Weet je nog steeds niet wat je deze zomer moet doen? Valencia is een van de bestemmingen waar je tijdens het zomerseizoen optimaal kunt genieten van de lange dagen en de mediterrane sfeer. Stranden, festivals, cultuur, natuur… Hier zijn een paar van de leukste dingen om te doen in Valencia deze zomer. Geniet!

Zomerbioscoop in Valencia

Zomeravonden zijn geweldig in Valencia, een stad die altijd iets te bieden heeft. Zomerbioscopen in Valencia zijn een geweldige optie en er zijn er veel om uit te kiezen. Het Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) heeft bijvoorbeeld een zomerbioscoopseizoen geopend dat loopt van 3 tot 31 augustus.

Een van de meest bijzondere is de Filmoteca d’Estiu, met de prachtige setting van de Palau de la Música tuinen en films die nooit falen. Deze loopt van 4 augustus tot 2 september. En niet te vergeten de drive-in bioscoop op het strand van Pinedo, die ons direct terugbrengt naar de jaren 60.

Daarnaast zijn er vele andere uitgaansmogelijkheden in de straten van Valencia, zoals dansen in de bars en disco’s van de wijk Carmen of livemuziek in verschillende delen van de stad, zoals het Plaza del Ayuntamiento (Stadhuisplein).

Bezoek de kust van Valencia

Veel van wat Valencia is, is te danken aan de kustlijn. 135 kilometer bezaaid met eindeloze stranden, kliffen, baaien en stadjes waar het leven om de zee draait.

Plannen in Valencia zomer

Niet minder dan elf stranden vormen de kustlijn van Cullera, een van de bekendste plaatsen aan de Costa de Valencia. Kies tussen de meest toegankelijke en ideaal voor een dagje uit met het gezin, zoals San Antonio, en andere die rustig zijn en van grote waarde voor het milieu, zoals het strand van Dosel. Er is ook ruimte voor naturisme, op het strand van Mareny de Sant Llorenç.

Gandía is een favoriete bestemming voor jongeren op zoek naar plezier en eindeloze uren op het strand. Maar het is veel meer dan dat: tussen de zee en de bergen is Gandía een echte ontdekking: toeristische infrastructuren voor alle smaken, cultureel en gastronomisch erfgoed, een vredige stad die zich inzet voor duurzaamheid, natuurlijke ruimtes zoals moerassen, rivierlandschappen, duinen… en een middeleeuwse indeling met belangrijke historische overblijfselen.

En Canet de Berenguer heeft samen met Puerto de Sagunto een van de beste stranden van Spanje. Duinketens, ecologische waarde, tropische palmbomen, 1250 meter lang, fijn zand en zeer schone stranden hebben ervoor gezorgd dat Racó de Mar de faam verdient die het heeft. Het komt het dichtst in de buurt van een Caribisch uitje aan de kust van Valencia! Lees hier meer over Canet de Berenguer.

Boottocht op de Albufera van Valencia

Plannen in Valencia zomer

Op slechts tien kilometer van de stad Valencia ligt het natuurreservaat Albufera. Dit is een van de meest bijzondere waterrijke ecosystemen ter wereld. Het grote zoetwatermeer is het grootste van Spanje en in de omgeving leven wel 300 verschillende vogelsoorten. En de rijstvelden maken het nog unieker, want het landschap verandert met de cyclus van de rijstteelt. De pijnboombossen en de duinen die de Albufera van de zee scheiden maken deze prachtige plek compleet.

Om er ten volle van te genieten is een boottocht in de Albufera een onvergetelijke ervaring. Je kunt de fauna van het gebied ontdekken vanaf de albuferencs, de traditionele boten. En als je het bij zonsondergang doet, wordt de schoonheid vermenigvuldigd.

Routes langs de Turia

Plannen in Valencia zomer

Met meer dan 9 kilometer begaanbare ruimte is de Turia Garden de meest gewaardeerde groene ruimte in de stad Valencia. Het is de oude rivierbedding, omgelegd in een nieuwe na een overstroming, en nu een prachtig landschap met tuinen, picknickplaatsen, hardlooppaden en fietspaden waar je de schone lucht kunt inademen en je kunt losmaken van de drukte van de stad. Huur een fiets en fiets door wat een van de grootste stadsparken van Spanje is, langs musea en monumenten zoals de Stad van Kunst en Wetenschap aan het begin van de route, het Bioparc aan het eind en natuurlijk de natuurlijke juweeltjes langs de route, met een enorme verscheidenheid aan plantensoorten.

Daarnaast is de Turia Garden een prachtige plek om met het gezin te fietsen en een onvergetelijke dag door te brengen met de kleintjes, door hen de waarde van gezond leven en zorg voor de natuur bij te brengen.

Waterparken in Valencia

Wie herinnert zich niet met een glimlach de waterparkdagen uit onze kindertijd? In Valencia geniet je in de zomer van een duik in het water, en als je dat met extra veel plezier doet, is het nog leuker. Zowel kinderen als volwassenen zullen zich uitstekend vermaken in waterparken in Valencia, zoals Aquopolis in Cullera, een van de bekendste in de provincie.

Je kunt ook genieten van het water met nautische activiteiten zoals surfen, peddelsurfen, kajakken en zeilen in een aantal van de beste havens langs de kust, zoals de Club Náutico Canet d’en Berenguer of de Marina de València.

Feesten en festivals in Valencia

Valencia staat ook bekend om zijn manier om alles te vieren, vooral in de zomer. De feesten en festivals verlevendigen het zomerseizoen met muziek, vuurwerk en veel gelach. In augustus wordt bijvoorbeeld de beroemde Tomatina gehouden in de stad Buñol. Een internationaal bekend festival waar duizenden mensen tomaten naar elkaar gooien. Het Festa de les Alfàbegues in Bétera is ook geweldig, met basils van meer dan 2 meter hoog, een regen van confetti en vuurwerk.

Nu je de beste zomerplannen in Valencia kent, kun je je voorstellen dat je een eigen huis hebt en er elk jaar van kunt genieten? Bij Sonneil hebben we de beste woningen aan de kust van Valencia, we kunnen je helpen de jouwe te vinden!

Wilt u meer plekken ontdekken aan de Costa de Valencia? 👇👇👇

Plannen in Valencia voor de zomer: licht, ontspanning en vrije tijd

Ontdek en leer meer over de Costa de Almería: de beste stranden, natuurlijke omgevingen, steden met geschiedenis, gastronomie en tradities. Download nu onze gids!