satires die de actualiteit analyseren en bekritiseren. Een week lang zingen tientallen groepen door de straten van de stad. Plezier verzekerd!

Vreugdevuren van San Juan, Alicante (Hogueras)

Strand, vreugdevuren en vuurwerk. Klinkt best goed, toch? Het bekendste festival in Alicante staat synoniem voor de komst van de zomer en eindeloze middagen. Je zult een geweldige tijd hebben, niet alleen om over de vreugdevuren te springen, maar ook om te dansen op het ritme van de tientallen muziekbands die door de stad zwerven.

Costa Dorada, Tarragona

De Costa Dorada is een leuke bestemming voor het hele gezin. Steden die nooit slapen zoals Salou, catamarantochten zeilen vanuit Cambrils, kajakraces door de Pantano dels Guiamets en, natuurlijk, volle adrenaline en sterke emoties bij de attracties van Port Aventura World en Ferrari Land. Hier bestaat verveling niet.

Oktober

Beste komedies in de filmgeschiedenis

Het is altijd moeilijk te classificeren. Vooral met kunst. Hoe dan ook, er zijn bepaalde films waar bijna alle filmliefhebbers het over eens zijn. Dit zijn enkele van de beste komedies in de filmgeschiedenis.

Popcorn, een goed scherm… en lachen!

City Lights

City Lights is misschien wel de meest geliefde film van Charlie Chaplin, met toestemming van The Great Dictator. Chaplin bereikte een stratosferisch niveau in deze stille film, vol drama en komedie tegelijk, die het verhaal vertelt van een dakloze man die verliefd wordt op een blind meisje dat bloemen op straat verkoopt. Ze ziet hem aan voor een miljonair, en de plot wordt alleen maar beter vanaf dan. Een meesterwerk van stille komedie.

Land As You Can

Toen deze oneerbiedige komedie 41 jaar geleden in de bioscoop verscheen, verbaasde het zowel critici als kijkers. Snelle, ongecompliceerde humor die Land As You Can maakte! een komedieklassieker vanaf het begin. Gelach is verzekerd dankzij de regie en het script van Jerry Zucker, Jim Abrahams en David Zucker.

De ridders van de vierkante tafel

Monty Python mocht niet ontbreken in deze lijst. Een misleidende parodie op de legende van koning Arthur en de zoektocht naar de Heilige Graal die meteen een hit was en nu al een cultfilm is. Vol anticlimax en antihelden, alles aan deze film is magnifiek, van de animaties tot de muziek van Neil Innes. Lang leve de koning (en de Monty Python)!

Zoals altijd laten we hier onze afspeellijst achter, met perfecte liedjes om te dansen en plezier te hebben. Tot de volgende keer!