Pas het huis aan voor telewerk is gemakkelijker dan het lijkt! Velen van ons zijn eraan gewend geraakt om vanuit thuis te werken. Werken op afstand kwam onverwachts, maar het maakt al deel uit van onze routine.

Om deze reden is het belangrijk dat ons nieuw ‘kantoor’ comfortabel, gastvrij en ingericht is om ons te helpen focussen en productief en efficiënt te zijn.

We geven je enkele tips over hoe je je huis kan omtoveren tot een kantoor.  Je zal de verandering merken en bovendien is het goed voor lichaam en geest. Want het goede leven betekent soms ook de juiste stoel kiezen. 😉

Een plek zonder afleiding

Elke 10 minuten gaan kijken in de koelkast. Het gelach van de buren. Kleding vouwen, opruimen, etc….. Er zijn veel afleidingen die onze efficiëntie kunnen beïnvloeden wanneer we thuis werken. 👩‍💻

Het vermijden hiervan is heel gemakkelijk. Kies een ruimte en maak er een echt kantoor (tje) van. Probeer het geluidloos en zo eenvoudig mogelijk te houden (zelfs het decor kan storend zijn!).

Een eenvoudige en minimalistische inrichting werkt goed en bevordert de concentratie en creativiteit. Ah! En zorg natuurlijk voor een goede internetverbinding.

Pas het huis aan voor telewerk

Lucht en licht

Twee essentiële elementen om je thuis op je gemak te voelen in je werkruimte.

Daglicht is niet alleen het beste voor het gezichtsvermogen, maar het helpt ook om een positieve instelling te bereiken en gemotiveerd te zijn. ☀

Daglicht stimuleert, laadt op, geeft ons vitamines en energie … als je je thuiskantoor in een zonnige hoek installeert, ga je elke dag op een andere manier aan het werk. Werkt dichtbij het raam. Het is “de trend in huis” die Covid-19 met zich meebracht.

En natuurlijk is werken in een geventileerde ruimte ook een must. Verlucht regelmatig jouw nieuwe kantoor of rust even uit op het balkon, terras of in de tuin. 🌬

En heb je uitzicht op zee of op groen, dan is thuiswerken een luxe! Onze exclusieve wooncomplexen zouden wel eens de beste kantoren ter wereld kunnen zijn. 🌅

Denia Beach
Uitzicht op zee vanuit onze huizen in Denia Beach

Zorg voor je houding

Belangrijk voor degenen die lange dagen achter een computer zitten, zowel thuis als op kantoor.

Als je thuis bent, gebruik dan niet de eerste beste stoel die je in de buurt vindt maar zorg voor een ergonomische stoel die je rug helpt te verstevigen en een goede houding helpt te behouden. 🪑

We herhalen het advies van het National College of Opticiens, dit zijn hun basistips: voeten, rug, polsen en schermpositie.

  • Laat je voeten plat op de grond rusten (of op een licht hellende voetensteun), met de knieën gebogen in een hoek van ongeveer 90 graden of meer.
  • Zet de zitting niet te hoog: de zitting moet de benen ondersteunen zonder overmatige druk uit te oefenen op de achterkant van de dijen.
  • Leg je rug strak tegen de zitting zodat deze zich perfect aanpast aan het profiel van de wervelkolom. De hoek tussen de dij en de romp moet ongeveer 90 graden zijn.
  • Strek je polsen en handen bijna recht uit naar de middelste rij toetsenbordtoetsen.
Pas het huis aan voor telewerk
  • Gebruik een werktafel of bureau van ongeveer 66 centimeter hoog, omdat deze comfortabeler zijn.
  • Plaats de monitor op een afstand van ongeveer 50-65 centimeter, afhankelijk van de grootte en je visuele omstandigheden.
  • Plaats de monitor en het toetsenbord recht voor je.
  • Plaats de bovenkant van de monitor iets onder de hoogte van je ogen en kantel het scherm in een hoek van 10-20 graden.
  • Plaats een documentstandaard dichtbij het scherm op dezelfde kijkafstand.

Rust- en ontkoppelingsgebieden

Het is belangrijk om het huis aan te passen aan het telewerken, ja. Maar ook blijven de rustmomenten belangrijk. Heb je een zware dag op je werk gehad? Ben je vooral moe of neerslachtig? Soms kan thuiswerken vermoeiend zijn en is het werk moeilijk los te koppelen van ontspanning.

Ook kan het het gevoel geven dat we altijd beschikbaar moeten zijn, maar het heeft geen zin om nu meer te gaan stressen. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om te pauzeren. 🧖‍♀️

Gun jezelf de tijd om over andere dingen na te denken, ook al is het maar een pauze van 5 à 10 minuten per uur. Je zal zien hoe je productiviteit verbetert.

Op het einde van de dag is het belangrijk om volledig te ontspannen. Dit kan op een terras met mooi uitzicht, in een onstpanningsruimte, misschien zelfs op een privé solarium of zwembad.  

Gran Canet Residencial
Chill-out dakterras in Gran Canet Residencial

Misschien een Spa in een wooncomplex met hydromassage of een fitnesszaal waar je energie kan vrijmaken en je spieren los krijgt na vele uren achter de computer.

En als je de natuur dichtbij hebt, des te beter….. bergen, paden, rivieren, baaien en stranden. Onze woningen in Altea Bayview zijn bijvoorbeeld via een wandelpad verbonden met Monte de Altea. Ideaal om er een frisse neus op te halen!

Orde en concert

Werken omringd door papieren, kleding, speelgoed … is geweldig….als je je focus snel wilt verliezen….. 📚✏📐✂

Profiteer van een aantal ideeën die online te vinden zijn om een werkruimte in huis goed te kunnen ordenen. Kasten, dozen, lades, opbergruimtes….. er bestaan veel oplossingen …en geloof ons:  het werkt!

Leg, voordat je aan het werk gaat, alles wat je nodig hebt binnen handbereik, zoals laders, pennen, papier… wat dan ook.

Pas het huis aan voor telewerk

En als je klaar bent met werken, leg dan alles terug op orde. Hoewel het gek lijkt, maar het is precies of we tegen onszelf zeggen: “Hé, je kan nu ontspannen. De werkdag zit erop”.

En een trend waar we van houden: Instagram staat in vuur en vlam met het nieuwe concept cloffice. Kortom is het een kast die gebruikt wordt als bureau, bestaande uit een computer en enkele leggers waar je alles kan opbergen. Het neemt weinig ruimte in beslag en je kan het aanpassen aan je interieur. In dit artikel uit het tijdschrift Elle vind je enkele voorbeelden.

We hopen dat deze tips je zullen helpen. Veel succes met “thuiswerken”! En als je wilt werken op paradijselijke plekken, vol daglicht en zeebries, bezoek dan onze exclusieve woonprojecten. Zo wordt de werkdag veel draaglijker. 😊